Bıçak Sanatı - Forum

Carbon bıçağım

maxilla

• 264
  • Meslek: diş hekimi
  • Yer: malatya
Carbon bıçağım
« : 17 Nisan 2018, 12:01:38 »
GÜnlük kullanım amacıyla 80 crv2 den başladığım bıçağı nihayet bitirdim. Bıçağın su verme işlemleri ve kılıf dahil tamamını kerndim bitirdim ki bu ayrın bir keyif oldu benim için. Karartma için lavabo açıcı kullandım ama çokta başarılı olmadı sanki. Günlük kullanım amaçlı olduğundan çokta kabzada oyalanmak istemedim. Bu arada her türlü eleştiriye açıktır. Üstadlar söylesin ki biz öğrenelim.

Levent88

• 413
  • LeventKÜÇÜKIŞIK
  • Meslek: Grafik Tasarım
  • Yer: Mersin
Ynt: Carbon bıçağım
« Yanıtla #1 : 17 Nisan 2018, 12:42:27 »
   Ellerinize sağlık. Eksikler fazlalar illaki vardır ustalar daha iyi bilir. Ama günlük kullanım içün müthiş bir bıçak olmuş. İşlevsel basit ve kolay taşınabilir.
     Namlu çok güzel görünüyor, karartma izlerini çok beğendim. İyi günler nlerde eskitirsiniz umarım :)

Gölge

• 1058
  • Sami
  • Meslek: Emekli
  • Yer: Manisa
« Yanıtla #2 : 17 Nisan 2018, 12:57:37 »
Elinize sağlık

Emretpc

• mgWayncUF
  • 198
  • www.topcuoglubukum.com
    • private lady for adult chat
  • Meslek: Metal Bukum
  • Yer: Konya
« Yanıtla #3 : 17 Nisan 2018, 19:44:35 »
Güzel olmuş elinize sağlık. Karartma yaparken ben porçöz kullanıyorum içerisinde %20 civarı nitrik asit var nötürlemesinide aspiriks silikonbazlı olanını kullanıyorum ve koyu gri rengi elde ediyorum.

maxilla

• 264
« Yanıtla #4 : 18 Nisan 2018, 10:12:25 »
Haklısınız,porçöz yerine lavabo açıcı yazmışım : :D

Güzel olmuş elinize sağlık. Karartma yaparken ben porçöz kullanıyorum içerisinde %20 civarı nitrik asit var nötürlemesinide aspiriks silikonbazlı olanını kullanıyorum ve koyu gri rengi elde ediyorum.

Kadir...

• 1102
  • Yer: Balıkesir
« Yanıtla #5 : 18 Nisan 2018, 13:42:27 »
elinize sağlık

yunus_cbn

• 1147
« Yanıtla #6 : 18 Nisan 2018, 13:56:58 »
Elinize sağlık bicak gayet güzel olmuş siz karartma renklerini pek beğenmemişsiniz ama ben rengini beğendim. Asit karartma ile ilgili bir detayı hatırlatmak isterim izninizle bıçağın suyu ne kadar iyi verilmişse karartmasıda o denli koyu ve homejen bir yapıda oluyor ama sorun şu karbon buyumesi oldugu zamanlarda da renkler aynı şekilde çok koyu ve net çıkıyor 😀 ben kılıfa ayrıca bir parantez açmak isterim, muhtemelen deri vejetal deri değil gibi geldi bana. Deri hazır boyalı olanlardan gibi. Ben kılıfı ayrıca beğendim gayet sade ve temiz olmuş ellerinize sağlık. Klişe yada baskıyı kime yaptırdığınızı da paylaşırsanız seviniriz.
Beni bu guzel havalar mahvetti

maxilla

• 264
« Yanıtla #7 : 18 Nisan 2018, 15:39:38 »
Yunus bey, Kılıfta kullandığım deri 4mm vaketa deri.Boya da aynı şekilde vaketa deri için olan boyalardan her ikisinide sepicilerden almıştım. Baskı ise sokakta 2,5 tl ye satılan bilekliklerden çıkardığım bir demir parça. Islak deriye onu presledim  :)

Elinize sağlık bicak gayet güzel olmuş siz karartma renklerini pek beğenmemişsiniz ama ben rengini beğendim. Asit karartma ile ilgili bir detayı hatırlatmak isterim izninizle bıçağın suyu ne kadar iyi verilmişse karartmasıda o denli koyu ve homejen bir yapıda oluyor ama sorun şu karbon buyumesi oldugu zamanlarda da renkler aynı şekilde çok koyu ve net çıkıyor 😀 ben kılıfa ayrıca bir parantez açmak isterim, muhtemelen deri vejetal deri değil gibi geldi bana. Deri hazır boyalı olanlardan gibi. Ben kılıfı ayrıca beğendim gayet sade ve temiz olmuş ellerinize sağlık. Klişe yada baskıyı kime yaptırdığınızı da paylaşırsanız seviniriz.

Osman Kurt

• 6285
  • Yer: İstanbul / Gaziosmanpaşa
« Yanıtla #8 : 18 Nisan 2018, 16:25:34 »
Elinize sağlık  :2up
Bizim silahımız bilgidir, ve mermiler ise sözlerimiz. Lakin kurşun geçirmezmiş, sizin beyinleriniz.
İstanbul / Gaziosmanpaşa
Bütün ümidim gençliktedir.
Mustafa Kemal ATATÜRK
Instagram

yunus_cbn

• 1147
« Yanıtla #9 : 18 Nisan 2018, 16:43:04 »
Yunus bey, Kılıfta kullandığım deri 4mm vaketa deri.Boya da aynı şekilde vaketa deri için olan boyalardan her ikisinide sepicilerden almıştım. Baskı ise sokakta 2,5 tl ye satılan bilekliklerden çıkardığım bir demir parça. Islak deriye onu presledim  :)

👏🏽👏🏽👏🏽😀 gerçekten iyi fikir

Beni bu guzel havalar mahvetti

Ersin Özdemir

• 2442
  • Meslek: Satış pazarlama ( Makine teknikeri ) Astas
  • Yer: İstabul- Edirne
« Yanıtla #10 : 18 Nisan 2018, 19:52:36 »
Çok ta güzel olmuş elinize sağlık

Emrah Krcn

• 34
  • Meslek: Elektronik
  • Yer: Mersin
« Yanıtla #11 : 18 Nisan 2018, 20:08:51 »
Elinize ve emeğinize sağlık.

zucchero

• -Bora-
  • 420
  • Meslek: Memur
  • Yer: Ankara
« Yanıtla #12 : 21 Nisan 2018, 09:41:56 »
Elinize sağlık. Gerçekten güzel olmuş...

« Yanıtla #13 : 24 Nisan 2018, 22:35:03 »
Bıçağın genel çizgileri ve bütüne verdiği hava gerçekten çok oturmuş. Ellerine kollarına sağlık.