Merhabalar değerli ustalarım ve forumdaşlarım. Takip edenler bilirler bir kaç yıldır ceviz cilasına kafayı takmış durumdayım ve son zamanlarda kendime göre tatmin edici sonuçlar elde etmeye başladım. Bu cilalar dan başka yeni keşfettiğim bir ürün de soğuk algınlıklarında kullanılan bildiğimiz vicks adlı ürün;

Bu kış bu ürünü çok sık kullanmak zorunda kaldım ve içeriğinde ne var diye merak edip baktığımda 38 gr. lık kutunun 32 gr mı vazelinden ibaret. Vazelini spor yıllarımdan biliyorum, hocamız eldivenlerimizi ve deri atlama iplerimizi sık sık vazelin yedirmemizi tavsiye ederdi. Suya direnci de malum bilinen bir şey. Vicks'in prospektüsünde çam terebentini görünce ve vazeline nazaran daha yumuşak olduğu için acaba mı demiştim. Derken epeydir aklımda olan kendime deri delme bizi yapmak nasip oldu bu hafta ve sapında da elimdeki en desensiz cevizi kullanayım dedim. İşlem bittikten sonra hareleri belirgin olmayan bir ceviz saplı bizim oldu. Sapı en son 400 kumla sonlandırdım ve 30-40 derece de ısıttıktan sonra vicksi bolca yedirdim. Kabze sıcak olduğu için vicks eridi. Donduktan sonra pamuklu bezle ovdum ve sonucu çok beğendim. Sürekli kullanacağım elimin altında olacağı için de sonucu daha iyi gözlemleme fırsatım olacak.

Merak edenler ve yapmak isteyenler için bizi 6 mm lik testere eğesinden yaptım;

Elde duruşu da çok hoşuma gidince en son yaptığım bıçağın kabzesinde de sadece vicks kullandım;

Ben çok beğendiğim için siz değerli ustalarım ve forumdaşlarım la da paylaşmak istedim. Tabi uyarayım ben sadece ceviz kullandığım için cevizde deneme fırsatım oldu diğer ahşaplarda ne sonuç verir bilemem. Ama içlerinde en sıkıntılı olanı da bildiğim kadarı ile ceviz zaten
Hem ucuz, hem pratik hem de etkili bulunca bence denemeye değer, kullananlar sonucu paylaşırlarsa sevinirim, selamlar.