Bıçak Sanatı - Forum

Lopard modeli

Vuqar aliyev

• 363
  • Meslek: Bicakci
  • Yer: Azerbaycan baku
Lopard modeli
« : 02 Temmuz 2019, 16:47:16 »
merhaba ustalr ve forumtaslar
Sizlerle yeni ay yildiz damgali olan bir modeli paylasmak isderim kismetse bundan sonra bicaklarimda hep ay yildiz damgasi olacakdir
Bu ise baslamad once ben soyturk usta ozenirdim hep onun yapdigi bicaklar gibi bicak yapmayi hayel ediyordum ve sonunda isdediyime ulasdim sukurler olsun ki kendimi biraz gelisdirmisim bunun icin sefa cabuk ustaya ve soyturk ustaya tesekkur ederim ki bana yardimci oldular sag olasiniz iyiki sizinle tanismisim
Celikmodeli;carbon 5160 makas
Tam boy; 30 cm
Namlu uzunlugu; 17 cm
Namlu genisliyi; 3.6 cm
Namlu kalinligi; 5 mm
Sap;deri kösele
Balcak;carbon 5160 makas
Yapisdirici;epoxy
Sertlik; 58 hrc

🇦🇿🇦🇿Azerbaycan🇦🇿🇦🇿

mustafa TA4AHZ

• 400
  • Meslek: özel sektör -işçi
  • Yer: denizli
Ynt: Lopard modeli
« Yanıtla #1 : 02 Temmuz 2019, 18:37:41 »
ustam ellerinize sağlık,  yazmasanız Soytürk  ustamızın bıçağı diye düşünürdüm, canavar olmuş maşallah.  :2up
.....tarih yazmak korkaklara göre bir iş değildir.....

Vuqar aliyev

• 363
« Yanıtla #2 : 02 Temmuz 2019, 20:17:30 »
ustam ellerinize sağlık,  yazmasanız Soytürk  ustamızın bıçağı diye düşünürdüm, canavar olmuş maşallah.  :2up
eyvallah kardesim tesekkur ederim sag olasin
🇦🇿🇦🇿Azerbaycan🇦🇿🇦🇿

HüseyiN.TufekCi

• 269
  • hüseyin
  • Meslek: Elektrik
  • Yer: Bursa
« Yanıtla #3 : 03 Temmuz 2019, 10:30:13 »
Eline sağlık dostum.hakkkaten soyturk ustanın derdim bende.cok güzel gözüküyor. :2up
Beni ancak bir ÂMÂ gördü, göremeden anladı neler hissettiğimi.Dert size zeval olmaz. Bana ancak dilsiz anlattı dili olanın dile getiremediklerini.Teşbihte kusur olmaz.

atikmehmet

• 1213
  • Mehmet ATİK - 1984
  • Meslek: Şehir Plancısı
  • Yer: İstanbul
« Yanıtla #4 : 03 Temmuz 2019, 11:10:52 »
Ustam ellerine sağlık güzel olmuş. Bizde bazen bazı yabancı ustaların modellerini çeşitli değişiklikler yaparak taklit ediyoruz. Damga olsun kullanılan malzemeler olsun yada formda ister istemez ufakta olsa değişiklik yapılıyor. Ama bu bıçakta gerek modeli olsun gerek damgası bildiğin birebir kopya gibi olmuş.  Soytürk usta sadece forumda değil Türkiye hatta yabancı ülkelerde de tanınmış ve foruma da çok katkısı dokunmuş bir usta. Kendisine ulaşılması kolay ve herkese yardımcı olacak biridir. Benim merak ettiğim bu uygulama için kendisinden izin almış mıydınız acaba. 
Nece yitik biçek erse öz sapın yonumas
www.instagram.com/atik_mehmt/
www.mehmetatik.com

bullarika

• 59
  • Meslek: gemi makineleri işletme
  • Yer: İSTANBUL/AVCILAR
« Yanıtla #5 : 03 Temmuz 2019, 14:02:59 »
Bıçak çok güzel,işcilik çok güzel ve ay yıldız şahane. Benim aklımı kurcalayan eğer sadece resimleri görmüs olsaydım Soytürk ustanım eseri diye düsünecek olmam. Sizi Soytürk ustadan Soytürk ustamı da sizden ayıracak bir fark olmalı ilk bakışta. Ben şahsen bıçağı görünce sizinle ilişkilendirmek isterim.

Haddimi aştıysam affola

Vuqar aliyev

• 363
« Yanıtla #6 : 03 Temmuz 2019, 16:28:20 »
Eline sağlık dostum.hakkkaten soyturk ustanın derdim bende.cok güzel gözüküyor. :2up
tesekkur ederim kardesim sag olasin
🇦🇿🇦🇿Azerbaycan🇦🇿🇦🇿

Vuqar aliyev

• 363
« Yanıtla #7 : 03 Temmuz 2019, 16:38:01 »
Ustam ellerine sağlık güzel olmuş. Bizde bazen bazı yabancı ustaların modellerini çeşitli değişiklikler yaparak taklit ediyoruz. Damga olsun kullanılan malzemeler olsun yada formda ister istemez ufakta olsa değişiklik yapılıyor. Ama bu bıçakta gerek modeli olsun gerek damgası bildiğin birebir kopya gibi olmuş.  Soytürk usta sadece forumda değil Türkiye hatta yabancı ülkelerde de tanınmış ve foruma da çok katkısı dokunmuş bir usta. Kendisine ulaşılması kolay ve herkese yardımcı olacak biridir. Benim merak ettiğim bu uygulama için kendisinden izin almış mıydınız acaba.
ilk once sunu soylemek isderimki bu ise baslarken ilk sozum soyturk ustama su olmusdu ustam.
Ustam gelecekde bende ay yildiz damgali bicak yapmak isderim demisdim oda sag olsun bana helaloyini vermisdir lakin ay yildiz damgali bicagi tek soyturk ustam yapmiyordur turkiyede bircok ustalar ve bicak fabrikleri ay yildiz bicaklar yapiyorlardir sizin bayrakda hilal oldugu gibi bizimde bayrakda hilal vardir yapmamin nedenide budur dovme celik oldugu gibi bicak benzeye bilir lakin ruhen ayridir soyturk ustamin yapdiginda ayri ruh vardir benim yapdigimda ayri kendisi boyle soylemisdir kendisinede selamlarimi soylerim hakini helal etsin ep eyce adi cekildi 
🇦🇿🇦🇿Azerbaycan🇦🇿🇦🇿

Vuqar aliyev

• 363
« Yanıtla #8 : 03 Temmuz 2019, 16:44:02 »
Bıçak çok güzel,işcilik çok güzel ve ay yıldız şahane. Benim aklımı kurcalayan eğer sadece resimleri görmüs olsaydım Soytürk ustanım eseri diye düsünecek olmam. Sizi Soytürk ustadan Soytürk ustamı da sizden ayıracak bir fark olmalı ilk bakışta. Ben şahsen bıçağı görünce sizinle ilişkilendirmek isterim.

Haddimi aştıysam affola
sag olasn kardesim
Arkadaslar bicagi foruma koymamisda once soyturk ustam gormusdur lakin ben baslikdada soylemisdim
Ben ilhami soyturk ustamdan aliyorum onun ocin bicaklar onun tarz bicaklari gibidir burada paslanmaz celik ve ya diger aletler sizlerin memleketinde bulundugu gibi burada fazla bulunmuyordur soyturk ustam biliyordur ben hangi kosular altinda bicak yapiyorum inanin siz bilseniz ben bicagi hangi zor kosular altinda yapiyorum bazi yeni baslayan arkadaslar hic bicak yapmak isdemez  estagfurula hadini asmadin kardesim kendi fikrini bildirdin
🇦🇿🇦🇿Azerbaycan🇦🇿🇦🇿

bullarika

• 59
  • Meslek: gemi makineleri işletme
  • Yer: İSTANBUL/AVCILAR
« Yanıtla #9 : 03 Temmuz 2019, 16:51:44 »
lakin ay yildiz damgali bicagi tek soyturk ustam yapmiyordur turkiyede bircok ustalar ve bicak fabrikleri ay yildiz bicaklar yapiyorlardir sizin bayrakda hilal oldugu gibi bizimde bayrakda hilal vardir yapmamin nedenide budur

Aman kardesim size bize ağızımız alışmasın öz kardeşleriz biz o bayrak hepimizin. Yanlış anlaşılmıs olmaktan korkuyorum. Benim dileğim böyle güzel bıçaklar yapan bir usta bir başka değerli usta ile karısmasın. Başarılarının devamını dilerim.
« Son Düzenleme: 03 Temmuz 2019, 16:54:57 Gönderen: bullarika »

Vuqar aliyev

• 363
« Yanıtla #10 : 03 Temmuz 2019, 17:37:27 »
lakin ay yildiz damgali bicagi tek soyturk ustam yapmiyordur turkiyede bircok ustalar ve bicak fabrikleri ay yildiz bicaklar yapiyorlardir sizin bayrakda hilal oldugu gibi bizimde bayrakda hilal vardir yapmamin nedenide budur

Aman kardesim size bize ağızımız alışmasın öz kardeşleriz biz o bayrak hepimizin. Yanlış anlaşılmıs olmaktan korkuyorum. Benim dileğim böyle güzel bıçaklar yapan bir usta bir başka değerli usta ile karısmasın. Başarılarının devamını dilerim.
sag olasin kardesim biz sozleri ozumuz bileriz hic ayirmaziz kedimizden sayfayi izlersen soyturk ustamda katilib kendi fikrini bildirecekdir
🇦🇿🇦🇿Azerbaycan🇦🇿🇦🇿

Şeref Acar

• *
  • 1599
  • Yer: sarıyer
« Yanıtla #11 : 03 Temmuz 2019, 22:11:09 »
Kardeşim eline sağlık
İyi bıçak övgüyü hakeder, tebrikler.
Bir çoğumuz zor şartlarda çalışıyoruz.
Bize düşen daha çok, daha iyi çalışmak.

Vuqar aliyev

• 363
« Yanıtla #12 : 03 Temmuz 2019, 22:45:43 »
Kardeşim eline sağlık
İyi bıçak övgüyü hakeder, tebrikler.
Bir çoğumuz zor şartlarda çalışıyoruz.
Bize düşen daha çok, daha iyi çalışmak.
eyvallah seref kardesim sag olasin beyenmene sevindim
🇦🇿🇦🇿Azerbaycan🇦🇿🇦🇿

Soytürk Dönmez

• 4198
  • Meslek: Dövme Bıçak
  • Yer: İstanbul-Büyükçekmece
« Yanıtla #13 : 04 Temmuz 2019, 02:49:48 »

Sıkıntı yok Mehmet kardeşim, Vuqar kardeşimiz çok ince ruhlu bir arkadaşımız sağ olsun izin aldı benden bence bir sorun yok merak etme daha yeni başladı ileride kendi sitili oturacaktır bende ilk bıçak yapmaya başlarken hatırlarsın Çek usta Michael' den etkilenmiştim bu tür geçiş dönemleri oluyor  ;)

Soytürk Dönmez

• 4198
« Yanıtla #14 : 04 Temmuz 2019, 02:52:56 »

Haddimi aştıysam affola
sag olasn kardesim
Arkadaslar bicagi foruma koymamisda once soyturk ustam gormusdur lakin ben baslikdada soylemisdim
Ben ilhami soyturk ustamdan aliyorum onun ocin bicaklar onun tarz bicaklari gibidir burada paslanmaz celik ve ya diger aletler sizlerin memleketinde bulundugu gibi burada fazla bulunmuyordur soyturk ustam biliyordur ben hangi kosular altinda bicak yapiyorum inanin siz bilseniz ben bicagi hangi zor kosular altinda yapiyorum bazi yeni baslayan arkadaslar hic bicak yapmak isdemez  estagfurula hadini asmadin kardesim kendi fikrini bildirdin

Vuqar kardeşim, sanırım bu arkadaşımızın demek istediğini yanlış anladın sen. Arkadaşımız çok fazla benzetmiş ( aslında dövmenin güzelliklerinden biri de her bir bıçakta ayrı bir karakter oluyor ne kadar benzer gözükse de benzemiyor  :)  ) ve benim gölgemde kalmanı istememiş, kendi tarzını yapmanı istemiş ama bu işler zamanla oluyor, sıkıntı yok yani seni düşünmüş sağ olsun arkadaş  ;)

Soytürk Dönmez

• 4198
« Yanıtla #15 : 04 Temmuz 2019, 02:57:17 »
ilk once sunu soylemek isderimki bu ise baslarken ilk sozum soyturk ustama su olmusdu ustam.
Ustam gelecekde bende ay yildiz damgali bicak yapmak isderim demisdim oda sag olsun bana helaloyini vermisdir lakin ay yildiz damgali bicagi tek soyturk ustam yapmiyordur turkiyede bircok ustalar ve bicak fabrikleri ay yildiz bicaklar yapiyorlardir sizin bayrakda hilal oldugu gibi bizimde bayrakda hilal vardir yapmamin nedenide budur dovme celik oldugu gibi bicak benzeye bilir lakin ruhen ayridir soyturk ustamin yapdiginda ayri ruh vardir benim yapdigimda ayri kendisi boyle soylemisdir kendisinede selamlarimi soylerim hakini helal etsin ep eyce adi cekildi 

Aynen öyle Vuqar kardeşim, her bir bıçağımızda ayrı bir ruh var, her ne kadar benzese de ben ce farklı bıçaklarımız ama sen de hep benim modellere bakma arada başka ustalarımızın modellerinden de esinlenebilirsin , yabancı ustalara da bak incele. Maşallah çok kısa zamanda eldeki imkansızlıklara rağmen çok yol aldın ileride çok daha güzel bıçaklar yapacağından hiç şüphem yok doğru yoldasın kardeşim yılmadan devam et, inan keyifle izliyorum seni  :2up

Vuqar aliyev

• 363
« Yanıtla #16 : 04 Temmuz 2019, 07:21:26 »

Haddimi aştıysam affola
sag olasn kardesim

Vuqar kardeşim, sanırım bu arkadaşımızın demek istediğini yanlış anladın sen. Arkadaşımız çok fazla benzetmiş ( aslında dövmenin güzelliklerinden biri de her bir bıçakta ayrı bir karakter oluyor ne kadar benzer gözükse de benzemiyor  :)  ) ve benim gölgemde kalmanı istememiş, kendi tarzını yapmanı istemiş ama bu işler zamanla oluyor, sıkıntı yok yani seni düşünmüş sağ olsun arkadaş  ;)
sag olasin ustam sen soyledikden sonra anladim yazdigini biraz karisik yazmisda arkadas hakkini helal etain
🇦🇿🇦🇿Azerbaycan🇦🇿🇦🇿

Vuqar aliyev

• 363
« Yanıtla #17 : 04 Temmuz 2019, 07:32:22 »

Aynen öyle Vuqar kardeşim, her bir bıçağımızda ayrı bir ruh var, her ne kadar benzese de ben ce farklı bıçaklarımız ama sen de hep benim modellere bakma arada başka ustalarımızın modellerinden de esinlenebilirsin , yabancı ustalara da bak incele. Maşallah çok kısa zamanda eldeki imkansızlıklara rağmen çok yol aldın ileride çok daha güzel bıçaklar yapacağından hiç şüphem yok doğru yoldasın kardeşim yılmadan devam et, inan keyifle izliyorum seni  :2up
sag olasin ustam hep iyiliyin dokundu bizlere allah seni her zaman bahtiyar etsin
Insallah ustam biraz zaman alir bence cunki her bir yeni baslayan ustanin zor anlari olmusdur insallah bizde kendimize bir cizik atariz bu yolda her sey icin tesekkur ederim ustam bana fazlasiyla yardimci oldunu sag olasiniz selamlarimla🇦🇿🇹🇷
🇦🇿🇦🇿Azerbaycan🇦🇿🇦🇿

Şaban Kurt

• 1206
  • Meslek: Kamu
  • Yer: Bilecik
« Yanıtla #18 : 04 Temmuz 2019, 11:24:26 »
Eline koluna sağlık usta temiz ve her işi görecek bir parça olmuş ay yıldıza can kurban tebrikler.
Gendarmerie Special Operation...

Vuqar aliyev

• 363
« Yanıtla #19 : 04 Temmuz 2019, 12:05:23 »
Eline koluna sağlık usta temiz ve her işi görecek bir parça olmuş ay yıldıza can kurban tebrikler.
tesekkur ederim kardesim sag olasin evet canimiz kurban ay yildiza
🇦🇿🇦🇿Azerbaycan🇦🇿🇦🇿