Alıntı yapılan: deserteagle - 04 Haziran 2011, 01:20:27Risk almak istemeyenler için: Asitle yada FeCl3 uğraşıp risk almak yerine pil/adaptör + tuz/sirke yöntemi ile de aynı sonucu alırsın en kötü ihtimal de işi yaptığın odada sirke kokması olur. Eylem. Elimde güzel bir çelik var, güzel Hamonda veriyor ama nedense şu elektrikli okistleme formülü bir türlü işlemiyor bu çeliğe.
Risk almak istemeyenler için: Asitle yada FeCl3 uğraşıp risk almak yerine pil/adaptör + tuz/sirke yöntemi ile de aynı sonucu alırsın en kötü ihtimal de işi yaptığın odada sirke kokması olur.
kalemle boyama yönteminde boyalı değil boyanmayan yerlerde açıkta kalan metaller asit tarafından tahriş edilecek ve oyuklar şekiller elde edilecektir ama bıçaktaki boyamalara bakılırsa ağız kısmı hiç boyanmamış ve en ince yer ağız dolayısıyla bıçağın ağzı mahvolacaktır.
En kolayı ince uçlu kalem ile imzayı atıp denemek Benim ferric krollül 2 güne hazır olur kavanoza doldurdum içine 1-2 civata attım. Saygılar...
Permanent ile Elektrikli aşındırıcı birlikte gitmiyor, tuzlu su ve pamuğun teması ile permanent dağılıyor. Asit indirme metodunda ağız o kadar ciddi hasar görmez, kısa bir biley taşına sürttüğünüzde zaten temiz çelik yine açığa çıkar.
Denemeyi yaptım ama ferric krollür tam olmamıştı daha sabah atmıştım vidaları içine dayanamadım denedim.Üstünde "Whiteboard Marker" yazan kalem işe yaramadı "Cd/Dvd Marker" yazan kalem başarılı oldu.Bıçağın üstüne yazı yazıp 10 dk kadar ferric krollürde beklettim.Ve bunlar çıktı;Saygılar...
Ahmet abi permantent kalem cd kalemi/tahta kalemi diye geçer.Abi bende sadece bu resimleri gördüm birde ferric klorür ile ortaya çıkardığını okudum.Büyük ihtimal en son aşamada oluyordur. tahta kalemi permanent değildir permanentin özelliği çıkmamasıdır tahta kalemleri su bazlı olduklarından çıkarlar lütfen dikkat edelim yanlışlık çıkmasın