Bıçak Sanatı - Forum

Ağız açısı ile ilgili bir soru ?

çömez

Ynt: Ağız açısı ile ilgili bir soru ?
« Yanıtla #20 : 01 Haziran 2017, 13:14:28 »
Mesela siz dağ bayır bıçaklarında tek taraflı olarak kaç derece yapıyorsunuz ?

marslan_51

• 643
  • mehmet arslan/1977
  • Meslek: özel güvenlik
  • Yer: Niğde-Kocaeli
« Yanıtla #21 : 02 Haziran 2017, 03:11:22 »
Konuyla ilgili bir gorsel paylasayim.
Mesele av yada avcı olmak değildir,asıl mesele işinizi ne kadar iyi yaptığınızdır.

çömez

« Yanıtla #22 : 02 Haziran 2017, 14:51:51 »
Zaten açı ölçerek yapmıyorum .Kendim yapmadığım bir bıçakta da hep kesici ağızı tutturuyorum yalnız son görsele göre 12,5 derece olması gerektiğine karar verdim .Konuyu da uzattım herkesten özür dilerim .

roger

• **
  • 67
  • Meslek: serbest meslek
  • Yer: ankara
« Yanıtla #23 : 03 Haziran 2017, 00:04:40 »
Benim kafamda karıştı , 25 ile bilediğim bıçak deriden dolayı kör oluyormuş .Derinin aşındırıcı özelliğini bilmeyip dik biliyordum .
deride açı bu kadar önemli mi yahu ? deri kemerden söktüğüm deri parçasını tahtaya yapıştırdım son işlemi onla yapıyorum dediğimde bana deri altı üstü bıçağa ne zararı olabilir ki demişti facebookta bir kişi.Kafalar karışık ???

vural

• 211
  • Meslek: cam filmi
  • Yer: istanbul
« Yanıtla #24 : 03 Haziran 2017, 10:48:06 »
https://www.bicaksanati.com/forum/index.php?topic=6858.msg135345#msg135345
Aklıma bu başlık geldi. Pano eminim yardımcı olur.

çömez

« Yanıtla #25 : 03 Haziran 2017, 12:49:57 »
Basit bir kemer gözüyle bakıyordum ama çok önemliymiş. Deride bitirişi yaparken pürüzsüzleşiyor lakin köreliyor sebebi ise bastırınca açının dikleşmesi , yani bastırınca bıçak 2-3 mm içeri çöküyor ve tam karşısında deri oluyor .

deserteagle

• Eylem Cengiz, 50
  • 9553
  • Meslek: elektronik ve hab. müh.
  • Yer: İstanbul, Kırklareli
« Yanıtla #26 : 03 Haziran 2017, 15:36:16 »
Basit bir kemer gözüyle bakıyordum ama çok önemliymiş. Deride bitirişi yaparken pürüzsüzleşiyor lakin köreliyor sebebi ise bastırınca açının dikleşmesi , yani bastırınca bıçak 2-3 mm içeri çöküyor ve tam karşısında deri oluyor .
Yine başka konuya atlamışsın. Deride masatlamaya geçmişsin. Deride olsun isterse sert zeminde masatlama olsun bastırmadan yapılmalı. tabi açı da şaşmamalı....
Öd Teñri yaşar. Kişi oglı kop ölgeli törümiş.
𐰇𐰓 𐱅𐰚𐰼𐰃 𐰘𐰾𐰼 𐰚𐰃𐰾𐰃 𐰆𐰍𐰞𐰃 𐰴𐰆𐰯 𐰇𐰠𐰏𐰠𐰃 𐱅𐰇𐰼𐰇𐰢𐰾

Instagram'da ben

roger

• **
  • 67
  • Meslek: serbest meslek
  • Yer: ankara
« Yanıtla #27 : 07 Temmuz 2017, 22:51:57 »

çok doğru bir konuya parmak basmışsın,taşta bu kadar sıkıntı olmuyor ama deri masatda bastırmamak gerekli demek bundanmış.