Bıçak Sanatı - Forum

Bıçaklarda açı total mi tek taraflımı söylenir ?

roger

• **
  • 67
  • Meslek: serbest meslek
  • Yer: ankara
Mesela bir yerde 25 derece ile bileyin diyor,ben bunu 12.5- 12.5 olarak mı algılayayım ? Yoksa tek tarafı 25 olarak bile diye mi ? Elimdeki lansky setin 25 lik kısmına koydum bıçağı ölçtüm 12.5 değil 25 derece çıktı.Çoğu bıçak firması tek taraflı olarak söylüyor

mustafaramazanoyar

• 808
  • Bende kesin karbon eksikliği var :)
  • Meslek: Arkeolog, Boulderer
  • Yer: manisa/salihli
Ynt: Bıçaklarda açı total mi tek taraflımı söylenir ?
« Yanıtla #1 : 26 Temmuz 2017, 00:11:43 »
Bu konu başka bir başlıkta da geçmişti forumda biraz ararsanız denk gelirsiniz yeni sayılabilir tek taraflı verilen açıdır  :)
Hakuna Matata

roger

• **
  • 67
« Yanıtla #2 : 28 Temmuz 2017, 00:31:53 »
Bu konu başka bir başlıkta da geçmişti forumda biraz ararsanız denk gelirsiniz yeni sayılabilir tek taraflı verilen açıdır  :)
Geçti tabiki ama çok karıştı orda  :2up

deserteagle

• Eylem Cengiz, 49
  • 9533
  • Meslek: elektronik ve hab. müh.
  • Yer: İstanbul, Kırklareli
« Yanıtla #3 : 28 Temmuz 2017, 02:26:02 »

Nasıl karışık olabilir ki???

Gökhan çok açık bir şekilde anlatmış. Daha ne yapmalı?

Genel kabul gören işlemde, bir bıçağın bileme açısından bahsediyorsak bu tek tarafın bileme açısıdır.

Yani 20 derece ile her iki taraftan da bilenen ve toplamda 40 derecelik bir açıda kesen bir bıçaktan bahsediyor oluruz ;)

Anlamadığınız yanıtları bir daha okumanızı tavsiye ederim. Verilen yanıt sözlü değil yazılı... Aynı yanıtları tekrarlatmanıza gerek yok, anlayana kadar okuyup düşünebilirsiniz.
Barika-i hakikat müsademe-i efkardan doğar
Namık Kemal
Instagram'da ben

roger

• **
  • 67
« Yanıtla #4 : 29 Temmuz 2017, 21:47:14 »

Nasıl karışık olabilir ki???

Gökhan çok açık bir şekilde anlatmış. Daha ne yapmalı?

Genel kabul gören işlemde, bir bıçağın bileme açısından bahsediyorsak bu tek tarafın bileme açısıdır.

Yani 20 derece ile her iki taraftan da bilenen ve toplamda 40 derecelik bir açıda kesen bir bıçaktan bahsediyor oluruz ;)

Anlamadığınız yanıtları bir daha okumanızı tavsiye ederim. Verilen yanıt sözlü değil yazılı... Aynı yanıtları tekrarlatmanıza gerek yok, anlayana kadar okuyup düşünebilirsiniz.

Eymen bey,benim sorum o değil tamam belki bıçaklarda total açı 2 ye bölünüp tek tarafın açısı bulunuyor olabilir.Ama artık büyük firmalar tek tarafın açısını söylüyorlar artık.O konuya göre lansky nin verdiği 25 derecelik açı 12.5 dereceye tekabul ediyor.Ama ben lansky nin 25 derecesiyle ölçtüğümde tek tarafı 25 dereceyle biliyor.

deserteagle

• Eylem Cengiz, 49
  • 9533
« Yanıtla #5 : 29 Temmuz 2017, 23:18:17 »
Hâlâ anlamamışsın.
Namık Kemal
Instagram'da ben

roger

• **
  • 67
« Yanıtla #6 : 30 Temmuz 2017, 20:28:57 »
Hâlâ anlamamışsın.
Tamam eymen bey, ben anlama özürlüyüm,anlamam çok zor kıtım biraz oldu mu ? Tek istediğim öğrenmekti,öğre nirken sorgulamayı seven tiplerdenim.

deserteagle

• Eylem Cengiz, 49
  • 9533
« Yanıtla #7 : 30 Temmuz 2017, 22:11:34 »
Öncelikle işe adımı öğrenmekten başlamanız çok şık olur roger bey.  >:(

??? İnşallah işe yarar diye bir daha yazayım: "Bıçağı taşa yatırın. Sonra bilemek için bıçağı eğmeniz gereken açının adı bileme açısı..."

Namık Kemal
Instagram'da ben

roger

• **
  • 67
« Yanıtla #8 : 03 Ağustos 2017, 18:43:21 »
Öncelikle işe adımı öğrenmekten başlamanız çok şık olur roger bey.  >:(

??? İnşallah işe yarar diye bir daha yazayım: "Bıçağı taşa yatırın. Sonra bilemek için bıçağı eğmeniz gereken açının adı bileme açısı..."

Eylem bey kusra bakmayın,bir hata yaptıysam affola.Şu aralar aldığım ilaçlar anlamamda zorluk çıkarıyor bazen.