Bıçak Sanatı - Forum

Mini satır - Cep satırı

Kadri Engin

  • ***
  • 138
  • http://www.kadriengin.com/
    • http://www.kadriengin.com/
  • Meslek: Bilgisayar programcısı ( Kısaca Bilgisayarcı :) )
  • Yer: Edirne
Mini satır - Cep satırı
« : 05 Mart 2018, 10:55:41 »
Merhaba ustalarım,

Ham profilden yaptığım bu ufak sevimli bıçağımı sizlerle paylaşmak istiyorum.


Boy 15cm
Namlu 6.5cm
Kalınlık 3mm
Çelik 1075 kabon
Pimler 8mm boru pim ve 5 mm çubuk piriç
Kabza Meşe - (1000 kum zımpara sonrası ısıtılarak keten tohumuna sokulup çıkarıldı ve sonra yine 1000 kum zımpara ile zımparalandı güzel bi katman oldu ıslanıp kurusa da parlaklığını kaybetmiyor. Ele yumuşak ahşap hissi veriyor)
Isıl işlem sonrası mutfak fırınında 100 derecede meveniş yapıldı 60-61 hrc civarında sertliği olması gerekiyor.
Kılıf 2.5mm vaketa deri
Asit karartma uygulandı

































Bismillah her hayrın başıdır

emremg46

  • ***
  • 135
  • Emre GÜZELGÖRÜR
  • Meslek: Öğrenci(makine müh.)
  • Yer: Kahramanmaraş
Ynt: Mini satır - Cep satırı
« Yanıtla #1 : 05 Mart 2018, 18:34:10 »
Çok güzel olmuş :)
Seviyorum bu tip şekilli bıçakları , ellerinize sağlık :)
o güzel insanlar , o güzel atlara bindiler ve gittiler.

Kadri Engin

  • ***
  • 138
  • http://www.kadriengin.com/
    • http://www.kadriengin.com/
  • Meslek: Bilgisayar programcısı ( Kısaca Bilgisayarcı :) )
  • Yer: Edirne
Ynt: Mini satır - Cep satırı
« Yanıtla #2 : 05 Mart 2018, 23:46:34 »
Çok güzel olmuş :)
Seviyorum bu tip şekilli bıçakları , ellerinize sağlık :)

Tesekkur ederim profile bakarken bana itici gelmisti ama bittikten sonra elimden birakamaz oldum  ;D ;D
Bismillah her hayrın başıdır

Osman Kurt

  • ***
  • 6285
  • Yer: İstanbul / Gaziosmanpaşa
Ynt: Mini satır - Cep satırı
« Yanıtla #3 : 06 Mart 2018, 00:36:03 »
Elinize sağlık menevişi düşük tutmanızın bir sebebi var mı?Kırımı engellemek için 180-200 derece meneviş iyi olurmuş.
Ağız sertliğini kaybetmek istemiyorsaız bundan sonraki bıçaklarda en azından sırtı ve kabzayı ekstra menevişleminizi tavsiye ederim.
« Son Düzenleme: 06 Mart 2018, 00:38:00 Gönderen: Osman Kurt »
Bizim silahımız bilgidir, ve mermiler ise sözlerimiz. Lakin kurşun geçirmezmiş, sizin beyinleriniz.
İstanbul / Gaziosmanpaşa
Bütün ümidim gençliktedir.
Mustafa Kemal ATATÜRK
Instagram

Kadri Engin

  • ***
  • 138
  • http://www.kadriengin.com/
    • http://www.kadriengin.com/
  • Meslek: Bilgisayar programcısı ( Kısaca Bilgisayarcı :) )
  • Yer: Edirne
Ynt: Mini satır - Cep satırı
« Yanıtla #4 : 06 Mart 2018, 02:34:37 »
Elinize sağlık menevişi düşük tutmanızın bir sebebi var mı?Kırımı engellemek için 180-200 derece meneviş iyi olurmuş.
Ağız sertliğini kaybetmek istemiyorsaız bundan sonraki bıçaklarda en azından sırtı ve kabzayı ekstra menevişleminizi tavsiye ederim.

Tesekkurler aslinda su verirken bicagin sirt ve agzina vermeyi dusunuyorum su verirken namlunun orta kismini nasil neyle kapatacagim o konuda henuz bilgim yok . Buna tum namluya verdim deneme amacli da dusuk derecede menevis yapmayi tercih ettim biraz test bicagi gibi oldu. Dediginiz sadece sirt ve agiza menevisi nasil yapabilirim?
Bismillah her hayrın başıdır

Ersin Özdemir

  • ***
  • 2442
  • Meslek: Satış pazarlama ( Makine teknikeri ) Astas
  • Yer: İstabul- Edirne
Ynt: Mini satır - Cep satırı
« Yanıtla #5 : 06 Mart 2018, 19:42:52 »
Çok güzel bir model olmuş
Kilifda çok basarili gayet itinali bir is olmuş

Kadri Engin

  • ***
  • 138
  • http://www.kadriengin.com/
    • http://www.kadriengin.com/
  • Meslek: Bilgisayar programcısı ( Kısaca Bilgisayarcı :) )
  • Yer: Edirne
Ynt: Mini satır - Cep satırı
« Yanıtla #6 : 06 Mart 2018, 23:26:52 »
Çok güzel bir model olmuş
Kilifda çok basarili gayet itinali bir is olmuş

Cok tesekkurler ;)
Bismillah her hayrın başıdır

-HAN-

  • ***
  • 621
  • Orhan Yıldız
  • Meslek: memur
  • Yer: istanbul
Ynt: Mini satır - Cep satırı
« Yanıtla #7 : 06 Mart 2018, 23:42:32 »
Ellerinize emeklerinize sağlık.. güzel, şirin bir bıçak çıkartmışsınız oryaya.. ancak bileme eşiği olmasaymış veya bu kadar büyük olmasaymış daha bir güzel olurmuş sanki..
"Maksatların anası sabırdır"

Kadri Engin

  • ***
  • 138
  • http://www.kadriengin.com/
    • http://www.kadriengin.com/
  • Meslek: Bilgisayar programcısı ( Kısaca Bilgisayarcı :) )
  • Yer: Edirne
Ynt: Mini satır - Cep satırı
« Yanıtla #8 : 06 Mart 2018, 23:50:52 »
Ellerinize emeklerinize sağlık.. güzel, şirin bir bıçak çıkartmışsınız oryaya.. ancak bileme eşiği olmasaymış veya bu kadar büyük olmasaymış daha bir güzel olurmuş sanki..

Cok tesekkurler ben de size katiliyorum bana kalsa ufak yarim daire bi esik acardim ama ham profil bu sekilde kesilmis durumdaydi buyuzden esige mudahale etmedim  :-[
Bismillah her hayrın başıdır

Mahmut Erdoğan

  • ***
  • 586
  • Meslek: Matematik Öğrtmni-Makina Müh(öğrnci)
  • Yer: istanbul
Ynt: Mini satır - Cep satırı
« Yanıtla #9 : 07 Mart 2018, 00:00:10 »
çok güzel olmuş emeğine sağlık
kabzayı ısıtıp yağa daldırma işini deneyecem  :2up
(Rabbimiz!) Ancak sana kulluk ederiz ve yalnız senden medet umarız.(Fatiha 5)

Kadri Engin

  • ***
  • 138
  • http://www.kadriengin.com/
    • http://www.kadriengin.com/
  • Meslek: Bilgisayar programcısı ( Kısaca Bilgisayarcı :) )
  • Yer: Edirne
Ynt: Mini satır - Cep satırı
« Yanıtla #10 : 07 Mart 2018, 01:31:29 »
çok güzel olmuş emeğine sağlık
kabzayı ısıtıp yağa daldırma işini deneyecem  :2up

Tesekkurler :) isitmadan once asetonla silmeyi unutmayin isininca gozenekler buyur diye isitip keten tohumu yagina daldirdim ve sonra birkac kez daha isit daldir yaptim en son da 1000 lik zimpara ile tatli tatli yagi yedirdim ,sanirim artik kabza sonlandirmayi verniksiz yapma isini bu sekilde kendimce cozmus oldum  ;D  ;D
Bismillah her hayrın başıdır

Mahmut Erdoğan

  • ***
  • 586
  • Meslek: Matematik Öğrtmni-Makina Müh(öğrnci)
  • Yer: istanbul
Ynt: Mini satır - Cep satırı
« Yanıtla #11 : 07 Mart 2018, 22:00:25 »
çok güzel olmuş emeğine sağlık
kabzayı ısıtıp yağa daldırma işini deneyecem  :2up

Tesekkurler :) isitmadan once asetonla silmeyi unutmayin isininca gozenekler buyur diye isitip keten tohumu yagina daldirdim ve sonra birkac kez daha isit daldir yaptim en son da 1000 lik zimpara ile tatli tatli yagi yedirdim ,sanirim artik kabza sonlandirmayi verniksiz yapma isini bu sekilde kendimce cozmus oldum  ;D  ;D
bu güzel detaylar için çok teşekkürler
ısıtmayı nerde yapıyorsun ev fırınındamı
(Rabbimiz!) Ancak sana kulluk ederiz ve yalnız senden medet umarız.(Fatiha 5)

Kadri Engin

  • ***
  • 138
  • http://www.kadriengin.com/
    • http://www.kadriengin.com/
  • Meslek: Bilgisayar programcısı ( Kısaca Bilgisayarcı :) )
  • Yer: Edirne
Ynt: Mini satır - Cep satırı
« Yanıtla #12 : 08 Mart 2018, 00:01:58 »
çok güzel olmuş emeğine sağlık
kabzayı ısıtıp yağa daldırma işini deneyecem  :2up

Tesekkurler :) isitmadan once asetonla silmeyi unutmayin isininca gozenekler buyur diye isitip keten tohumu yagina daldirdim ve sonra birkac kez daha isit daldir yaptim en son da 1000 lik zimpara ile tatli tatli yagi yedirdim ,sanirim artik kabza sonlandirmayi verniksiz yapma isini bu sekilde kendimce cozmus oldum  ;D  ;D
bu güzel detaylar için çok teşekkürler
ısıtmayı nerde yapıyorsun ev fırınındamı

Rica ederim  ^-^ Yok firinda suyu kacabilir elimde sicak hava tabancasi isini goren gazli havyamda isitip yaga daldirdim. Sac kurutma makinasi yada cakmak da olabilir aman cakmakla kabzayi yakmayalim  ;D
Bismillah her hayrın başıdır

Mahmut Erdoğan

  • ***
  • 586
  • Meslek: Matematik Öğrtmni-Makina Müh(öğrnci)
  • Yer: istanbul
Ynt: Mini satır - Cep satırı
« Yanıtla #13 : 08 Mart 2018, 09:53:10 »
çok güzel olmuş emeğine sağlık
kabzayı ısıtıp yağa daldırma işini deneyecem  :2up

Tesekkurler :) isitmadan once asetonla silmeyi unutmayin isininca gozenekler buyur diye isitip keten tohumu yagina daldirdim ve sonra birkac kez daha isit daldir yaptim en son da 1000 lik zimpara ile tatli tatli yagi yedirdim ,sanirim artik kabza sonlandirmayi verniksiz yapma isini bu sekilde kendimce cozmus oldum  ;D  ;D
bu güzel detaylar için çok teşekkürler
ısıtmayı nerde yapıyorsun ev fırınındamı

Rica ederim  ^-^ Yok firinda suyu kacabilir elimde sicak hava tabancasi isini goren gazli havyamda isitip yaga daldirdim. Sac kurutma makinasi yada cakmak da olabilir aman cakmakla kabzayi yakmayalim  ;D
teşekkürler ... :)
(Rabbimiz!) Ancak sana kulluk ederiz ve yalnız senden medet umarız.(Fatiha 5)

Kadri Engin

  • ***
  • 138
  • http://www.kadriengin.com/
    • http://www.kadriengin.com/
  • Meslek: Bilgisayar programcısı ( Kısaca Bilgisayarcı :) )
  • Yer: Edirne
Ynt: Mini satır - Cep satırı
« Yanıtla #14 : 08 Mart 2018, 23:46:49 »
çok güzel olmuş emeğine sağlık
kabzayı ısıtıp yağa daldırma işini deneyecem  :2up

Tesekkurler :) isitmadan once asetonla silmeyi unutmayin isininca gozenekler buyur diye isitip keten tohumu yagina daldirdim ve sonra birkac kez daha isit daldir yaptim en son da 1000 lik zimpara ile tatli tatli yagi yedirdim ,sanirim artik kabza sonlandirmayi verniksiz yapma isini bu sekilde kendimce cozmus oldum  ;D  ;D
bu güzel detaylar için çok teşekkürler
ısıtmayı nerde yapıyorsun ev fırınındamı

Rica ederim  ^-^ Yok firinda suyu kacabilir elimde sicak hava tabancasi isini goren gazli havyamda isitip yaga daldirdim. Sac kurutma makinasi yada cakmak da olabilir aman cakmakla kabzayi yakmayalim  ;D
teşekkürler ... :)
Rica ederi :)
Bismillah her hayrın başıdır