Bıçak Sanatı - Forum

Bıçak yaptırmak istiyorum yardım eder misiniz?

berkay885

• *
  • 8
  • Yer: tekirdağ
Herkese merhaba.18 yaşında bir üyenizim.Kendimi bildim bileli bıçak,silah ve kampçılığa ilgiliyim.Bir meraka tutuldum.Anladım ki tek ben bu bıçaklara meraklı değilim :D . Kendi tasarladığım bir bıçağı yaptırmak istiyorum.Kendim yapmak isterdim ama hiç bir şeyden anlamıyorum.Bana yardım edermisiniz? Bir internet sitesi ile iletişime girdim bana  600 tl fiyat koydular.Öğrenci adam 600 tl'yi nerden bulsun :D
Uygun fiyatlı bir site,kişi vs. bilen varmı? Bana yardım edecek bir abim,kardeşim varmı? Teşekkür ederim.

BIÇAĞIN TASLAĞI EKLENMİYOR,VİDEO BIRAKIYORUM 2 tasarım var şuan elimde

https://www.youtube.com/watch?v=I2gfzFTT5Ps 

https://www.youtube.com/watch?v=M8v-oM5WC-4&t=309s
« Son Düzenleme: 20 Mart 2019, 20:52:06 Gönderen: berkay885 »

Muhammet Acar

• **
  • 397
  • Meslek: ...
  • Yer: İstanbul
Ynt: Bıçak yaptırmak istiyorum yardım eder misiniz?
« Yanıtla #1 : 20 Mart 2019, 21:33:05 »
İşin içinde emek olduğu için bence 600 ₺ bile az. Kendiniz yapabilirsiniz  ;) hem maliyetsiz de olur.
'' Gayret bizden, tevfik Allah'tan. ''
'' Nasıl yaşarsanız, öyle ölürsünüz. Nasıl ölürseniz, öyle dirilirsiniz. ''

Osman Kurt

• 6285
  • Yer: İstanbul / Gaziosmanpaşa
« Yanıtla #2 : 20 Mart 2019, 22:33:00 »
Videodaki bıçaklardan birini yaptırmak için 600 lira gerçekten uygun bile.
Doğada vs kullanmak içinde çok uygun değil videodakiler daha uygun ve sade modellere bakmanızı tavsiye ederim.
Bizim silahımız bilgidir, ve mermiler ise sözlerimiz. Lakin kurşun geçirmezmiş, sizin beyinleriniz.
İstanbul / Gaziosmanpaşa
Bütün ümidim gençliktedir.
Mustafa Kemal ATATÜRK
Instagram

CENGaver42

• 628
  • Cengiz
  • Meslek: öğretmen
  • Yer: konya
« Yanıtla #3 : 20 Mart 2019, 23:20:09 »
600 tl o bıçaklardan biri için çok iyi. Çelik seçimi konusuna girmiyorum bile.
"Ne kadar usta olursan ol acemi olacagın pek çok gün olacak."

« Yanıtla #4 : 21 Mart 2019, 01:06:07 »
Videoya baktım, oradaki bıçağın sadece sapındaki malzemenin ham maliyeti 30 dolar civarı. Diğer herşey hariç yani  ::) Bence 600 çok çok ucuz bir fiyat.  Bu tür bir bıçağı da nerede kullanacağınızı merak ettim doğrusu. Bence de hiç düşünmeyin doğrudan kendiniz yapmaya başlayın, hem de paranız cebinizde kalır.

orkunaydin350

• *
  • 1994
  • Orkun AYDIN
  • Meslek: Bilişim
  • Yer: Bursa
« Yanıtla #5 : 21 Mart 2019, 08:33:07 »
Bu tür yardım ilanları benim ilgimi çekiyor, gerçi doğru mu yapıyorum bilmiyorum ama, bant zımparaya alışayım diye, ağız açmak için el alışkanlığı olsun diye ben de yardımcı olmak adına bir bakayım dedim. Fakat o ne öyle kardeşim. :D

O bıçağı hakkıyla yapacak biri için 600TL iyi bir fiyat. Ben o kadar temiz ve güzel yapamam bile. Bence fiyat veren kişinin daha önceki çalışmalarını dikkatli inceleyin. Hakkıyla yapacak kişinin hayli zamanını alacak ve uğraştıracak bir bıçak. Malzemeleri saymıyorum bile. Usta birinin 600TL'ye uğraşacağını pek sanmıyorum. Ya iyi niyetli yardımcı olmak istedi size, sadece maliyetine yapacaktı, yada uyduruk birşey yapıp hızlıca 600TL kazanmayı planladı.

Beğendiğiniz model ne kadar sizin yapacağınız işlere uygun o da ayrı bir konu. Ben bir doğa kampçısı yada survivalist değilim ama istediğiniz bıçak ağırlığından ve uzunluğundan dolayı kullanması hiç de kolay olmayan bir bıçak. Daha kompakt ve işlevsel bir model bakmanızı nacizane tavsiye ederim.

Benden önce yazan ustalarım kibarca açıklamaya çalışmışlar, onların sözünün üstüne birşey söylemek haddim değil fakat ilk heyecan ve büyük bir şevkle "olur belki ya, neden olmasın, kesin olmaz diye yazmamışlar" gibi düşünebilirsiniz. Ben de ilk başlarda ve yakın bir geçmişte bu aşamadan geçtim. O sebeple istediğiniz şeyin olmayacağını anlayabilmeniz için biraz daha realistik şekilde açıklamaya çalıştım. İnşallah şevkinizi kırmamışımdır ama daha yolun başındayken doğru şekilde yönlendirmek istedim sizi.

deserteagle

• Eylem Cengiz, 49
  • 9533
  • Meslek: elektronik ve hab. müh.
  • Yer: İstanbul, Kırklareli
« Yanıtla #6 : 21 Mart 2019, 11:54:18 »
Merhaba,

Bir noktayı söyleyeyim:

Yapılmış, satışa çıkarmış bir bıçak için belirlenen fiyata göre aynı bıçağın siparişine karşılık belirlenen fiyatın daha yüksek olması beklenir.

Usta zaten vaktini ayırıp da o bıçağı nasıl yapacağını kafasından oturtmuş, malzemesini de geren olarak tedarik edip kullandığı malzemeler arasına koymuşsa, bıçağı yapıp vitrine koymuşsa o zaman bu fiyat daha avantajlıdır. Ancak eğer usta aklında olmayan bir modeli sipariş üzerine yapıyorsa, modeli çıkarmaya, neyi nasıl yapacağını belirlemeye, tedariğe zaman harcıyor, elde olmayan şeyleri stoklamaya uğraşıyorsa o zaman fiyat daha yüksek çıkar.

Özetle özel isteklerin özel fiyatları olur. Doğaldır.

Özel olarak 600 lira için konuşursak, bu hepi topu 110 Dolar eder.

Av bıçağı için ortalama bir fiyat olarak $130-150 civarı, benim gözümde özgüveni olan bir üreticinin, malzeme maliyeti ve proses olarak sıkıntıya girmemesi kaydıyla başlangıç aralığıdır. Malzeme maliyeti ile bu yükselir. çelik yükseltir, kılıf ve sap malzemesi yükseltir, özel yazı yükseltir, özel tasarım, özel ısıl işlem yükseltir, ustanın tanınmışlığıyla yükselir.

Rakam ne olmalı derken, asgari bir fiyat için geçen senelerde karşılaştırma olarak Muela'nın iki bıçağına baktığımı hatırlıyorum. o zamanlar bunlar 500 küsur TL idiler. Şimdi bakıyorum, bu bıçakların biri 800'e yakın, diğeri ise 900TL olmuş. El yapımı üründe vitrindekinin fiyatının altını beklememek gerekir.
Barika-i hakikat müsademe-i efkardan doğar
Namık Kemal
Instagram'da ben

Ufuk Dede

• 140
  • Ufuk Dede
  • Meslek: Memur/Biyolog
  • Yer: Hatay
« Yanıtla #7 : 21 Mart 2019, 15:50:49 »
Videoyu izlemeden yorumları okudum, sonuçta öğrenci, ustalar biraz acımasız mı yorum yapmış diye düşünürken modele baktım  :) Valla sevgili kardeşim ustalar az demiş :D Modelin on çeşit ayrıntısı var ne yazık ki bunun bir bedeli oluyor.Öğrenci için ödenebilecek bir meblağ değil ama bir öğrenci de böyle bir bıçak kullanmak zorunda değil ki bu zaten kullanılabilecek bir model değil.
O iyi insanlar o güzel atlara binip çekip gittiler. Demirin tuncuna, insanın piçine kaldık. " YAŞAR KEMAL.

berkay885

• *
  • 8
  • Yer: tekirdağ
« Yanıtla #8 : 25 Temmuz 2019, 20:33:20 »
Cevap veren herkese teşşekür ederim bayadır foruma girmedim.bende bu fikirden vaz geçtim.tek tek cevap verme yerini bulamadım o yüzden böyle teşekkür ediyorum..