Bıçak Sanatı - Forum

PİRİNÇ BALÇAK'A DELİK AÇMA

cyhntskn

• *
  • 14
  • Meslek: teknıker
  • Yer: istanbul
PİRİNÇ BALÇAK'A DELİK AÇMA
« : 18 Ocak 2018, 15:22:47 »
Merhaba arkadaşlar 5mm pirinçe 6mmx4mm kare yuva açmam lazım yardımcı olabilme imkanınız varmı...
yukarıdaki resimdede belli düzgün bi şekilde kesemedim ..

iyi çalışmalar dilerim...

deserteagle

• Eylem Cengiz, 49
  • 9533
  • Meslek: elektronik ve hab. müh.
  • Yer: İstanbul, Kırklareli
Ynt: PİRİNÇ BALÇAK'A DELİK AÇMA
« Yanıtla #1 : 18 Ocak 2018, 16:10:57 »
Kolay gelsin. cepten yazıyorum, harf hataları fazla oluyor, kusura bakmayın.

öncelikle deliğin genişliğinin uzunluğa göre çok daha önemli olacağını söyleyeyim. Namlu uzunluğun fazlasını örtecek ama genişlik fazlaysa saklamak için takla atmak gerek.

yuvarlak delik delerek başlamanızı, sonra kare saatçi eğesi kullanarak devam etmenizi öneririm. boyutlardan dolayı, özellikle 4 mm genişlikten dolayı sıkıntı yaşlayabilirsiniz. sık sık prova yapıp deliği gereğinden çok genişletmediğinizi takip edin derim.

delikte hata kolay olduundan önce malermenin içindeki işi tamamlayıp sonra dışardaki işleri yapın derim. deliğin yeri yönü şaşarsa bunu dışar taraf fazla belli eder. Payları önceden kesip atmamalı, sona bırakmalı.
Barika-i hakikat müsademe-i efkardan doğar
Namık Kemal
Instagram'da ben

deserteagle

• Eylem Cengiz, 49
  • 9533
  • Meslek: elektronik ve hab. müh.
  • Yer: İstanbul, Kırklareli
« Yanıtla #2 : 18 Ocak 2018, 16:20:08 »
Bıçak yapımı sırasında bi şeyi düzeltirken ötekini bozmak başa çok gelir.

Tedbir olarak kare eğenin 4 yüzündrn birinin dişlerini zımparalayıp yok ederseniz köşelerde çalışırken çalıştığınız taraftan diğerine dokunmamış okursunuz. yoksa en düzeltirken boyu, boy düzeltirken eni bozmak işten değil...
Barika-i hakikat müsademe-i efkardan doğar
Namık Kemal
Instagram'da ben

Salim Türk

• *
  • 6976
  • 1976
  • Meslek: Web tasarım ve programlama (Makine Öğretmeni)
  • Yer: İzmir-Buca
« Yanıtla #3 : 18 Ocak 2018, 16:23:57 »
Ben kare eğenin paralel olan iki yüzeyin dişlerini sildim böylece yan taraflara değse de bozmuyor. Pirinç olduğu için az sabır ile kıl testere ile de çalışıla bilinir. Düzeltmek için kare veya lama eğe kullanılır. Birde balçağı önce delik işini bitirdikten sonra şekillendirirseniz daha iyi olur. Örneğin delik olması gerektiğinden biraz daha büyüdü diyelim, yan taraflardan çekiçleyerek deliği küçültme imkanı var. 
« Son Düzenleme: 18 Ocak 2018, 16:27:05 Gönderen: Salim Türk »

cyhntskn

• *
  • 14
  • Meslek: teknıker
  • Yer: istanbul
« Yanıtla #4 : 19 Ocak 2018, 21:49:43 »

Teşekkür ederim abilerim biraz sabır ile işi çözdüm 3mm matkat ucu 15mm x3mm  ince eğe ile tamamdır...