Kurallara ve verilen emirlere kesinlikle uyun. Hiçbir kural ve emir saçma değildir, aksine yıllar boyunce deneyimlenmiştir.
Acemi birliğine giderken yanınıza kişisel temizlik malzemelerinizi mutlaka alın.
1.Tıraş takımı: Bıçağı değişebilen tiplerden olmasına dikkat edin. 2-3 bıçaklılar işinizi görür.
2.Tıraş köpüğü tercih edin. Sabun için sıcak su ve vaktiniz olmayabilir, ayrıca fırça taşımaktan da kurtulursunuz.
3.Nemlendirici krem hem traş sonrası cilt bakımınız için hem de eğitimdeki ter toz soğuk havadan dolayı oluşan tahrişi azaltır.
4. Uzun konçlu pamuklu çorap. 10 çift bile olsa zararı olmaz. Yıkamaya yer ve vakit bulamayabilirsiniz.
5. Ayak bakımı çok önemli. Ayaklarınızı ve çoraplarınızı sabunla yıkamayın, yıkayacaksanız da çoka az sabunu elinize sürüp kullanın ve iyi durulayın, kurulayın. Mantar ve pişik olan ayak eğitimde size en büyük eziyeti verir.
6. tırnak makası, kişisel hijyeniniz için önemli. Başkasının eşyasını kullanmamaya özen gözterin. Bulaşıcı mantar hastalıkları pek çoğuna askerlikten sonra hatıra kalır.
7. Havlu muhakkak bulundurun. Mümkünse 2 adet. Birini yastığınızın üzerine yayarak daha rahat uyuyabilirsiniz ayrıca sizi evinizdeymiş gibi de hissettirir. Psikolojik rahatlık da gerekli. Diğer havluyu da traş ve sabah el yüz temizliğinizde kullanabilirsiniz.
8.Ufak bir dikiş seti, bir tüp japon yapıştırıcı ( kopan düğmeler için ve küçük yırtıklar için.)
9. Ben bir çift ceket vatkası da almıştım yanıma. O zamanlar yeşil kunduranın postalları 1 ayda ancak alışırıd ayağa ve vururdu. Topuk kısmını vatka ile desteklerdik. Şimdiki postallar daha konforlu ama bulundurmakta fayda var. Taban keçesi 1 çift.
10. 2'şer çift don ve fanila. rengini gideceğiniz birliğe uygun seçin. Fanila denizcide ve havacıda mavi, karacı ve jandarmada yeşildi. Don paçalı beyaz. Paçalı olması şart, malum pişikle koşmak pek acı verici oluyor.
Fazlası zaten gittiğiniz birlikte verilecektir. Bunları yedek olarak düşünün.
11. renksiz dudak kremi. Soğuktan çatlayan dudak ve kulak uçları için.
12. Yanınıza kesici bir malzeme almayın, başınız derde girebilir.
13. kolonya en fazla 80 derece olsun ( benim zamanımda yüksek dereceli kolonyalar nizamiyede toplanıyordu)
14. Ufak bir not defteri ve kurşun kalem. Notlar almak için ve aklınıza gelenleri yazmak için. Askerlikte şair olanları bile gördüm.

15. para, kıymetli eşyalarınız ve evraklarınız için boyuna asılan cüzdan.
Şu anda askere acemi birliğinde nasıl bir hazırlıkla karşılıyorlar bilmiyorum ama bunların yanınızda olması sizin rahatınız açısından önemli.
Hayırlı teskereler dilerim.