Foruma kaç zamandır üyeyim. Okudum, denedim yanıldım. Bir daha denedim. Ve bir süredir bir takım bıçaklar yapmaya başladım ama niyeyse paylaşamadım. Kusursuz olma takıntımı yavaş yavaş aşmaya başladıkça ve Sefa Hocamın da teşvikiyle sosyal medyada anonim olarak paylaştığım bıçakları sizlerle de paylaşmak istedim. Genelde aceleci ve sabırsız biri olduğumdan yaptığım bıçakları özellikle kusurlu bırakmaya başladım. Güzel de bir motto edindim kendime "kusur benim imzamdır".
Son yaptığım birkaç bıçağa ait görseller ve detayları
1. Bu arkadaş d2 çelikten, kalınlığı 4 mm. Kabzede Thuja adıyla bilinen bir ağaç kullandım. Çok tok bir ağaç. Çalışırken çıkan koku muhteşem. İşlemesi nispeten kolay ve mükemmel parlaklık alıyor.

2. Bu arkadaş ise 80CrV2 çelikten. Kalınlık 4 mm. Kabzede ahşap mikarta kullandım. Çınar ağacı kabuklarını nemlendirip düzleştirdim ve prese aldım. 1 yıl kadar kurumaya bıraktım (aslında unuttum

. Sonra da renklendirilmiş epoksiye gömdüm. Buna satır desem olmaz, bıçak desem olmaz... Mini cleaver diyorlar ecnebiler

3. Bu da bir nacak/balta. Çelik Ck67. Kalınlık 5 mm. Sadece ağız kısmına su verdim. Zaten dikkatli bakılınca su verme hattı görünüyor. Sapta yalancı akasya adlı egzotik bir ağaç var. Acayip sert, çok tok ve çok güzel parlaklık alıyor.

Şeytanın bacağını kırdım sayarsak devamını da eklerim fırsat buldukça. Forumdaki bilgi dağarcığına katkısı olan tüm Ustalara selam olsun