Herkese Merhabalar!
Hazır Kurban Bayramı da yaklaşıyorken hem kurbanda hemde sonrasında rahat rahat mutfakta kullanabileceğim bir tasarım ararken bunu buldum, henüz bileyip denemeye vaktim olmadı ama çelik daha önce kullandığım bir çelik olduğundan performansını biliyorum, beğenilerinize ve tavsiyelerinize sunuyorum.
Bir de şimdiye kadar yaptığım en büyük bıçak bu oldu, edindiğim bir iki şeyi benim gibi yeni arkadaşlarla da paylaşmak istiyorum;
1-) Yaptığınız bıçağın boyu ne kadar büyürse ısıl işlem esnasında bozulma sanırım o kadar fazla oluyor bu yüzden bıçağı yağa sokuş şekliniz ve ağız açma esnasında yaptığınız simetri hataları işleri çok etkiliyor bilginiz olsun. Bende çok azda olsa uca doğru hafif bir yamulma oldu, sebebi avuç taşlamayla o bölgede içeriye biraz fazla dalmışım.
2-) Sapı takarken en azından biraz şekillendirip sonra sonra bıçağa epoksilemek işleri daha kolaylaştırır gibi geliyor bana çünkü benim yaptığım şekilde sapı eğelerken namluyu sarsamda sürekli bıçağı çizme durumu söz konusu sinirlerini bozuyor insanın.
Çelik : Eski Batı Almanya üretimi Tungsten Karbid uçlu daire testere.
Sap : Kök Ceviz (elimi acayip boyadı, çıkmayınca baya korktum ama çamaşır suyu çıkarıyor hemen bilginize) , 4mm prinç pim
Namlu Boyu : 15 cm
Sap Boyu : 11 cm
Isıl işlem : 820 derecede 2-3 dakika östenitleme ve 200 derecede 1 saat meneviş.
Sertlik : Bilinmiyor