Selamün aleyküm ustalarım. Bıçağı yapmak kadar kesmeside önemli diye düşünüyorum.

İnternette bir sürü taş var lakin ben kendi taşlarımı yapmak istiyorum. Bizim köyün yanından dere geçiyor ve derece binbir çeşit taş var. Yaklaşıkta 3-4 aydır dereden çeşitli taşlar toplayıp denemelerde bulundum. Çıkardığım sonuç şudur ki taş ne kadar sert olursa ve içeriğindeki küçük parçacıklar taşın bileşenleri ne kadar küçük olursa o kadar keskin yapıyor. Şuanda kadar onlarca taş denedim ve en mükemmel sonucu daha koyu renkli siyah ve mavinin koyu tonlarından aldım. Her ne kadar amatörce bir tahminde bulunsamda 10.000 üzeri diye düşünüyorum. Diğer bulduğum taşlardan birini spirale aldığım taş, mermer ve granit benzeri cisimlerde kullanmak için
http://www.tekintural.com/?cat=4&uk=1542 5tlye aldım buna benziyor ilçeden bir iki taşta çok faydalı oldu ve iki kez sürtünce taşa taşı anında pürüzsüz yapıyor. Lakin o bahsettiğim 10.000 kumdan fazla dediğim sert taşta pek işe yaramıyor. Ayrıca o taşı yüzlerce kez derede diğer taşlara fırlatmama rağmen çatlak bile oluşmuyor.
O tür taşları kesmek için ne kullanılıyor bilmiyorum sizlere danışmak istedim. Şuan fotoğrafları yok elimde akşama çekip yüklerim buraya.