bileme çok hassas olmayı ve bol sabır gerektiren bir iş. bol pratik ve kendi tekniğini geliştirmen gerekiyor. bıçaktaki ağız açısına göre bilemeyi sürdürmek ve iki tarafıda kullanılan taş veya zımparaya eşit sayıda devam ettirmek iyi olur. ağız kısmında kılağı olmaması hassas kesimlerde çok önemli. yani bıçak kağıdı kessede tüğü kesmeyebilir.
Evet bir bıçağımı feda edeceğim, ustalar videolarda çok net açıklamışlar aslında açı, malzemeler, el melekesi v.s zamanla düzelir gibi..
Ferhat kardeş sana katılmakla birlikte ekliyorum bence bayanların o saydıklarını yapmaları için pek öyle kıl tüy demene gerek yok nasıl biz bu forum daysak onlarda öyle işte yaradılış ekonomi duvara toslar alim allah :'(
Bu arada ben ( amateur

) aşçı sayılırım, turizm ile uğraştığım zamandan (öğrencilik yıllarımda yaz aylarında garsonluk yaptım) kalma bir zevk benim için, hafta sonu önlüğümü takar her türlü çoğu kendi icadım (ecnebicesi gurmet) yiyecekler hazırlarım benim bu bıçak-çelik düşkünlüğü de buradan geliyor (Bide epeyce kalın kesme tahtaları) diye düşünüyorum tabii genlerde başka işler olabilir.. Kendimi bazen kötü hissederdim her gördüğüm güzel kesici alete yanaşmam

acaba normal değil mi diye düşündürürdü, normal bir tutku olduğunu çok net anladım.. Bıçak konusunda daha başlangıç aşamasına başlama aşamasında olduğum için fazla bir tecrübe şimdilik paylaşamam ama belki bir iki değişik yemek tarifi koyarım foruma