Bıçak Sanatı - Forum

bursada 1060, lazer kesim, fırında ısıl işlem, bir kılıç yapmak istiyorum yardım

Mehmet engin

  • *
  • 17
  • Meslek: İdareci
  • Yer: Bursa
Selamün aleyküm kıymetli arkadaşlar.
Basit birkaç sorum var yardım alabilirsem sevinirim. Mehhmet marangozdan 1060 lama aldım önce lazer kesim sonra ağız açma peşinden bir firmada ısıl işlem ve kalan kısımlar.
kısa ve öz bir fikir katkısı olacak varmı ? 1060 en iyi ısıl işlem kömürdemi olur fırındamı ? Bursa ısıl işlem tavsiyesi varmı ?

Selim Atalay

  • ***
  • 253
  • Meslek: Maden mühendisi/Kamu
  • Yer: Kocaeli/Tavşanlı
Isının homojen olduğu her ortamda olur.Kömür sadece daha doğal daha nostaljik ve bazı reprödüksiyonlarda zamanın ruhuna uygun olduğu için tercih ediliyor.830-900 dereceye çıkabilen her ortam az çok işinizi görecektir.Elektrikli bir fırında homojenlik ve ısı ölçümü daha hassas o kadar.
memento audere semper

Mehmet engin

  • *
  • 17
  • Meslek: İdareci
  • Yer: Bursa
Selim abi sağol.
Bursada kurumsal firmalar buna su vermek için uygun olurmu? uygun olurlarsa bu tek parçayla uğraşırlarmı ? suyla mı yağla mı iyi olur ? bir metrelik bir kılıç için 4 mm kalınlık nasıl sizce ? ağız açmayı nekadar genişletmek lazım eni 4 cm civarı ta sonuna kadar ağız açma açısını devam ettirsek nasıl olur (döner bıçaklarındaki gibi) . kabzayı tutturmak için epoksi idealmiş öğrendim peki pirinç balçaktada kullanılırmı epoksi ? 

Sorduğunuz sorular göz önüne alındığında konu hakkında çok fazla bilginiz ve hiç deneyiminiz yok diye düşündüm. Yanılıyorsam kusuruma bakmayınız, ama kılıç yapmaya niyetiniz var sanıyorum doğru mu?

Mehmet engin

  • *
  • 17
  • Meslek: İdareci
  • Yer: Bursa
evet sefa bey. isabet oldu, amatör bir deneme yapmak istiyorum

Emrah

  • ***
  • 1435
  • Meslek: Elektrik Pano
  • Yer: Antalya-1980
Ben sorularınızdan, hiç tecrübeniz olmadığı anlamını çıkardım. Yanılıyorsam kusuruma bakmayın. Bu durum da direkt kılıç çalışmasına girmek biraz macera anlamını taşıyor. Naçizane tavsiyem, elinizde ki malzeme ile önce bir kaç bıçak yapmanız. Bu ileriyi görmenizi sağlayacaktır. Sonrasın da kılıçtan daha başarılı bir sonuç alırsınız
Her zaman doğru söyle ki, ne dediğini hatırlamak zorunda kalmayasın...