Bıçak Sanatı - Forum

Kabza cilası

deserteagle

• Eylem Cengiz, 49
  • 9533
  • Meslek: elektronik ve hab. müh.
  • Yer: İstanbul, Kırklareli
Ynt: Kabza cilası
« Yanıtla #40 : 15 Mayıs 2017, 19:42:25 »
Bezir yağı ne olduğu, tarifi iyi kötü belli olan bir ürün.

Keten tohumu yağı kaynatılır, adı İngiliz nevi bezir yağı olur. İkinci defa kaynatılır adı bu sefer Türk nevi Bezir yağı olur.

Tik yağı ise çeşitli bileşenleri olan bir ürün. Tik ahşaptan ürünler için pazarlandığından dolayı öyle adlandırılmış olsa gerek.

Merhaba, bende de keten tohumu yağı var. Bezir yağı haline getirmek dahamı iyi sonuç veriyor ?

Birde ahşabı yağladıktan sonra üzerine wax/cila atmam gerekirmi ? Yoksa keten tohumu yağı ile uygulamayı iyi yaparsam istediğim su geçirmezlik ve parlaklığı yakalayabilirmiyim?

Hem bezir yağı (keten tohumu yağına göre) daha koyudur hem de bunun polimerleşme eğilimi daha fazladır. Üstünkörü bir tabirle doğal bir bir plastiktir denebilir.

Bezir yağı hazır satılır, elde etmeye çalışmayın.

Bunu kullanırsanız başka bir şeye ihtiyacınız olmaz.
Barika-i hakikat müsademe-i efkardan doğar
Namık Kemal
Instagram'da ben

Okan

• 121
  • Meslek: Yönetici
  • Yer: istanbul
Ynt: Kabza cilası
« Yanıtla #41 : 18 Mayıs 2017, 17:48:56 »
Arkadaşlar kabzanın japonla kaplamsı yorucu oluyor. Bal mumu ile bir karışım tarifi vardı onu denedim oda ağacın rengini koyulaştırıyor ve mat bir yüzey oluşturuyor. Yok mu bu işin kolay yolu

Merhaba sayin dis hekimim,

Hicbir yaziyi okumadan sizin ilk sorunuza istinaden yaziyorum.
Benim yag kullanma sitilim soyle. ilk once tik yaginin icine sapi sokup bekletiyorum. Tik ince bir yag oldugu icin sunger gibi agacin her yerine isliyor. Bu islem bir neyi curume veya islanma dan koruyor daha sonra kalin bir cila tabakasi olusturmak ve gorsel bir parlaklik ve elde kaygan bir his olusturmasi icin Tung sagi suruyorum. Keyfe gore bir kac kez uygulanabilir. Sonuc fena olmuyor. ooknives instagram hesabimda uygulamasini ve kullandigim markalari gorebilirsiniz.

Tesekkurler
omknives