Bıçak Sanatı - Forum

Bıçak Kılıfı yapımı

ahayaloglu

• 379
  • Ahmet / 1961 / B rh +
  • Meslek: Emekli
  • Yer: Ankara
Ynt: Bıçak Kılıfı yapımı
« Yanıtla #20 : 20 Şubat 2010, 18:51:24 »
Harika bir kılıf ortaya çıkmış. Yapım aşamasını bizimle paylaştığınız için teşekkürler.
You lie, we die.

« Yanıtla #21 : 20 Şubat 2010, 22:42:45 »
Beğendiğinize sevindim, paylaşımın işe yaradığını bilmek güzel.

özgür

• *
  • 10
  • Meslek: kaptan
  • Yer: izmir-karşıyaka
« Yanıtla #22 : 03 Mart 2010, 19:09:03 »
bıçak ve kılıf yapımlarını bilmeyen birisi olarak anlatımınız çok faydalı olmuş,teşekkürler

tolga arıkan

• 525
  • Meslek: öğretmen
  • Yer: bolu- ankara
« Yanıtla #23 : 14 Mart 2010, 23:12:25 »
Sefa hocam çok teşekkürler ayrıntılı anlatım için :2up

hidayetakın

• *
  • 23
  • Meslek: Yatağan el sanatları satışı
  • Yer: Denizil Serinhisar Yatağan
« Yanıtla #24 : 23 Ağustos 2010, 18:39:44 »
Biz yatağanlılar bütün bıçak, kama ve kılıç yapıyoruz. Tek eksiğişmiz kın yapımı. Bumda büyük ihtiyacımız var.

Berke Boyacı

« Yanıtla #25 : 23 Ağustos 2010, 20:05:46 »
Sefa hocam ellerine kollarına sağlık. Öyle güzel anlatmışsın ki bi okuyuşumda hepsini anladım. Şimdide derim olsada yapsam diyorum :-[

muharip

• 133
  • Bilal 1977
  • Yer: Kocaeli
« Yanıtla #26 : 24 Ağustos 2010, 12:41:05 »
Ellerinize sağlık.

Bu devrin ustaları çok cömert. ;D Bir ustanın yanına çırak olarak girip yıllarca temizlik yaparak, ustanın ayak işlerine koşturarak, kaprislerini çekip arada ensenin köküne tokat yiyerek öğrenilen işleri hiçbir bedel istemeden hemen öğretiveriyorlar.
Ustalık temkindir.

ferroburak

• 539
  • Meslek: Teknik
  • Yer: ankara
« Yanıtla #27 : 24 Ağustos 2010, 14:52:32 »
Çok ayrıntılı güzel olmuş.

XauPau

• 1108
  • Hayri Canyakmaz 1980
  • Meslek: Finans
« Yanıtla #28 : 24 Ağustos 2010, 19:43:50 »
Ellerinize sağlık. Sayenizde bende kendi kılıflarımı yapabileceğim. Çok teşekkürler.

« Yanıtla #29 : 25 Ağustos 2010, 00:32:40 »
Valla konu hortlamış :D ben bile yeniden baktım neler var diye. sağolun, yararı olduysa ne mutlu.

bejdal

• **
  • 73
    • www.bejdal.ucoz.com
  • Meslek: grafiker
  • Yer: 5İVA8
Turgut Uzundağ, bejdal                                             g®afiker & designer
5İVa8                                                                                               2©11

raskolnikov

• 189
  • Mürsel ERDOĞAN
  • Meslek: avukat
  • Yer: nevsehir
« Yanıtla #31 : 02 Nisan 2011, 19:55:00 »
Ustam ellerinize sağlık.
Baş eğmedik edaniye ikbal ü cah için

Süleyman KABLAN

• 163
  • Meslek: memur
  • Yer: KAYSERİ
« Yanıtla #32 : 02 Nisan 2011, 20:06:23 »
Ustam çok teşekkürler. Mükemmel anlatım. Özellikle aseton ile ıslatma işini neden düşünemedim bu güne kadar. :-[

emin albayrak

• 3909
  • Meslek: grafik tasarımcı - 1979
  • Yer: istanbul / üsküdar
« Yanıtla #33 : 02 Nisan 2011, 22:13:15 »
üç gün önce ben konuyu hortlatacaktım ama vaz geçmiştim, artık hortlamışken soruyorum ^-^:

eğer kılıfa desen yapacaksak,hangi aşamada desen kalemlerini kullanıyoruz?
testinin içinde ne varsa, dışına da o sızar...

www.instagram.com/mim_emin/

« Yanıtla #34 : 02 Nisan 2011, 23:57:35 »
Ben desenleri boyadan önce yapıyorum.

XauPau

• 1108
  • Hayri Canyakmaz 1980
  • Meslek: Finans
« Yanıtla #35 : 03 Nisan 2011, 00:23:00 »
Hazır Emin sormuşken bende sorayım. Deri ıslakken mi , yoksa kuruduktan sonra mı peki ?

« Yanıtla #36 : 03 Nisan 2011, 00:36:19 »
İzleme işleri kuruyken arkadaşlar, ıslak deriye izleme yaparken yırtarsınız deriyi. Ama ıslak serbest elle çalışcaksanız o başka.

emrekipmen

• 6065
    • Seçme Bıçaklar Albümüm
  • Yer: Bodrum
« Yanıtla #37 : 03 Nisan 2011, 09:41:33 »
İzleme işleri kuruyken arkadaşlar, ıslak deriye izleme yaparken yırtarsınız deriyi. Ama ıslak serbest elle çalışcaksanız o başka.

Deride baskı işlemeyi dikmeden, kalıplamadan ve katlamadan önce yapmak lazım (tabii boyamadan). Katladıktan - kalıpladıktan sonra kılıfın şekli şemali bozulur. Ben hafif nemli iken deride baskı çalışıyorum, ama bendeki deri biraz kalın 5-6 mm. İnce deride Sefa ustanın yanında kuru deriye de yapılabileceğini gördüm, (benşm yöntemle yaptığımda ince deriyi delip geçiyor baskı kalemleri  ;D )...

Kipmen Sanat web sitesi

emin albayrak

• 3909
  • Meslek: grafik tasarımcı - 1979
  • Yer: istanbul / üsküdar
« Yanıtla #38 : 04 Nisan 2011, 10:37:22 »
Ben desenleri boyadan önce yapıyorum.

yani kılıfın iki ucunu dikip, bıçağa göre kalıbını da verdikten sonra öyle mi ::)

Deride baskı işlemeyi dikmeden, kalıplamadan ve katlamadan önce yapmak lazım (tabii boyamadan). Katladıktan - kalıpladıktan sonra kılıfın şekli şemali bozulur. Ben hafif nemli iken deride baskı çalışıyorum, ama bendeki deri biraz kalın 5-6 mm. İnce deride Sefa ustanın yanında kuru deriye de yapılabileceğini gördüm, (benşm yöntemle yaptığımda ince deriyi delip geçiyor baskı kalemleri  ;D )...

ben de Emrenin söylediği gibi olur diye tahmin ediyordum fakat bendeki deri de 3 mm civarında ve biraz sert gibi. kılıfın hatlarını o sertlikte belirlemek oldukça zor oluyor.

hafifçe deriyi nemlendirip rahatça hareket edecek yumuşaklığa getirerek, kalıbı kabaca tahmin edip kuruduktan sonra işlemeleri yapsak, son aşamada da ıslatıp kalıplasak olmaz mı? yani deri bir ekz nemlendirildikten sonra kuruyup bir dahakine ıslatılsa herhangi bir yıpranma ya da çürüme ya da bilmediğim başka bir problem meydana gelir mi?
testinin içinde ne varsa, dışına da o sızar...

www.instagram.com/mim_emin/

emrekipmen

• 6065
    • Seçme Bıçaklar Albümüm
  • Yer: Bodrum
« Yanıtla #39 : 04 Nisan 2011, 10:46:59 »
Emin hiç dert etme, vejetal deri istediğin kadar ıslatılıp kurutulabilir, aman saç kurutma makinesini hiç deneme, 50 derece civarında bu kalıplanma özelliğini yitirmeye başlıyor, kuruma hep kendi halinde olmalı. Sefa ustamızın yaptığı asetonla ıslatma en güzel çözümlerden biri, hızla kuruduğundan bekleme yok, kalıpla 3 dakkaya kurusun. Islatma derken de suyla bile olsa asla cıvık cıvık ıslatmayın, sadece ıslak ama suyu sıkılmış bir süngerle nemlendirin. Kalıplarken derinin kaba yüzeyini, deri izleme kalemiyle çalışırken ise derinin parlak yüzeyini nemlendirin. Kalıplamada biraz daha ıslak olmalı deri izlemeden. En son işlem olarak balmumu bazlı bir sıvı deri cilasını derinin kaba kısmına iyice yedirirseniz birdaha sudan etkilenmez...

Kipmen Sanat web sitesi