Bıçak Sanatı - Forum

ayak pompaları

SertacMezereli

• 1256
  • Yer: Mersin
Ynt: ayak pompaları
« Yanıtla #40 : 12 Mart 2013, 22:56:05 »
İyi iş görür ama aşırı sesli bir alettir ve aşır hava üfler.

Aynen , resmen kafa ütülüyor fakat güzel iş görüyor ama hemende bozuluyor  :D Aslında makitanın var buna benzer bir ürünü ama nerdeyse 200 tl ye yakın  ::)

Ne kadar zaman iş görür ki.  ;D
"Zor olduğu için cesaret edemediğimiz şeyler, aslında biz cesaret edemediğimiz için zordur..."

Çalışan iki el, dua eden binlerce elden daha çok iş yapar.

Soytürk Dönmez

• 4198
  • Meslek: Dövme Bıçak
  • Yer: İstanbul-Büyükçekmece
« Yanıtla #41 : 12 Mart 2013, 22:59:04 »

Bendeki toplasan 10 saat ya çalıştı ya çalışmadı  8)

« Yanıtla #42 : 12 Mart 2013, 23:09:12 »
Sertaç, kısacası ; bu alet ve benzerleri yüksek basınçlı hava üfler bu nedenle fanları hacimli değil hızlı hava üfler. Bizlerin ocakta kullandığı havanın ise yüksek basınçlı değil hacimli olmasında yarar var. Bu tür aletler kısa süreli ve anlık, temizlik, tozları süpürme vs. tür işlerde kullanılır. Kısaca bize gelmez ben sana da önermem. Bunun yerine eski bir mutfak aspiratörünün fanı senin işini bundan çok daha iyi ve çok daha uzun süre görür hiç şüphen olmasın.

SertacMezereli

• 1256
« Yanıtla #43 : 12 Mart 2013, 23:26:53 »
Ustam anlıyorum ancak imkanlar kısıtlı ne yazık ki.. Elimde eski bir körük var bir tarafı delik eğer yapabilirsem onu yapmaya çalışacağım yoksa son çare bu ne yazık ki yine de biraz araştırır ona göre hareket ederim.Bilgi ve yardımlarınız için teşekkürler. :)
"Zor olduğu için cesaret edemediğimiz şeyler, aslında biz cesaret edemediğimiz için zordur..."

Soytürk Dönmez

• 4198
« Yanıtla #44 : 12 Mart 2013, 23:45:36 »
Ustam anlıyorum ancak imkanlar kısıtlı ne yazık ki.. Elimde eski bir körük var bir tarafı delik eğer yapabilirsem onu yapmaya çalışacağım yoksa son çare bu ne yazık ki yine de biraz araştırır ona göre hareket ederim.Bilgi ve yardımlarınız için teşekkürler. :)

Sertaç kardeşim ; " son çare " demişsin, bizimde demek istediğimiz son çare olarak dediğin alet çare değil, yani boşuna para vereceksin demek  ;)

SertacMezereli

• 1256
« Yanıtla #46 : 13 Mart 2013, 15:28:49 »
Kafamdan sildim attım artık onu Soytürk abi.  ;D

Sefa ustam sizde bundan kullanıyorsanız ve memnunsanız alayım bir tane.

Mehmet GENÇ

• 2368
  • Mehmet GENÇ-1969
    • gencbicak
  • Meslek: Bıçak imalatı-Makine Teknikeri 0 536 215 93 26
  • Yer: Giresun Merkez
« Yanıtla #47 : 13 Mart 2013, 16:12:12 »
http://www.sahibinden.com/ilan/is-makineleri-sanayi-elektrik-enerji-elektrik-salyangoz-fan-105583201/detay
Sefa hocam ben bundan aldım kanatlar çok ufak hava çıkışını daraltınca kendini yavaşlatıyor iş görmedi geri verdim ve bilgisayar temizlemede kullanılan salyangozlardan kullandım yıllarca devir ayarlı olanlardan
''Keskin Bıçak Ençok Sahibini Keser''

Mehmet GENÇ

• 2368
  • Mehmet GENÇ-1969
    • gencbicak
  • Meslek: Bıçak imalatı-Makine Teknikeri 0 536 215 93 26
  • Yer: Giresun Merkez
« Yanıtla #48 : 13 Mart 2013, 16:20:48 »
''Keskin Bıçak Ençok Sahibini Keser''

deserteagle

• Eylem Cengiz, 49
  • 9533
  • Meslek: elektronik ve hab. müh.
  • Yer: İstanbul, Kırklareli
« Yanıtla #49 : 13 Mart 2013, 16:51:42 »
Havayı azaltmak için yolu tıkamak iyi bir çözüm değil. Eski elektrik süpürgelerindeki yöntemi öneririm. Asıl hava yolunun yanına kapaklı bir tahliye açılır, hava azalsın isteniyorsa bu kapak istendiği kadar açılır. Havanın yolu hiç tıkanmazsa motor da zorlanmaz.
Barika-i hakikat müsademe-i efkardan doğar
Namık Kemal
Instagram'da ben

« Yanıtla #50 : 13 Mart 2013, 19:39:10 »
Kafamdan sildim attım artık onu Soytürk abi.  ;D

Sefa ustam sizde bundan kullanıyorsanız ve memnunsanız alayım bir tane.
Sertaç benim kullandığım bir alet değil, örnek olsun diye linki eklemiştim.

Soytürk Dönmez

• 4198
« Yanıtla #51 : 13 Mart 2013, 21:31:39 »
http://www.sahibinden.com/ilan/is-makineleri-sanayi-elektrik-enerji-elektrik-salyangoz-fan-105583201/detay
Sefa hocam ben bundan aldım kanatlar çok ufak hava çıkışını daraltınca kendini yavaşlatıyor iş görmedi geri verdim ve bilgisayar temizlemede kullanılan salyangozlardan kullandım yıllarca devir ayarlı olanlardan

Açıkcası beninm körükte bu linkteki gibi, normal su vermede, dövmede sıkıntı yok fakat damascus için ilk denemede yetersiz kaldı. Bende bu hafta sonu tüm vaktimi bu fana ayırdım , fanın ağzındaki hava müthiş ( 80 *80 kare şeklinde ) ben bunun ucuna göre bir adaptör yapıp 35 lik boruya bağlıyorum fakat debi düşüyor, acaba 35 lik boru yerine kareden 80 e 80 mi yapsam komple? ( Sanırım bu kadar büyük hava sistemi kullanarak tarihe geçeceğim   :D  )