Bıçak Sanatı - Forum

Permanent (sabit) kalem ile bıçağa desen çizmek

ugurcan_20

• 1232
  • Uğurcan Köylü 1995
  • Meslek: Öğrenci
  • Yer: Denizli
Permanent (sabit) kalem ile bıçağa desen çizmek
« : 03 Haziran 2011, 22:47:49 »
Stuart Antony Smith'den yeni birşey daha öğrendim  :) Permanent (sabit) kalem ile bıçağa desen çizip Demir(III) Klorür bekletiyor ve çizdiği desenler bıçağa işleniyor  ??? Bende Demir(III) Klorür hazırlıyorum 2-3 güne kadar deneyeceğim;

Saygılar...

------
Eylem Cengiz - Tashih:
Permantent  -> Permanent
ferric krollür ->  ferric klorür ->  Türkçedeki doğru karşılığı Demir(III) Klorür, yani FeCl3
« Son Düzenleme: 28 Mart 2017, 11:06:29 Gönderen: Eylem Cengiz »

agel

• Demircilerin piri Hz. Davud'a selam olsun.
  • 306
  • Ebu Davud Ahmet Geloğlu
  • Meslek: Tesbih
  • Yer: istanbul
Ynt: Permantent kalem ile bıçağa desen çizmek
« Yanıtla #1 : 03 Haziran 2011, 22:58:21 »
Uğurcan gerçekten çok güzel görünüyor , damascus gibi olmuş ha , şaka bir tarafa al sana desen ve renk .Uğurcan senden daha güzel örneklerini bekliyoruz inş. Uğurcan bir de şu permantent kalem , asetat kalemi mi oluyor?
Bir de acaba desenin kalınlığı nedir , hangi aşamada desen atılıyor felan ...
« Son Düzenleme: 03 Haziran 2011, 23:00:55 Gönderen: agel »
Demircilerin piri Hz. Davud'a selam olsun.

deserteagle

• Eylem Cengiz, 49
  • 9533
  • Meslek: elektronik ve hab. müh.
  • Yer: İstanbul, Kırklareli
« Yanıtla #2 : 03 Haziran 2011, 23:09:16 »
Bir katkım olsun. "ferric chloride"in Türkçesi "demir (III) klorür"dür. Arayan arkadaşlar özellikle elektronikçilerin olduğu mekanlarda kolay bulur. Örneğin Karaköy Selanik pasajında, Ankara'da Konya sokakta kolay bulursunuz. Emin değilim ama İzmir'de olsa olsa Çankaya'da ve Adana'da da kebapçı Şeyhmuz'un olduğu caddede olabilir.
Barika-i hakikat müsademe-i efkardan doğar
Namık Kemal
Instagram'da ben

ugurcan_20

• 1232
  • Uğurcan Köylü 1995
« Yanıtla #3 : 03 Haziran 2011, 23:30:36 »
Uğurcan gerçekten çok güzel görünüyor , damascus gibi olmuş ha , şaka bir tarafa al sana desen ve renk .Uğurcan senden daha güzel örneklerini bekliyoruz inş. Uğurcan bir de şu permantent kalem , asetat kalemi mi oluyor?
Bir de acaba desenin kalınlığı nedir , hangi aşamada desen atılıyor felan ...

Ahmet abi permantent kalem cd kalemi/tahta kalemi diye geçer.Abi bende sadece bu resimleri gördüm birde ferric klorür ile ortaya çıkardığını okudum.Büyük ihtimal en son aşamada oluyordur. 

Bir katkım olsun. "ferric chloride"in Türkçesi "demir (III) klorür"dür. Arayan arkadaşlar özellikle elektronikçilerin olduğu mekanlarda kolay bulur. Örneğin Karaköy Selanik pasajında, Ankara'da Konya sokakta kolay bulursunuz. Emin değilim ama İzmir'de olsa olsa Çankaya'da ve Adana'da da kebapçı Şeyhmuz'un olduğu caddede olabilir.

Sağolasın Eylem abi.

Saygılar...
« Son Düzenleme: 03 Haziran 2011, 23:38:26 Gönderen: ugurcan_20 »

ratbertovich

• Ferhat Savcı
  • 835
  • Meslek: Bilgisayar Mühendisi
  • Yer: Ankara
« Yanıtla #4 : 04 Haziran 2011, 00:46:20 »
Eylem hocam bakır yüzeyi maskeleyip UV fırınlamadan sonra banyo yaptırdığımız şey midir demir klorür? Çok sakattır :(...
"Dört tür cinayet vardır: haince, mazur görülebilir, haklı ve takdire şayan." -- Ambrose Bierce

« Yanıtla #5 : 04 Haziran 2011, 00:47:32 »
Eylem hocam bakır yüzeyi maskeleyip UV fırınlamadan sonra banyo yaptırdığımız şey midir demir klorür? Çok sakattır :(...
Odur ;)

ugurcan_20

• 1232
  • Uğurcan Köylü 1995
« Yanıtla #6 : 04 Haziran 2011, 00:49:23 »
"Ferric chloride " asidi nerden buluruz.
Hidroklorik asiti ( tuz ruhu) bir kaba doldur ve içerisine demir malzeme at, bir kaç gün bekle ve arada sırada şöyle bir bak, demiri aşındırma devam ediyormu diye. Bu işlem devam edebildiği kadar etsin. Ne zaman ki artık demir yüzeyinden kabarcık şeklinde aşınma olmuyorsa o zaman demirleri içerisinden çıkart, ferrik klorürün hazır, güle güle kullan.

Ben bu tarife göre yapıyorum  :)

Saygılar...

« Yanıtla #7 : 04 Haziran 2011, 00:50:36 »
"Ferric chloride " asidi nerden buluruz.
Hidroklorik asiti ( tuz ruhu) bir kaba doldur ve içerisine demir malzeme at, bir kaç gün bekle ve arada sırada şöyle bir bak, demiri aşındırma devam ediyormu diye. Bu işlem devam edebildiği kadar etsin. Ne zaman ki artık demir yüzeyinden kabarcık şeklinde aşınma olmuyorsa o zaman demirleri içerisinden çıkart, ferrik klorürün hazır, güle güle kullan.

Ben bu tarife göre yapıyorum  :)

Saygılar...
Budur ;)

merttt9

• 1419
  • Meslek: Tekstil
  • Yer: Bursa
« Yanıtla #8 : 04 Haziran 2011, 01:07:28 »
bununla hamonda yapılsa ne güzel olurdu

deserteagle

• Eylem Cengiz, 49
  • 9533
« Yanıtla #9 : 04 Haziran 2011, 01:20:27 »
Risk almak istemeyenler için: Asitle yada FeCl3 uğraşıp risk almak yerine pil/adaptör + tuz/sirke yöntemi ile de aynı sonucu alırsın en kötü ihtimal de işi yaptığın odada sirke kokması olur.  ;)
Namık Kemal
Instagram'da ben

Ş.Kaan Eren

• 712
    • Kendini başka bişey ilan edenlere cevap...
  • Meslek: Muhasebe
  • Yer: Marmaris
« Yanıtla #10 : 04 Haziran 2011, 07:27:18 »
Risk almak istemeyenler için: Asitle yada FeCl3 uğraşıp risk almak yerine pil/adaptör + tuz/sirke yöntemi ile de aynı sonucu alırsın en kötü ihtimal de işi yaptığın odada sirke kokması olur.  ;)
Eylem ustam bu yöntemin kullanılması hakkında biraz daha detay verebilirmisin acaba ?
Cehalet Mutluluktur...

deserteagle

• Eylem Cengiz, 49
  • 9533
« Yanıtla #11 : 04 Haziran 2011, 10:08:38 »
Tabi, hem bunun hazır verilmişi de var. Yalnızca ilk baştaki maskeleme usulü farklı, anlatımın maskelemeden sonraki kısmı ise tam da bahsettiğim şey.

Bıçağı Markalama Yöntemi - Dağlama (anodik dağlama) - https://www.bicaksanati.com/forum/index.php?topic=41.0
« Son Düzenleme: 28 Mart 2017, 11:09:35 Gönderen: Eylem Cengiz »
Namık Kemal
Instagram'da ben

balıkcı

• 1123
  • murat yımaz
  • Meslek: bileme ustası
  • Yer: kütahya
« Yanıtla #12 : 04 Haziran 2011, 11:03:38 »
Hocam asıt cok tehlıkelı aksam bende yesyenı kotu mahvetım hanım gorunce zabahana benı zehırler aıle sadetıne cok tehlıkelı
arkadaşlar bileme işi yaptıgımdan dolayı kurbana kadar younluk davam kütahya buluşması için merak edılen her konuda araya bılırsınız tel 0 536 698 28 31

ratbertovich

• Ferhat Savcı
  • 835
« Yanıtla #13 : 04 Haziran 2011, 11:13:24 »
Asistanken elektrikli ocak üzerinde "beaker" patladıydı, labın mozaik tabanı hala kapkaradır. Sadece 1lt demir klorür vardı, 40m2 laboratuvarın anasını bellediydi. Allah'tan laboratuvarda ikinci kapı vardı, çocukları dışarı kaçırabilmiştik; solumak çok daha büyük bir dert. Ali diye bir arkadaş kafasına lab önlüğünü sarıp girip pencereleri açtı, çıktı yığıldı, iki gün hastanede yattı gözlem için...
"Dört tür cinayet vardır: haince, mazur görülebilir, haklı ve takdire şayan." -- Ambrose Bierce

deserteagle

• Eylem Cengiz, 49
  • 9533
« Yanıtla #14 : 04 Haziran 2011, 11:47:07 »
Klor, önlük mü dinler abi?
Namık Kemal
Instagram'da ben

emrekipmen

• 6065
    • Seçme Bıçaklar Albümüm
  • Yer: Bodrum
« Yanıtla #15 : 04 Haziran 2011, 12:07:25 »
Sanırım laboratuvarlarımızda gaz maskesi bulunmuyor ::)

Kipmen Sanat web sitesi

ratbertovich

• Ferhat Savcı
  • 835
« Yanıtla #16 : 04 Haziran 2011, 12:11:16 »
Sanırım laboratuvarlarımızda gaz maskesi bulunmuyor ::)

Bilgisayar mühendisliğinde normalde kullandığımız bir ekipman değil   ^-^... Yurtta ya da askerde koğuşlarda olsa çok işe yarardı ama ;), aramışlığım vardır :D.

Berke Boyacı

« Yanıtla #17 : 04 Haziran 2011, 18:36:31 »
Abi... Seni seviyorum  ;D  ;D

ErcanŞarbat

• 272
    • Bujinkan Türkiye
  • Meslek: Geleneksel Japon savaş sanatları eğitmeni
  • Yer: istanbul
« Yanıtla #18 : 04 Haziran 2011, 20:08:05 »

Eylem. Elimde güzel bir çelik var, güzel Hamonda veriyor ama nedense şu elektrikli okistleme formülü bir türlü işlemiyor bu çeliğe.
Ölümü gülerek karşıla!

Serkan H.

• 74
  • Meslek: tekniker
  • Yer: İstanbul
« Yanıtla #19 : 04 Haziran 2011, 20:31:19 »
kalemle boyama yönteminde boyalı değil boyanmayan yerlerde açıkta kalan metaller asit tarafından tahriş edilecek ve oyuklar şekiller elde edilecektir ama bıçaktaki boyamalara bakılırsa ağız kısmı hiç boyanmamış ve en ince yer ağız dolayısıyla bıçağın ağzı mahvolacaktır.