Bıçak Sanatı - Forum

Eminönündeki bileme taşları hakkında bilgisi olan var mı ?

roger

• **
  • 67
  • Meslek: serbest meslek
  • Yer: ankara
1 2 hafta önceki eminönü yolculuğumda dar sokakları geziyorum bir yandanda bıçakçılara bileme taşı fiyatlarını soruyorum hani kapı önüne kasap bıçakları ve bileme taşlarını diziyolarya.Grit taşı var mı derim demez ordan biri çıktı bi 5 dakika kadar nasihatini dinledim kendisinin.Bir taş gösterdi tip olarak aynı grit taşı,dediki sana bu taşı başka yerlerde grit taşı diye kilosunu 80 tlye verirler.Bu taş aydın ilçesinden çıkıyor dedi,özellikleride birebir aynıymış grit taşı isim yapmış diye pahalıymış.20 25 santim uzunluğa 5 santim kalınlığı vardı fiyatıysa 15 tl.Emin olamadığımdan almadım,taşın dokusu baya pürüssüzdü.Malesef resim çekemedim ama eminönüne gitmiş üstadlarımızın neyden bahsetttiğimi anladıklarına eminim.Bahsettiğim yer yenicaminin yanındaki dar sokaklarda bulunan bıçakçılar.Ucuz bulmax tarzı taşlardan bahsetmiyorum farklı bir üründü.Baktık bilen yok alır denerim sizle de paylaşırım.  :))

Saygılar efenim.

Selim Atalay

• 253
  • Meslek: Maden mühendisi/Kamu
  • Yer: Kocaeli/Tavşanlı
Karacasu biley taşı diye aratırsanız epey bilgi sahibi olabilirsiniz.Bu taş Girit taşına benzer özellikler gösteren bir yağ taşı.
memento audere semper

çömez

Güzel , ben memnunum .Taşı yağsız kullanırsanız hemen azalıyor .

Şeref Acar

• *
  • 1599
  • Yer: sarıyer
Gri renkli taştan bahsediyorsanız, ben aynı taşı
aynı yerden aldım. Performansı çok iyi, hem bıçakları
hem de ıskarpela setini bununla biliyorum, peşinden
deri masatla işi bitiriyorum. Fiyat/performans olarak
bakarsak muhteşem diyebilirim.

roger

• **
  • 67
Gri renkli taştan bahsediyorsanız, ben aynı taşı
aynı yerden aldım. Performansı çok iyi, hem bıçakları
hem de ıskarpela setini bununla biliyorum, peşinden
deri masatla işi bitiriyorum. Fiyat/performans olarak
bakarsak muhteşem diyebilirim.

Hepinize teşekkürler,taşı alıcam o zaman yanlız hangi boyunu önerirsiniz.İnce uzun olanları var birde kalınlamasına küçük tuğla gibi olanları.İnce uzunlar aslında daha iyi gibi ama bıçağın yanları taşıyor,kenara sürtüyor.Birde kaç grite tekabul ediyor bu taş acaba
« Son Düzenleme: 10 Mayıs 2017, 18:25:22 Gönderen: roger »

yusuf78

• 123
  • Meslek: Hirdavatcı
  • Yer: ist
Bu is birazda esnafin midesine kalmis bir is grit tasi diye karacasuda satar baska tasta satar ama grit tasinin kalite farki tabikide var ama bu obur taslarin is gormedigi anlamina gelmiyor gecenlerde evde merdivenin altinda diplerde en az 10 sene once oraya koydugumuz bir tas buldum dedem koyden kestim dedi uzun sekilsiz 2 3 kilo geliyo hemen denedim cok iyi is goruyor bu arada girit tasi kolay asinir yuzey duz olduguna emin oldugunuz zaman takim biletin takimin agizinida bozar
Kul ölümü unutur ama ölüm kulu unutmaz ...

Şeref Acar

• *
  • 1599
  • Yer: sarıyer

Hepinize teşekkürler,taşı alıcam o zaman yanlız hangi boyunu önerirsiniz.İnce uzun olanları var birde kalınlamasına küçük tuğla gibi olanları.İnce uzunlar aslında daha iyi gibi ama bıçağın yanları taşıyor,kenara sürtüyor.Birde kaç grite tekabul ediyor bu taş acaba
Ben uzun olanları tercih ederim, işten tasarruf için, yoksa bi kalite farkı yok.
İstemediğiniz yüzeyleri zımparayla yok edebilirsiniz.
Ben her kullandığım taşta bir kenarı pahlıyorum.
Yaklaşık 800-1000 grit arası

roger

• **
  • 67

Ben uzun olanları tercih ederim, işten tasarruf için, yoksa bi kalite farkı yok.
İstemediğiniz yüzeyleri zımparayla yok edebilirsiniz.
Ben her kullandığım taşta bir kenarı pahlıyorum.
Yaklaşık 800-1000 grit arası
Allah razı olsun şimdi uzun olanından alsak,sağ tarafa zımparayı vurup yuvarlatsam sıkıntı olmaz mı ?  :D işte buna sevindim