Bıçak Sanatı - Forum

Hidrolık pres..

tarpoon

• 4739
Ynt: Hidrolık pres..
« Yanıtla #20 : 08 Ağustos 2011, 10:47:17 »
Ali kardeşim  söylediklerinden  bu konuyu ıyıce okumadığını çıkarıyorum  ;)
baştan bırdaha dıkkatlıce okursan dövme yapmak ıçın pres kullanmadığımızı anlayacaksın..

çeşitli ağırlıktaki çekiçler yeterli oluyor .  amacımız ıkı farklı metalı bırbırıne yapıştırmak.
bunuda çekiçle yapbılırız  ancak makıne varken  bundan faydalanmak işi çabuklaştırır düşüncesi ile  pres arayışına girdim..  ;)

tavsıyem cevap yazacağın konuyu baştan sona okuman olacaktır  8)
« Son Düzenleme: 08 Ağustos 2011, 10:51:40 Gönderen: Taner Salar »
“ İnsanları kandırmak, kandırılmış olduklarına ikna etmekten daha kolaydır ”    :)

« Yanıtla #21 : 08 Ağustos 2011, 11:02:21 »

Bi zahmet ;)

ozgurozdemir

• *
  • 1
  • Meslek: elektrik teknisyeni
  • Yer: İst. sancaktepe-1978 0RH+
« Yanıtla #22 : 08 Ağustos 2011, 11:03:54 »

Bi zahmet ;)
bencede  biraz okumak sonra düşünmek sonrasındada güzel birşeyler yazmak mantıklı olur  ;)
GÖLGEDE YÜRÜYENİN GÖLGESİ OLMAZ

Bekir Çankırı

• *
  • 506
    • Metal El Sanatları
  • Meslek: makine tasarımı
  • Yer: istanbul - ümraniye 1956 0 rh +
« Yanıtla #23 : 08 Ağustos 2011, 11:57:25 »
Ben  kendi işlerimde de kullanmak  üzere  60 tonluk  bir  pres  yaptım  Taner .
Hidrolik  aksamın  tamamı için ( pompa , silindir ,kumanda kolları ,depo ,hortum , basınç  saatleri vs ) 3500 tl   kadar  tutmuştu  iki  ay  kadar  önce .
 Fiyata  kendi  yaptığım   ana  gövdeye  hidrolik  aksamın   montajı dahil . Yapmayı  düşünürsen  proje  ve teknik  resimlerle ilgili  tüm detaylar  hala  elimde  , İstanbula geldiğinde bana uğra  . işyerimi  biliyorsun  selamlar.
"Hiçbir şey zor değildir, yeteri kadar ufak parçalara bölersek..." HENRY FORD

http://bekircankiri.blogspot.com/

tarpoon

• 4739
« Yanıtla #24 : 08 Ağustos 2011, 12:49:12 »
istanbula geldiğimde seni rahatsız edeceğimden emin olabilirsin Bekir usta :)
“ İnsanları kandırmak, kandırılmış olduklarına ikna etmekten daha kolaydır ”    :)

Hazel

• *
  • 13
  • İnsan, Sadece İnsan.
  • Meslek: Reklamcı
  • Yer: İstanbul
« Yanıtla #25 : 09 Ağustos 2011, 18:51:01 »
Taner Salar abi ve diğer abilerim. Ben o mesajı sabahladığım bi gece sabahın köründe üstün körü okuduğum yazılarınızla biraz uykulu biraz yorgun olarak yazmıştım. Galiba uslubumda itici olmus esasen içtenlikle affınıza sığınarak yazmıştım ama demek ki ilk başta öyle yapmamak gerekiyomuş...  İnşallah alınan yada gücenen olmamıştır bilmişlik taslamak istemedim.

« Yanıtla #26 : 09 Ağustos 2011, 20:58:55 »
 ;) Ali yeniden hoşgeldin ^-^

tarpoon

• 4739
« Yanıtla #27 : 09 Ağustos 2011, 21:11:27 »
Şimdi oldu işte  ;)  hatayı hepimiz yapabiliriz ancak  hata yaptığımızı anlayıp bunu telafi etmeye çalışmak  güzel bir davranış..  ;)

Hazel

• *
  • 13
  • İnsan, Sadece İnsan.
  • Meslek: Reklamcı
  • Yer: İstanbul
« Yanıtla #28 : 09 Ağustos 2011, 22:20:11 »
tekrar hoş bulduk teşekkürler :) tanışma topiğimdeki resimlere bi göz atarmısınız lütfen ? o bahsettiğim videonun linkinide koydum oraya :)

ozgurozdemir

• *
  • 1
« Yanıtla #29 : 10 Ağustos 2011, 01:05:53 »
tekrar hoş bulduk teşekkürler :) tanışma topiğimdeki resimlere bi göz atarmısınız lütfen ? o bahsettiğim videonun linkinide koydum oraya :)

şah merdan varsa senin için çelikte sorun yok demektir istediğin malzemeyi alıp şahmerdanla dövüp lama haline getirebilirsin ne yazıkki coğu malzeme mil olarak piyasada bulunuyor ve bunları dövmek coğumuz için imkansız .sanslısın yani

tarpoon

• 4739
« Yanıtla #30 : 10 Ağustos 2011, 01:06:51 »
http://youtu.be/McK4It2_IlY   böyle ufak bırsey olsa ne güzel olurdu 8) 

TEKNİK ÖZELLİKLER Çalışma Sistemi Pnömatik Çekiç Ağırlığı 10 kg Strok 120 mm Vuruş Adedi 230 d/d Motor Gücü 1,5 kw Çalışma Voltajı 380 V Motor Devri 1450 d/d Zincir Ölçüsü 5/8",I sıra x 150 cm Net Ağırlık 230 kg

yarın fıyat araştırması yapayım. belkıde uygun gelır  ;D  ne hayal kurdum ama  ....

ozgurozdemir

• *
  • 1
« Yanıtla #31 : 10 Ağustos 2011, 01:11:39 »
http://youtu.be/McK4It2_IlY   böyle ufak bırsey olsa ne güzel olurdu 8) 

TEKNİK ÖZELLİKLER Çalışma Sistemi Pnömatik Çekiç Ağırlığı 10 kg Strok 120 mm Vuruş Adedi 230 d/d Motor Gücü 1,5 kw Çalışma Voltajı 380 V Motor Devri 1450 d/d Zincir Ölçüsü 5/8",I sıra x 150 cm Net Ağırlık 230 kg

yarın fıyat araştırması yapayım. belkıde uygun gelır  ;D  ne hayal kurdum ama  ....

bayağı iyiymiş esasen ama çelik dövmede nekadar uygun olur araştırmak lazım ama en az 4000 ve üzeri çekerler buna :(

tarpoon

• 4739
« Yanıtla #32 : 10 Ağustos 2011, 01:17:15 »
Özgür vuruş gücü 10 kg  .   biz 2kg lık çekıçle iş görmeye çalışıoyoruz "omuzun anasını ağlatarak"  bence yeterlı gelecektır.
4000 deseler atlarım üstüne  :D :D

« Yanıtla #33 : 10 Ağustos 2011, 01:19:02 »
10kg/cm kare olmasın o ::) gayet güzel ve derli toplu bir aletmiş, adamlar yapmış abi.

ozgurozdemir

• *
  • 1
« Yanıtla #34 : 10 Ağustos 2011, 01:20:47 »
Özgür vuruş gücü 10 kg  .   biz 2kg lık çekıçle iş görmeye çalışıoyoruz "omuzun anasını ağlatarak"  bence yeterlı gelecektır.
4000 deseler atlarım üstüne  :D :D

valla alırsan kömürü alır gelirim yanına kamp kurarım bilesin gelsin damskuslar gitsin sanmailer heyt
birkaç ektra iş yaparsam ortak alırız  >:D

tarpoon

• 4739
« Yanıtla #35 : 10 Ağustos 2011, 01:23:19 »
olabılır Sefa usta  ;) sende beğendıysen yarın bır kurcalayayım bakayım altından neler çıkacak..

tarpoon

• 4739
« Yanıtla #36 : 10 Ağustos 2011, 01:24:48 »
gel ustam gel  tek başına sıkılıyorum zaten..  o fıyatlara vermezlerde ...!   kendimizi avutuyoruz işte  ;D

« Yanıtla #37 : 10 Ağustos 2011, 01:25:00 »
Taner çok kibarmış, çok iş çıkarır bu. Helede bizim işlere biçilmiş kaftan. Bizim atölyedekiyle kıyaslayınca...

« Yanıtla #38 : 10 Ağustos 2011, 01:25:52 »
Bence o fiyatlara yakındır hatta belkide daha ucuz da olabilir. Çok malzeme yok üzerinde.

ozgurozdemir

• *
  • 1
« Yanıtla #39 : 10 Ağustos 2011, 01:27:26 »
gel ustam gel  tek başına sıkılıyorum zaten..  o fıyatlara vermezlerde ...!   kendimizi avutuyoruz işte  ;D

buluruz çaresini ikinci elde vardır mutlaka
birde malzemenin maliyeti olsa olsa 2500tldir anca 4500 tl gibi bir fiyata verirler birazda pazarlık olayı bitirir.
yarın ara sorarsın baklım ne diyorlar