Bıçak Sanatı - Forum

Kurumuş taş gibi olmus deri Eyere kurtarmak

orhanbilgin

• 660
  • Orhan Bilgin
  • Yer: İstanbul
Ynt: Kurumuş taş gibi olmus deri Eyere kurtarmak
« Yanıtla #20 : 08 Eylül 2017, 09:21:39 »
Web sitesinden alinti

Atların deri, kuyruk ve yelelerinin canlı ve parlak görünmesini sağlarken derinin elastikiyetini artırır
Kedi ve köpeklerin patilerinin bakımında kullanılır
Kedi ve köpeklerin patilerini tuz ve buzun etkisinden korur
Atların tırnak bakımlarında kullanılır esnek ve canlı olmasını sağlar
Kulak derileri ve kepçelerinin temizlenmesinde kullanılır
Hassas derilerin bakımında kullanılır
Kaşıntının giderilmesine yardımcı olur
Alerjik reaksiyonları yatıştırıcı etki gösterir
Sürtünme bölgelerini korur ve bakımını yapar
Sürtünen yerlerde tüy büyümesini destekler
Dezenfekte edici etki yapar
Derin ve yüzeysel yaralarda tedaviye destek sağlar
Yaranın iyileştirilmesinde skatrizasyonu destekler
Yaraların iyileşmesinden sonra tüy çıkmasını destekler ve hızlandırır
Derinlemesine etki gösterir
Açık yaralara sinek konmasını engeller

Hakkaten her derde deva

cem eser

• 752
  • Meslek: Öğretmen
  • Yer: Ereğli/KONYA
« Yanıtla #21 : 08 Eylül 2017, 15:29:34 »
Vay be neymiş bu balistol yağ. Soytürk Ustanın bir bildiği varmış demek.
Bir avuç toprak,birazda suyum ben.
Neyimle övüneyim,işte buyum ben.

Soytürk Dönmez

• 4198
  • Meslek: Dövme Bıçak
  • Yer: İstanbul-Büyükçekmece
« Yanıtla #22 : 09 Eylül 2017, 01:53:02 »
Web sitesinden alinti

Atların deri, kuyruk ve yelelerinin canlı ve parlak görünmesini sağlarken derinin elastikiyetini artırır
Kedi ve köpeklerin patilerinin bakımında kullanılır
Kedi ve köpeklerin patilerini tuz ve buzun etkisinden korur
Atların tırnak bakımlarında kullanılır esnek ve canlı olmasını sağlar
Kulak derileri ve kepçelerinin temizlenmesinde kullanılır
Hassas derilerin bakımında kullanılır
Kaşıntının giderilmesine yardımcı olur
Alerjik reaksiyonları yatıştırıcı etki gösterir
Sürtünme bölgelerini korur ve bakımını yapar
Sürtünen yerlerde tüy büyümesini destekler
Dezenfekte edici etki yapar
Derin ve yüzeysel yaralarda tedaviye destek sağlar
Yaranın iyileştirilmesinde skatrizasyonu destekler
Yaraların iyileşmesinden sonra tüy çıkmasını destekler ve hızlandırır
Derinlemesine etki gösterir
Açık yaralara sinek konmasını engeller

Hakkaten her derde deva

Bir de bana diyorlar ki nedir bu Alman takıntın diye, nasıl olmasın nasıl  :2up :2up :2up   Adamlar yapıyor işte  O:-)

Levent88

• 413
  • LeventKÜÇÜKIŞIK
  • Meslek: Grafik Tasarım
  • Yer: Mersin
« Yanıtla #23 : 09 Eylül 2017, 10:49:27 »
    Soytürk abi bize bilinç altı mesajlarla baristol aldıracak belli oldu :)

Soytürk Dönmez

• 4198
« Yanıtla #24 : 09 Eylül 2017, 11:36:44 »
    Soytürk abi bize bilinç altı mesajlarla baristol aldıracak belli oldu :)

Şaka bir yana her atölyede bulunmalı bence   ;)

Levent88

• 413
  • LeventKÜÇÜKIŞIK
« Yanıtla #25 : 10 Eylül 2017, 01:10:35 »
     Bıçaktaki ahşap kısımlarada kullanılır bu demekki, doğal bileşenlere sahipse ve asit düzeyi azsa mantıklı?

Soytürk Dönmez

• 4198
« Yanıtla #26 : 10 Eylül 2017, 01:33:02 »
     Bıçaktaki ahşap kısımlarada kullanılır bu demekki, doğal bileşenlere sahipse ve asit düzeyi azsa mantıklı?

Desenleri çıkarıyor ama suya karşı çok da iyi sonuç vermiyor tabii ceviz için söylediğim bu diğer ahşaplarda denemek lazım.

AlpercAy

• **
  • 185
    • Instagram
  • Meslek: İşsiz
  • Yer: Bursa-istanbul
« Yanıtla #27 : 10 Eylül 2017, 01:44:32 »

Desenleri çıkarıyor ama suya karşı çok da iyi sonuç vermiyor tabii ceviz için söylediğim bu diğer ahşaplarda denemek lazım.
bugün hususi ballistol alıp denedim su ya karşı sonuç beni hiç tatmin etmedi.
Stabilizasyon için vakum motorum yetersiz sanırım 8m3 motor işimi görecek tabiki Cactus juice tarzi bir stabilization Kimyasali bulabilirsem
Bicaklarimi paylastigim instagram sayfam
www.instagram.com/moondesignaca

Soytürk Dönmez

• 4198
« Yanıtla #28 : 10 Eylül 2017, 12:59:46 »

Stabilizasyon için vakum motorum yetersiz sanırım 8m3 motor işimi görecek tabiki Cactus juice tarzi bir stabilization Kimyasali bulabilirsem

Balistol de de reçine   var fakat çok az  suya karşı direnç için  hemen cevap vermez . Sürer sürmez suya hiç bir ürün direnç göstermiyor. 24 saat arayla aralarda da hafifçe zımparalayarak 3-4 kat atılmalı. Birde öğrendiğim şey ahşaba sürdüğümüz yağın tam kuruması için 7 gün geçmesi gerekiyormuş ( tabi hava durumuna göre bu süre değişiklik gösterecektir mutlaka ).

orhanbilgin

• 660
  • Orhan Bilgin
« Yanıtla #29 : 11 Eylül 2017, 09:34:45 »

Balistol de de reçine   var fakat çok az  suya karşı direnç için  hemen cevap vermez . Sürer sürmez suya hiç bir ürün direnç göstermiyor. 24 saat arayla aralarda da hafifçe zımparalayarak 3-4 kat atılmalı. Birde öğrendiğim şey ahşaba sürdüğümüz yağın tam kuruması için 7 gün geçmesi gerekiyormuş ( tabi hava durumuna göre bu süre değişiklik gösterecektir mutlaka ).

Hatirlaridigim kadariyla ballistol un kundak icin ayri bir koruyucu urunu vardi. Saniyorum ki odaha verimli olacaktir

Soytürk Dönmez

• 4198
« Yanıtla #30 : 11 Eylül 2017, 12:42:34 »

Hatirlaridigim kadariyla ballistol un kundak icin ayri bir koruyucu urunu vardi. Saniyorum ki odaha verimli olacaktir

Schaftol, ahşaba muhteşem bir his kazandırıyor ama onunda su direncini beğenmiyorum fakat üzerinde denemeler yapıyorum, mutlaka ama mutlaka kullanmak istediğim bir hatta tek ürün True Oil den sonra tabi. Maalesef bu true oil i Türkiyemizde bulama olanağımız yok yoksa dünya çapında kendini kanıtlamış bir ürün.

orhanbilgin

• 660
  • Orhan Bilgin
« Yanıtla #31 : 11 Eylül 2017, 15:35:25 »

Schaftol, ahşaba muhteşem bir his kazandırıyor ama onunda su direncini beğenmiyorum fakat üzerinde denemeler yapıyorum, mutlaka ama mutlaka kullanmak istediğim bir hatta tek ürün True Oil den sonra tabi. Maalesef bu true oil i Türkiyemizde bulama olanağımız yok yoksa dünya çapında kendini kanıtlamış bir ürün.

Abi Tru Oil e baktim da sanki gomalak gibi bir bitirisi var. ama sanirim daha dayanikli

Levent88

• 413
  • LeventKÜÇÜKIŞIK
« Yanıtla #32 : 11 Eylül 2017, 22:41:22 »
   True oil denen ürün yüzeyde,  incede olsa sert bir tabaka bırakıyorsa ( vernik misali) darbeye alınca mikro çatlaktan su alacaktır. Çünkü nette ki fotoğraflarda vernik gibi duruyor. Tabi kullanıp test etmeden konuşmak nekadar doğru olur o tartışılır. Ama Soytürk usta ürüne takmışsa bir bit yeniği vardır kesin  :)

Soytürk Dönmez

• 4198
« Yanıtla #33 : 12 Eylül 2017, 01:42:47 »
   True oil denen ürün yüzeyde,  incede olsa sert bir tabaka bırakıyorsa ( vernik misali) darbeye alınca mikro çatlaktan su alacaktır. Çünkü nette ki fotoğraflarda vernik gibi duruyor. Tabi kullanıp test etmeden konuşmak nekadar doğru olur o tartışılır. Ama Soytürk usta ürüne takmışsa bir bit yeniği vardır kesin  :)

Kullandığımdan değil de yabancıların çoğunda  görüyorum ve bir test videosuna denk gelmiştim. 5-6 ürünü kıyaslıyorlar . İlk sırayı True oil alıyor, ikinci sırayıda danish oil alıyordu ;)

Bu arada sayın akyele, kusura bakmayın lütfen konunuzu baltalamış gibi olduk :(
« Son Düzenleme: 12 Eylül 2017, 01:45:45 Gönderen: Soytürk Dönmez »

Şeref Acar

• *
  • 1599
  • Yer: sarıyer
« Yanıtla #34 : 12 Eylül 2017, 02:41:16 »
Soytürk usta ne kullanacağız bu kök cevizde
Ben de arayışlardayım, en son parke verniği
uyguladım parlak olandan. Anlamadım gitti
ya doku ölecek ya da dayanıklılık arka plana
atılacak.

Soytürk Dönmez

• 4198
« Yanıtla #35 : 12 Eylül 2017, 10:54:57 »
Soytürk usta ne kullanacağız bu kök cevizde
Ben de arayışlardayım, en son parke verniği
uyguladım parlak olandan. Anlamadım gitti
ya doku ölecek ya da dayanıklılık arka plana
atılacak.

Vallahi bende daraldım, schaftol un ahşaba verdiği doku muhteşem bakalım onun üzerinde çalışıyorum belki bir şeyler ilave ederek suya karşı daha dirençli bir formül elde edebiliriz. Aslında bize takıntılı bir kimyager lazım  ::)

gokhand

• 1137
  • Meslek: Dış Ticaret
  • Yer: ankara
« Yanıtla #36 : 16 Eylül 2017, 16:13:01 »
Ekim aylarinda at kestanesi toplayn meyvasini cikartip ezin ve kaynatin. FazLa su koymayin yogun bir kivami olsun.ilik olarak deriye uygulayin. Tahta bir kasik ile bastirip yedirin ve gerdirme hareketleri uygulayin. Kuruyana kadar devam edin. Yani islatip kurumaya birakmayin. DuzEnli araliklarla deriye bastirin

Mahmut Erdoğan

• 586
  • Meslek: Matematik Öğrtmni-Makina Müh(öğrnci)
  • Yer: istanbul
« Yanıtla #37 : 17 Eylül 2017, 00:02:22 »
Ekim aylarinda at kestanesi toplayn meyvasini cikartip ezin ve kaynatin. FazLa su koymayin yogun bir kivami olsun.ilik olarak deriye uygulayin. Tahta bir kasik ile bastirip yedirin ve gerdirme hareketleri uygulayin. Kuruyana kadar devam edin. Yani islatip kurumaya birakmayin. DuzEnli araliklarla deriye bastirin
teşekkürler...
bunu sadece kurumuş deriyi yumuşatmak için mi tavsiye edersiniz yoksa genel deri bakımı içinde olurmu ?
(Rabbimiz!) Ancak sana kulluk ederiz ve yalnız senden medet umarız.(Fatiha 5)

gokhand

• 1137
  • Meslek: Dış Ticaret
  • Yer: ankara
« Yanıtla #38 : 17 Eylül 2017, 09:35:32 »
Bu aslinda deriyi yeniden yuzeysel olarak tabaklamaktir. Kurumus sertlesmis derilerde kullanabilirsiniz. Bakim icin paca yagi tavsiye ederim