Bıçak Sanatı - Forum

mermer celıyı gıravur denemesı

balıkcı

• 1123
  • murat yımaz
  • Meslek: bileme ustası
  • Yer: kütahya
mermer celıyı gıravur denemesı
« : 08 Haziran 2011, 01:05:32 »
buda mermer celıyı celıgı bana hedıye eden arkadas ıcın yapıyorum  bu denlı gıravuru ılk defa denıyorum artık yorum sızın                     

arkadaşlar bileme işi yaptıgımdan dolayı kurbana kadar younluk davam kütahya buluşması için merak edılen her konuda araya bılırsınız tel 0 536 698 28 31

muratkucuk

• 483
  • Meslek: Serbest
  • Yer: Kütahya
Ynt: mermer celıyı gıravur denemesı
« Yanıtla #1 : 08 Haziran 2011, 01:17:46 »
En son gördüğümde böyle değildi bu bıçak, eline sağlık nasıl derinleştirdin gravürü.

( Ben memlekette yokken yokken açsan sen atelyeyi böle bıçaklar yap, ben memlekette iken işim var deyip açma artık ustamsın falan demeyecem sana ona göre istifa edecem herhalde bu işten atelyende yatarım artık :D.)   

agel

• Demircilerin piri Hz. Davud'a selam olsun.
  • 306
  • Ebu Davud Ahmet Geloğlu
  • Meslek: Tesbih
  • Yer: istanbul
« Yanıtla #2 : 08 Haziran 2011, 01:33:52 »
E murat abi yeni yapıyosan süper olmuş abi ,eline sağlık , hele bir anlat anlat , nasıl oluyo bu işler , ne kullandın
Demircilerin piri Hz. Davud'a selam olsun.

kaligraf

• 303
  • mücahit
  • Meslek: elektrik
  • Yer: manisa
« Yanıtla #3 : 08 Haziran 2011, 02:15:37 »
bende istirem bende istirem   ;D
edep bir tac imiş nuru hüdadan giy o tacı emin ol her beladan

YUNUS EMRE

circassian

• 1133
  • Burak Ekit
  • Meslek: dis hekimi
  • Yer: istanbul-besiktas
« Yanıtla #4 : 08 Haziran 2011, 02:40:26 »
Gorunce iki cift laf edesim geldi . ( gerci herkes bence birseyler soylemeli ) Murat bey -gonulden soyluyorum - ellerinize saglik . Bicak  guzel  olmus , ama - ustune bir de - is kakmaya gelince - ne yapilirsa , nasil yapilirsa yapilsin - cok emek harcanan  bir is olmus. Ben cok begendim , cok daha guzel bicaklar yapabililmenizi dilerim. Tekrar elinize saglik.

not; "mermer celigi " bilinen ve kabul edilen bir siniflamaya  ( aisi , din vb. ) dahil bir isim degil.
« Son Düzenleme: 08 Haziran 2011, 02:53:53 Gönderen: circassian »
Tüfek icat oldu mertlik bozuldu
Ali Rusen ( ya da Koroglu ) 16,yy

Ş.Kaan Eren

• 712
    • Kendini başka bişey ilan edenlere cevap...
  • Meslek: Muhasebe
  • Yer: Marmaris
« Yanıtla #5 : 08 Haziran 2011, 07:30:08 »
Harika olmuş. Hem bıçağın modeli hemde gravür gerçeken çok güzeller. Eline sağlık...
Cehalet Mutluluktur...

ozgurozdemir

• *
  • 1
  • Meslek: elektrik teknisyeni
  • Yer: İst. sancaktepe-1978 0RH+
« Yanıtla #6 : 08 Haziran 2011, 08:28:01 »
dostum gercekten ilk deneme için gayet başarılı olmuş  bayağı bir emek sarf edilmiş birde artık göndersen şu mermer desteresinide öeliğin modelini az cok öğrensek :)
GÖLGEDE YÜRÜYENİN GÖLGESİ OLMAZ

berdohan

• Mr. Bilge ERDOHAN (47)
  • 581
  • Meslek: Elektronik Müh.
  • Yer: Ankara
« Yanıtla #7 : 08 Haziran 2011, 09:13:40 »
Elinize sağlık, güzel görünüyor.Bitmiş halini de görmek isteriz. Ben gravür yapmak için kullandığınız aletleri de  merak ettim. Resim var mıdır?
Tecrübe dünyanın en pahalı şeyidir.
Bilge ERDOHAN

emin albayrak

• 3909
  • Meslek: grafik tasarımcı - 1979
  • Yer: istanbul / üsküdar
« Yanıtla #8 : 08 Haziran 2011, 09:19:54 »
ilk deneme için gerçekten çok başarılı, tebrik ediyorum. desen tasarımı da gayet güzel ve yerli yerinde. bıçağın profili de oldukça güzel. ne söylenebilir ki, elinize sağlık :2up

gravür çin kullandığınız aparatları görmeyi ben de arzu ediyorum. müsait bir zamanda yayınlayabilirseniz sevinirim ;)
testinin içinde ne varsa, dışına da o sızar...

www.instagram.com/mim_emin/

deserteagle

• Eylem Cengiz, 49
  • 9544
  • Meslek: elektronik ve hab. müh.
  • Yer: İstanbul, Kırklareli
« Yanıtla #9 : 08 Haziran 2011, 10:12:18 »
Çokk güzel. İlerde başkasını da isteriz.  :)
Barika-i hakikat müsademe-i efkardan doğar
Namık Kemal
Instagram'da ben

Bekir Çankırı

• *
  • 506
    • Metal El Sanatları
  • Meslek: makine tasarımı
  • Yer: istanbul - ümraniye 1956 0 rh +
« Yanıtla #10 : 08 Haziran 2011, 11:07:43 »
Murat   ilk defa  yaptım  demesen  inanmak  zor . Dairesel  dal kıvrımlarını  eşit   derinlikte   ve  yumuşak  kavislerle  çeliğe  oymak   kolay  iş  değildir  bilirim  ;) .
Bence    farklı  bir  tarz    geliştirecek yetenek  gözüküyor  burada  .  Daha  çok  zaman ayır , üzerine  git   ve  tekrar tekrar  denemeler yap . Kıvrımlı  dallar  yanında   Yaprak  ve  lale  formlarının çini üzerinde  tezhip ve  bezeme uygulamalarını   kütahyada bol bulursun  ;)  namluya  uyguladığında  eşsiz  olurlar .
"Hiçbir şey zor değildir, yeteri kadar ufak parçalara bölersek..." HENRY FORD

http://bekircankiri.blogspot.com/

balıkcı

• 1123
  • murat yımaz
« Yanıtla #11 : 08 Haziran 2011, 18:15:34 »
En son gördüğümde böyle değildi bu bıçak, eline sağlık nasıl derinleştirdin gravürü.

( Ben memlekette yokken yokken açsan sen atelyeyi böle bıçaklar yap, ben memlekette iken işim var deyip açma artık ustamsın falan demeyecem sana ona göre istifa edecem herhalde bu işten atelyende yatarım artık :D.)   

tık sen gel synısındsan bıdaha yapalım daha 3 tana daha yapacaz ondan
arkadaşlar bileme işi yaptıgımdan dolayı kurbana kadar younluk davam kütahya buluşması için merak edılen her konuda araya bılırsınız tel 0 536 698 28 31

balıkcı

• 1123
  • murat yımaz
« Yanıtla #12 : 08 Haziran 2011, 18:20:01 »
E murat abi yeni yapıyosan süper olmuş abi ,eline sağlık , hele bir anlat anlat , nasıl oluyo bu işler , ne kullandın
adaşim gelsın ınternet erışimini o saglıyo o zaman fotograflarız hepsını

balıkcı

• 1123
  • murat yımaz
« Yanıtla #13 : 08 Haziran 2011, 18:22:26 »
bende istirem bende istirem   ;D
zaten senın yüzünden bulaştık bu gırevur ışine hadı hayırlısı

balıkcı

• 1123
  • murat yımaz
« Yanıtla #14 : 08 Haziran 2011, 18:25:37 »
Gorunce iki cift laf edesim geldi . ( gerci herkes bence birseyler soylemeli ) Murat bey -gonulden soyluyorum - ellerinize saglik . Bicak  guzel  olmus , ama - ustune bir de - is kakmaya gelince - ne yapilirsa , nasil yapilirsa yapilsin - cok emek harcanan  bir is olmus. Ben cok begendim , cok daha guzel bicaklar yapabililmenizi dilerim. Tekrar elinize saglik.

not; "mermer celigi " bilinen ve kabul edilen bir siniflamaya  ( aisi , din vb. ) dahil bir isim degil.
  saglun

balıkcı

• 1123
  • murat yımaz
« Yanıtla #15 : 08 Haziran 2011, 18:56:34 »
Harika olmuş. Hem bıçağın modeli hemde gravür gerçeken çok güzeller. Eline sağlık...
dostum gercekten ilk deneme için gayet başarılı olmuş  bayağı bir emek sarf edilmiş birde artık göndersen şu mermer desteresinide öeliğin modelini az cok öğrensek :)
hocam bı gudubetlık var busıralar ne zaman atolyeye salamca gırcek olsam ayagıma olmadık ışler dolanıyo ama nasıpse artık yatak yorgan toplayıp gıdıcem atölyeye bırazda senı beklıyorm noldu bızım lazer kesımı oda gelınce hepsını bır göndereyım model olarak bu nasıl beyendıysen yada sen sec benım karar vermem cok zor oluyor

balıkcı

• 1123
  • murat yımaz
« Yanıtla #16 : 08 Haziran 2011, 19:32:10 »
Murat   ilk defa  yaptım  demesen  inanmak  zor . Dairesel  dal kıvrımlarını  eşit   derinlikte   ve  yumuşak  kavislerle  çeliğe  oymak   kolay  iş  değildir  bilirim  ;) .
Bence    farklı  bir  tarz    geliştirecek yetenek  gözüküyor  burada  .  Daha  çok  zaman ayır , üzerine  git   ve  tekrar tekrar  denemeler yap . Kıvrımlı  dallar  yanında   Yaprak  ve  lale  formlarının çini üzerinde  tezhip ve  bezeme uygulamalarını   kütahyada bol bulursun  ;)  namluya  uyguladığında  eşsiz  olurlar .
hocam gırevuru önce asıt ındırmeyle yaptım sonradanda hss celıke yaptıgım keskıyle ana hatlarını gectım ama celık normale gere bıraz sert galıba şuan bırazda keskının şeklını falan tam cozemedım yalızca elımın alışması lazım ama bıraz vakıt lacak galıba  hacam desen konunusuna gelınce benım  zaten desınatörlüyüm var  en azından 7-8 yıl önce öyleydım cok tan berı adam gıbı bırşeyler cızmeddım ılerıde cok uzun zaman sonra cını  tabak nıyetıne bıcak kullanacaz INŞALLAH

ozgurozdemir

• *
  • 1
  • Meslek: elektrik teknisyeni
  • Yer: İst. sancaktepe-1978 0RH+
« Yanıtla #17 : 08 Haziran 2011, 19:44:55 »
ustad ben gönderdim lazerciye sağ olsun tatile cıkmış bakalım döndü şimdi bu gün konuştum hesap kitap yapıp haber verecek inşallah bıcak için sağ olasın ama evde bıcaktan gecilmiyor artık bir bir elden cıkarıyom :)
GÖLGEDE YÜRÜYENİN GÖLGESİ OLMAZ

« Yanıtla #18 : 08 Haziran 2011, 20:12:55 »
 Murat çok güzel olmuş, ilk işte bunu yaptıysan ??? sonrasını düşünemiyorum, bu demek oluyor sağlam bir gravürcümüz daha geliyor.. Ellerine sağlık :2up

agel

• Demircilerin piri Hz. Davud'a selam olsun.
  • 306
  • Ebu Davud Ahmet Geloğlu
  • Meslek: Tesbih
  • Yer: istanbul
« Yanıtla #19 : 08 Haziran 2011, 20:32:21 »
adaşim gelsın ınternet erışimini o saglıyo o zaman fotograflarız hepsını
E hadi bakalım bekliyoruz murat abi...
Demircilerin piri Hz. Davud'a selam olsun.