Bıçak Sanatı - Forum

imza-logo çalışmaları

merttt9

• 1419
  • Meslek: Tekstil
  • Yer: Bursa
Ynt: imza-logo çalışmaları
« Yanıtla #160 : 22 Temmuz 2011, 13:00:44 »
mücahit ustam
ablam önceden el sanatları eğitimi almıştı,yaptıklarını ona gösterdim çok beğendi,memlekette çok yetenekli kişiler var dedi  :)

Berke Boyacı

« Yanıtla #161 : 22 Temmuz 2011, 13:32:06 »
Bencede mücahit hocam yanlız tek sıkıntı insanların bu kaligraflara(Doğrudur umarım) baktıkları zaman içinde yazanın ne olduğunu anlamaması :) Oda insanların ayıbı...

kaligraf

• 303
  • mücahit
  • Meslek: elektrik
  • Yer: manisa
« Yanıtla #162 : 22 Temmuz 2011, 14:07:39 »
çok teşekkür ederim ablana çok teşekküğr ederim ama ne yazıkki daha usta olmaya çok var o yüzden pek bir şey yaptığımızı düşünmüyorum ama yinede çok teşekkür ederim.

berkeciğim CALLİGRAPHY  diye yazılıyor orjinalde ama ben KALİGRAFİ diye yazmayı yeğlerim. senin yazıyı heralde okuyamadılar o yüzden kafana takılmış sanırım. mesela sana bir örnek vereyim. bir gün bizim arabamız var iken ( yakın zamanda satmak zorunda kaldık ) sanayide tanıdığım bir ustaya götürdüm oda benden bir yazı istedi yazmamı istediği şey süslü püslü bir isim. isim kızının ismi. ben yazıyı bitirdim yan dükkandaki bir usta geldi ve adam yazıyı görür görmez euzü besmele çekmeye başladı birde abdestsizim şimdi çarpılmayız dimi diyerek ekledi. ben de gülmeye başladım  ustam al oku bakalım diyerek önüne koydum yazıyı okuyunca orada şeyma yazdığını gördü ve oda gülmeye başladı ya arkadaş ben ayet yazıyorsun sandım dedi. ve bunun gibi bir çoğu daha başımıza geliyor.

saygılar...
edep bir tac imiş nuru hüdadan giy o tacı emin ol her beladan

YUNUS EMRE

Berke Boyacı

« Yanıtla #163 : 22 Temmuz 2011, 16:35:44 »
çok teşekkür ederim ablana çok teşekküğr ederim ama ne yazıkki daha usta olmaya çok var o yüzden pek bir şey yaptığımızı düşünmüyorum ama yinede çok teşekkür ederim.

berkeciğim CALLİGRAPHY  diye yazılıyor orjinalde ama ben KALİGRAFİ diye yazmayı yeğlerim. senin yazıyı heralde okuyamadılar o yüzden kafana takılmış sanırım. mesela sana bir örnek vereyim. bir gün bizim arabamız var iken ( yakın zamanda satmak zorunda kaldık ) sanayide tanıdığım bir ustaya götürdüm oda benden bir yazı istedi yazmamı istediği şey süslü püslü bir isim. isim kızının ismi. ben yazıyı bitirdim yan dükkandaki bir usta geldi ve adam yazıyı görür görmez euzü besmele çekmeye başladı birde abdestsizim şimdi çarpılmayız dimi diyerek ekledi. ben de gülmeye başladım  ustam al oku bakalım diyerek önüne koydum yazıyı okuyunca orada şeyma yazdığını gördü ve oda gülmeye başladı ya arkadaş ben ayet yazıyorsun sandım dedi. ve bunun gibi bir çoğu daha başımıza geliyor.

saygılar...
:D

kaligraf

• 303
  • mücahit
« Yanıtla #164 : 22 Temmuz 2011, 17:45:03 »
bir tan daha anlatayım bak buda asıl işi yapanın kalem olduğunu sananlar için bir örnek oldu. geçen sene manisadaki bir otelin işini almıştım. yaptığım iş otelde yapılan düğünlerin davetiyelerinin zarflarının üzerine. örnek. SN: AHMET ÇALIŞKAN gibi yazılar yazmaktı. neyse lafı uzatmayalım. bir gece saat sabaha karşı 3-4 civarı telefon çaldı bende açtım  telefonu doğal olarak. arayan kişi kendini tanıttı ve dediki hocam sabahtan aramayı unuttuk 1300 kişilik davetiye var yazılması gereken bende arkadaş sabahtan aklınız nerdeydi dedim. kusura bakma falan. neyse gelip beni evden aldılar arabayla . sabah 6-7 e kadar yazım ben listedekileri. ve haa 1000 küsur kişi var e haliyle bende yoruldum dedim ben yatıcam eve gidiyorum dediler tamam seni bıraksınlar. ama kalemini bırak dedim niye. e biz yazarız geri kalanını. bende döndüm adama sen dedim bu kalemle değil zarf yazmak adını yazamazsın. ya bırak falan deyince e buyur dedim. aldı kalemi adını yazacak ama adam bırak yazmayı kalemin mürekkebini bile akıtamadı. bunun mürekkebi bitmiş dedi. ben aldım adını yazdım o alıyor eline yazamıyor. en son vaz geçti dedi haklıymışın iş kalemde değil eldeymiş dedi. alet işler el övünür kelimesi bizim işte yarı yarıya düşüyor bu yüzden.

saygılar...

YUNUS EMRE

merttt9

• 1419
  • Meslek: Tekstil
  • Yer: Bursa
« Yanıtla #165 : 22 Temmuz 2011, 17:46:59 »
hayal gücü + el becerisi yetenek gerektiren iş...kısa bir araştırma ve sadece elle hiç hatalı çizmeden,sanki cetvel kullanırcasına düzgün çizmek yetenek işi
örnek
http://www.youtube.com/watch?v=ySHY85EcBpA&feature=related

süpersin mücahit  :2up

Bekir Çankırı

• *
  • 506
    • Metal El Sanatları
  • Meslek: makine tasarımı
  • Yer: istanbul - ümraniye 1956 0 rh +
« Yanıtla #166 : 22 Temmuz 2011, 22:34:04 »
Müthiş bir  odaklanma  , göz , beyin  ve  olağanüstü yumuşak el  gerektiren   hat  , buna ilaveten  çok çalışma  ve  sabırda  istiyor  değilmi  Mücahit  bey .
Güzel  eserlerinizi  bu  yolculuğun sonunda   layık oldukları zirvelerde  görmek  dileğimizdir  kolaylıklar dilerim .
"Hiçbir şey zor değildir, yeteri kadar ufak parçalara bölersek..." HENRY FORD

http://bekircankiri.blogspot.com/

kaligraf

• 303
  • mücahit
« Yanıtla #167 : 22 Temmuz 2011, 23:30:14 »
teşekkür ederim hocalarım ama biz daha çıraklığa yeni başladık. ama sabır işinde her kelimesine kadar haklısınız. istinad olmaz ise hiç bir şey yapamıyorsunuz birde bir şeye bağlı kalmamanız gerekiyor...

YUNUS EMRE

emrekipmen

• 6065
    • Seçme Bıçaklar Albümüm
  • Yer: Bodrum
« Yanıtla #168 : 23 Temmuz 2011, 12:00:33 »
Geçmişler olsun ustam...

Kipmen Sanat web sitesi

kaligraf

• 303
  • mücahit
« Yanıtla #169 : 23 Temmuz 2011, 18:49:23 »
çok teşekkür ederim sağolun hocam.

YUNUS EMRE