Bıçak Sanatı - Forum

Damascus Dişbudak

Damascus Dişbudak
« : 31 Mayıs 2019, 19:04:10 »
15N20+1075 damascus namluya sahip bir bıçak. Bir benzerini daha önce yapmıştım, ama gerek desen gerekse üzerindeki ayrıntılardan ötürü aynı değil. Bu dişbudağın özel bir damarı, elimde biri iki bıçaklık daha kaldı ama güzel bir ahşap. Sanki bu bıçağa koyu renk ahşap daha iyi giderdi ama sahibi kabul etmedi  ;) Sap sonu ve balçak bakır, ortadaki parça pirinç ve araları abanoz talaşıyla karıştırılmış epoksi.
Toplam Boy: 220 mm
Namlu: 110 mm
Kalınlık: 4 mm
Ahşap: Dişbudak.

dela

• *
  • 2179
  • Mehmet UYSAL
  • Yer: Mahmudiye / Eskişehir
Ynt: Damascus Dişbudak
« Yanıtla #1 : 31 Mayıs 2019, 19:19:31 »
Hocam elinize sağlık.
Yine ders niteliğinde ayrıntılar, dokunuşlar ve hayal gücü.  :2up
Sap sonlandırmasını merak ettim.

Levo

• 63
  • Meslek: Perakende
  • Yer: İstanbul
« Yanıtla #2 : 31 Mayıs 2019, 19:41:12 »
Elinize sağlık hocam

« Yanıtla #3 : 31 Mayıs 2019, 19:49:49 »
Hocam elinize sağlık.
Yine ders niteliğinde ayrıntılar, dokunuşlar ve hayal gücü.  :2up
Sap sonlandırmasını merak ettim.
Sağolasın hocam, sap sonlandırması derken, cila vs ise, True-Oil diye bir yağ kullandım.
Elinize sağlık hocam
Çok teşekkürler.

Şaban Kurt

• 1206
  • Meslek: Kamu
  • Yer: Bilecik
« Yanıtla #4 : 31 Mayıs 2019, 20:32:14 »
Her bıçakta işçiliğinizi konuşturuyorsunuz Sefa ustam sadelik güzellik her zaman ki gibi ön planda elinize kolunuza sağlık.
Gendarmerie Special Operation...

« Yanıtla #5 : 31 Mayıs 2019, 23:07:26 »
Her bıçakta işçiliğinizi konuşturuyorsunuz Sefa ustam sadelik güzellik her zaman ki gibi ön planda elinize kolunuza sağlık.
Çok teşekkür ederim, sağolasın.

Temur.akin

• 442
  • Meslek: İnşaat Müh.
  • Yer: Istanbul
« Yanıtla #6 : 31 Mayıs 2019, 23:46:46 »
Sefa hocam elinize sağlık, gözlerimiz bayram etti sayenizde. Tabi kafamda deli sorularda :).

1. Pirinç kısım öncesinde işlenip mi yapıştırıldı? Yoksa yapıştırdıktan sonra dremel ilemi işlediniz?
2. Bakır çok yumuşak ve narin bir malzeme, tabi oksitlenme hızıda yüksek. Teknik olarak kabzalarda kullanmak sıkıntılı olmuyor mu? Estetik görüntüsü çok hoş oluyor tabi.
3. Kabza ahşap oyma detaylarına bakılırsa her şey bittikten sonra mı namluyu yapıştırdınız?

Saygılarımla,
İşte bu bizim hikayemiz, öyle saf öyle çelik...

CENGaver42

• 628
  • Cengiz
  • Meslek: öğretmen
  • Yer: konya
« Yanıtla #7 : 31 Mayıs 2019, 23:58:44 »
Eline sağlık hocam. Kendine özgü estetik anlayışın bu bıçağına da yansımış. Hürmetler.
"Ne kadar usta olursan ol acemi olacagın pek çok gün olacak."

« Yanıtla #8 : 01 Haziran 2019, 01:34:21 »
Sefa hocam elinize sağlık, gözlerimiz bayram etti sayenizde. Tabi kafamda deli sorularda :).

1. Pirinç kısım öncesinde işlenip mi yapıştırıldı? Yoksa yapıştırdıktan sonra dremel ilemi işlediniz?
2. Bakır çok yumuşak ve narin bir malzeme, tabi oksitlenme hızıda yüksek. Teknik olarak kabzalarda kullanmak sıkıntılı olmuyor mu? Estetik görüntüsü çok hoş oluyor tabi.
3. Kabza ahşap oyma detaylarına bakılırsa her şey bittikten sonra mı namluyu yapıştırdınız?

Saygılarımla,
Çok sağol Temur, beğenmene sevindim.

1. pirinç kısım önceden hazırlandı, her işi bitti ve en son sap yapıştırıldıktan sonra abanoz epoksi karışımını boşluğa yedirip zımparaladım.
2. Bakır bir süre sonra kararıyor ve kendini korumaya alıyor zaten, şimdiye kadar olumsuzluk yaşamadım.
3. Yok öyle olmadı, sap bıçağa monte edildikten sonra tüm işlemleri yapıyorum, bu sapta da öyle daha çetrefilli olanlarda da. Diğer türlü gözümde canlanmıyor zaten.

Eline sağlık hocam. Kendine özgü estetik anlayışın bu bıçağına da yansımış. Hürmetler.
Çok sağol Cengiz, teşekkür ediyorum.

HAKAN07.

• 22
  • Yer: Antalya
« Yanıtla #9 : 01 Haziran 2019, 10:08:58 »
Ellerine sağlık Sefa hocam.Kabza özelikle çok orjinal bir desen vermiş.Normal dişbudak ağacında bu deseni bulmamız zor herhalde.  ;D Tıpkı tarçın ağacındaki gibi.Bu arada sayende örs tedarik edebildim sayende Sefa hocam.Teşekkürler.

« Yanıtla #10 : 01 Haziran 2019, 12:39:37 »
Ellerine sağlık Sefa hocam.Kabza özelikle çok orjinal bir desen vermiş.Normal dişbudak ağacında bu deseni bulmamız zor herhalde.  ;D Tıpkı tarçın ağacındaki gibi.Bu arada sayende örs tedarik edebildim sayende Sefa hocam.Teşekkürler.
Dişbudakta her zaman bu denk gelmiyor, ama yine de gözü açık tutmakta yarar var ;). Örse sevindim, hayırlı olsun. Şamot vs işi de oldu mu? Teşekkürler.

HAKAN07.

• 22
« Yanıtla #11 : 01 Haziran 2019, 13:27:06 »
Dişbudakta her zaman bu denk gelmiyor, ama yine de gözü açık tutmakta yarar var ;). Örse sevindim, hayırlı olsun. Şamot vs işi de oldu mu? Teşekkürler.
Şamotu buldum.Ama 25 kg olarak satıyordu.Bisikletle gittiğim için ve o miktara ihtiyacım olmadığı  için almadım.Bu arada örsü tedarik ettiğim yerden civa mili de varmış.Çocuklar gibi sevindim onuda temin etmiş oldum Sefa hocam.Bugün de yanmış mazot yağı alacağım kısmetse.B u arada kabza için pirinçleri sanayide bulabilir miyim Sefa hocam?

« Yanıtla #12 : 01 Haziran 2019, 17:23:22 »
Şamotu buldum.Ama 25 kg olarak satıyordu.Bisikletle gittiğim için ve o miktara ihtiyacım olmadığı  için almadım.Bu arada örsü tedarik ettiğim yerden civa mili de varmış.Çocuklar gibi sevindim onuda temin etmiş oldum Sefa hocam.Bugün de yanmış mazot yağı alacağım kısmetse.B u arada kabza için pirinçleri sanayide bulabilir miyim Sefa hocam?

Pirinç pim için mi? orada vardı zaten, hem pirinç hem de paslanmaz çelik olarak.

HAKAN07.

• 22
« Yanıtla #13 : 02 Haziran 2019, 23:15:46 »

Pirinç pim için mi? orada vardı zaten, hem pirinç hem de paslanmaz çelik olarak.

Dikkat etmemişim.Gidişimde alırım. :)

orkunaydin350

• *
  • 1994
  • Orkun AYDIN
  • Meslek: Bilişim
  • Yer: Bursa
« Yanıtla #14 : 08 Haziran 2019, 21:43:02 »
Hocam elinize sağlık. Uzaktan dikkatsizce bakınca, dört köşe dümdüz bir sapmış gibi görünüyor ama detayları şahane.
Damascus lamayı da siz mi dövdünüz? Heralde bu da arazide olmamıştır, değil mi? :D

« Yanıtla #15 : 10 Haziran 2019, 00:43:46 »
Hocam elinize sağlık. Uzaktan dikkatsizce bakınca, dört köşe dümdüz bir sapmış gibi görünüyor ama detayları şahane.
Damascus lamayı da siz mi dövdünüz? Heralde bu da arazide olmamıştır, değil mi? :D
Sağolasın Orkun, yok bunu arazide dövmedim  ;), bunlardan elimde bir miktar var, 4-5 yıl önce dövdüklerimi kullanıyorum. Ama sonbaharda belki arazide bir deneme yapacağım, artık Sanmai mi olur Damascus mu olur bilmem.

yunus_cbn

• 1147
  • Yer: Manisa
« Yanıtla #16 : 10 Haziran 2019, 22:41:57 »
Eline sağlık Sefa hocam ben ilk bakışta kabzayi şimşir zannettim sonra  açıklmayi  okuyunca gerçek anlaşıldı :)
Beni bu guzel havalar mahvetti

« Yanıtla #17 : 11 Haziran 2019, 02:40:18 »
Eline sağlık Sefa hocam ben ilk bakışta kabzayi şimşir zannettim sonra  açıklmayi  okuyunca gerçek anlaşıldı :)
Çok sağol Yunus, teşekkürler. Şimşire de benziyor harbiden  ::)

Abdullah BAYRAM

• 344
  • Meslek: Elektrik Teknisyeni
  • Yer: Konya
« Yanıtla #18 : 11 Haziran 2019, 20:52:00 »
Ağabey yine farkını ortaya koymuşsun. Ne diyebilirim ki yapılan iş her şeyi ifade ediyor aslında. Ellerine sağlık.

« Yanıtla #19 : 11 Haziran 2019, 23:56:55 »
Ağabey yine farkını ortaya koymuşsun. Ne diyebilirim ki yapılan iş her şeyi ifade ediyor aslında. Ellerine sağlık.
Sağolasın Abdullah .