Bıçak Sanatı - Forum

N695 (440C)

Symurg1907

• 99
  • Meslek: Gezgin
  • Yer: Türkiye
Ynt: N695 (440C)
« Yanıtla #20 : 29 Nisan 2017, 10:59:57 »
Unutmadan şunu da belirteyim bu işe girişmeden önce ham çeliğin kolay kesileceği ya da oyulacağı gibi bir izlenim oluşturdu değerli ustalarım ama gel gör ki elim su topladı  :)) :)) Alacağınız olsun :)

Symurg1907

• 99
« Yanıtla #21 : 29 Nisan 2017, 12:15:35 »
Sırttaki çizgi uca doğru biraz da aşağı bükülebilir. (Kırmızı)

Ustam eğeler de mefta oldu. Bi tane avuç içi taşlama aleti almayı düşünüyorum. Tamamen el işi yapayım dedim ama malzeme dayanmıyor. Taşlama aletiyle yapmamın bi zararı olur mu?

Bu aleti alacağım sıkıntı olmaz dersen. 

http://m.n11.com/einhell-te-ag-115-avuc-taslama-P116762617?cid=604001&gclid=CjwKEAjw85DIBRCy2aT0hPmS1jkSJAC1m9UvDDDr1EUaL_dHSjU4eG2VRoT4sqAdHXQ-kBluWHqrQxoChIXw_wcB&gclsrc=aw.ds#

Temur.akin

• 442
  • Meslek: İnşaat Müh.
  • Yer: Istanbul
« Yanıtla #22 : 29 Nisan 2017, 12:47:48 »
Ustam,
Avuçiçi taşlama ile ağız açman hem zor, hemde profili ısıttığı için sıkıntılı olacaktır.
Dediğim gibi bende N690 ile çalışıyorum, tamamıyla elde çalışmak için zor bir profil. Ben aşağıdaki hale kadar getirdim. İnternetten iyi bir eğe takımı alabilirsin. Forumda eğeler ile ilgili arama yapabilirsin. Ben aşağıdaki hale Esaş marka eğeler ile geldim. Bu iş meşakkatli, sabır isteyen bir iş. Eğeleme sırasında iş eldiveni kullanmanı öneririm.
İşte bu bizim hikayemiz, öyle saf öyle çelik...

Symurg1907

• 99
« Yanıtla #23 : 29 Nisan 2017, 16:17:33 »
Ustam,
Avuçiçi taşlama ile ağız açman hem zor, hemde profili ısıttığı için sıkıntılı olacaktır.
Dediğim gibi bende N690 ile çalışıyorum, tamamıyla elde çalışmak için zor bir profil. Ben aşağıdaki hale kadar getirdim. İnternetten iyi bir eğe takımı alabilirsin. Forumda eğeler ile ilgili arama yapabilirsin. Ben aşağıdaki hale Esaş marka eğeler ile geldim. Bu iş meşakkatli, sabır isteyen bir iş. Eğeleme sırasında iş eldiveni kullanmanı öneririm.

Eğeler bitti valla. Bi daha ki sefere kaliteli bir eğe takımı alırım artık. Ufak ufak fazla ısıtmadan yapmaya çalışıyorum. 

Symurg1907

• 99
« Yanıtla #24 : 29 Nisan 2017, 19:36:17 »
Son durum bu. Spiral i bulunca hızlıca profili çıkarmış oldum. Hala ufak tefek eğe işleri var ama..

Ayrıca ağız açma, (tek korktuğum kısım burası)  kan oluğu açma, matkap ve zımpara işleri de var.

deserteagle

• Eylem Cengiz, 49
  • 9533
  • Meslek: elektronik ve hab. müh.
  • Yer: İstanbul, Kırklareli
« Yanıtla #25 : 29 Nisan 2017, 19:54:31 »
Elinize sağlık.  :2up

Oluğu olabildiğince yukarsı için düşünün derim. Belki yanaklardaki taşlamayı daha geniş tutmak istersiniz, o durumda sizi oluk engellemesin.

Namlunun genişliği öne doğru gittikçe artmasa daha iyi, bir kontrol etmenizde fayda var. İyi ayarlı bir kılıf yapabilmek için bıçak da olabildiğince uygun olmalı.
Barika-i hakikat müsademe-i efkardan doğar
Namık Kemal
Instagram'da ben

Symurg1907

• 99
« Yanıtla #26 : 29 Nisan 2017, 21:31:39 »

Oluğu olabildiğince yukarsı için düşünün derim. Belki yanaklardaki taşlamayı daha geniş tutmak istersiniz, o durumda sizi oluk engellemesin.

Namlunun genişliği öne doğru gittikçe artmasa daha iyi, bir kontrol etmenizde fayda var. İyi ayarlı bir kılıf yapabilmek için bıçak da olabildiğince uygun olmalı.

siz söyleyince dikkat ettim ve oluğu daha yukarı almak bana da mantıklı geldi. Hem orada daha hoş görünür. Namlunun öne doğru genişlemesinden kastınız balçaktan uca doğru genişlemesiyse eğer belki fotoğrafta öyle görünüyordur ama eşit hizada yani genişleme yok. yine de bi ölçerim.

Symurg1907

• 99
« Yanıtla #27 : 30 Nisan 2017, 19:26:16 »

Abi bişey soracağım. İki taraftan ağız açmaya kalkarsam beceremeyeceğim belli. Ben bu ağzı tek taraflı açsam olur mu? Yani ön yanaktan başlayacağım ağzı açmaya arka yüze kadar açacağım. Eğim tek tarafta olacak.

deserteagle

• Eylem Cengiz, 49
  • 9533
« Yanıtla #28 : 01 Mayıs 2017, 07:35:24 »

Abi bişey soracağım. İki taraftan ağız açmaya kalkarsam beceremeyeceğim belli. Ben bu ağzı tek taraflı açsam olur mu? Yani ön yanaktan başlayacağım ağzı açmaya arka yüze kadar açacağım. Eğim tek tarafta olacak.

olur. Ama burunda taşlamayı yaptığınız tarafa çok az eğilme olabilir, o da belki...
Namık Kemal
Instagram'da ben

Symurg1907

• 99
« Yanıtla #29 : 01 Mayıs 2017, 09:07:24 »

olur. Ama burunda taşlamayı yaptığınız tarafa çok az eğilme olabilir, o da belki...

Çok fazla oldu ama son 1 soru ustam. Paylaştın konuyu okudum ama yanlış anlamışımdır belki diye soruyorum. Bıçağın açtığınız yüzü sağ elli bir kullanıcı tuttuğunda ağız açılan yanak sağa (kullanıcının kendisi değil sağ tarafında duranlar tarafından görülecek şekilde yaptınız) daha sonra solak olduğunu hatırladınız yani sizin yaptığınız bıçakla kullanıcının kendisi görecek şekilde oldu). Buraya kadar doğru anladıysam ben sağ elli bi kullanıcı olduğuma göre sizin yaptığınız şekilde bıçağı elime aldığımda ağzı bıçağın sağ tarafına mı açmalıyım?  Bunun kullanım açısından bir faydası veya zararı var mı yoksa sadece görsel olarak mı bu şekilde yapılıyor?

Symurg1907

• 99
« Yanıtla #30 : 01 Mayıs 2017, 23:26:13 »
Son durum bu. Yarın zımpara işini bitirip sanayide kan oluğunu ve matkap deliklerini açtırtacağım. Adam aslında tornacıymış ama araba makasından kendisine dövme bıçakla yapıyormuş. Tanışmak lazım.

Symurg1907

• 99
« Yanıtla #31 : 04 Mayıs 2017, 08:19:13 »
3 numara zımpara sonrası hali bu şekilde. Daha ince bi zımparayla da zımparalamayı düşünüyorum.

(Ağız kısmı henüz zımparalanmamış.) Ayrıca balçağın önündeki bu oyukta bi hata yaptım ve kötü bi görüntü ar onu düzeltmeye çalışacağım.

« Son Düzenleme: 04 Mayıs 2017, 08:21:18 Gönderen: Symurg1907 »

FATİH OUTDOOR TEAM

• 373
  • Meslek: Pas bizim işimiz.KTL
  • Yer: istanbul
« Yanıtla #32 : 06 Mayıs 2017, 10:26:27 »
Son durum bu.

Merhaba,
Bu model çok güzeldi neden değiştirdiniz?

İsmail ULUSOY

• 320
  • İsmail H. ULUSOY
  • Meslek: Memur
  • Yer: Samsun
« Yanıtla #33 : 06 Mayıs 2017, 11:12:11 »
Karartma mı yaptınız.

deserteagle

• Eylem Cengiz, 49
  • 9533
« Yanıtla #34 : 06 Mayıs 2017, 13:06:30 »
...
ben sağ elli bi kullanıcı olduğuma göre sizin yaptığınız şekilde bıçağı elime aldığımda ağzı bıçağın sağ tarafına mı açmalıyım?  Bunun kullanım açısından bir faydası veya zararı var mı yoksa sadece görsel olarak mı bu şekilde yapılıyor?

Pardon, foruma girme konusunda mahrumiyetim arttı. Girip de yazamayınca sonra yazmam gereken yerleri unuttuğum haller de arttı. Sorunuzu da istemeden atlamışım.

Sağlak kullanıcının sağ tarafı taşlanmış bıçağı kullanması sebzelerden ince dilimler kesme gibi haller için bir rahatlık. İnce bir mutfak bıçağından çok farklı değil. Ama kalın dilimler keserseniz bu sefer bu işi scandi ağızlı bıçak ile yapmış gibi oluyorsunuz.

Bıçağı sağ ve sol parça olarak ikiye yardığınızı düşünün. Bu bıçakta sol taraf tam taşlama bir bıçak karakterinde, sağ taraf da (tek açıyla taşlanmış olan taraf) scandi karakterinde davranır.

Namık Kemal
Instagram'da ben

Symurg1907

• 99
« Yanıtla #35 : 06 Mayıs 2017, 22:09:38 »
Son durum bu.

Merhaba,
Bu model çok güzeldi neden değiştirdiniz?

Değiştirmedim sadece ağızı tek taraflı açıyorum acemi olduğum için. Korktum diğer tarafa geçerim de ağız bozulur diye. Ak 47 süngüsü gibi oldu. :)

Symurg1907

• 99
« Yanıtla #36 : 06 Mayıs 2017, 22:10:19 »
Karartma mı yaptınız.

Hayır çelik geldiğinde bu haldeydi. Böyle olması normal değil mi?

Symurg1907

• 99
« Yanıtla #37 : 06 Mayıs 2017, 22:13:55 »
...
ben sağ elli bi kullanıcı olduğuma göre sizin yaptığınız şekilde bıçağı elime aldığımda ağzı bıçağın sağ tarafına mı açmalıyım?  Bunun kullanım açısından bir faydası veya zararı var mı yoksa sadece görsel olarak mı bu şekilde yapılıyor?

Pardon, foruma girme konusunda mahrumiyetim arttı. Girip de yazamayınca sonra yazmam gereken yerleri unuttuğum haller de arttı. Sorunuzu da istemeden atlamışım.

Sağlak kullanıcının sağ tarafı taşlanmış bıçağı kullanması sebzelerden ince dilimler kesme gibi haller için bir rahatlık. İnce bir mutfak bıçağından çok farklı değil. Ama kalın dilimler keserseniz bu sefer bu işi scandi ağızlı bıçak ile yapmış gibi oluyorsunuz.

Bıçağı sağ ve sol parça olarak ikiye yardığınızı düşünün. Bu bıçakta sol taraf tam taşlama bir bıçak karakterinde, sağ taraf da (tek açıyla taşlanmış olan taraf) scandi karakterinde davranır.

Bende sıkıldı sorularımdan herhalde diye düşünmüştüm  :P :P :P

Bende sağ tarafa açtım ağzı. Kan oluğu açtırmak için tornacıya gittim yerinde yoktu. Müsait bi zamanda gidip hem kan oluğunu hemde sapta ki perçin deliklerini açtırtacağım. 

İlgin için teşekkürler ustam.

Symurg1907

• 99
« Yanıtla #38 : 06 Mayıs 2017, 22:26:42 »

Son halleri bu. İlk önce 3 numara yazan zımpara ile zımparaladım sonra da 180 kum ile. Çizikler tam olarak gitmedi. Zımparalamaya devam mı etmeliyim?

Symurg1907

• 99
« Yanıtla #39 : 30 Eylül 2017, 16:39:00 »
5 ay geçmiş ancak geri dönebildim. Ağızı fazla kalın bırakmışım orayı düzeltip ısıl işlemini de  yapıp bana gönderdi bıçağımı zafer abi.

Şimdi yüzeye karartma uygulamak istiyorum. Kaç numara zımpara ile yüzeyi temizleyip karartma yapmalıyım?