Bıçak Sanatı - Forum

Mors alfabesi

Erdem Kırca

• 859
  • Meslek: İşçi
  • Yer: Kocaeli
Mors alfabesi
« : 28 Mart 2017, 23:13:51 »
Ne kadar işe yarar bilmiyorum ama paylaşmak istiyorum.
Ne insanlar gördüm üzerinde elbise yok. Ne elbiseler gördüm içinde insan yok. Mevlana

Erdem Kırca

• 859
Ynt: Mors alfabesi
« Yanıtla #1 : 28 Mart 2017, 23:19:56 »
Bu resim daha net oldu.
Ne kadar işe yarar bilmiyorum ama paylaşmak istiyorum.
Ne insanlar gördüm üzerinde elbise yok. Ne elbiseler gördüm içinde insan yok. Mevlana

deserteagle

• Eylem Cengiz, 49
  • 9541
  • Meslek: elektronik ve hab. müh.
  • Yer: İstanbul, Kırklareli
« Yanıtla #2 : 29 Mart 2017, 10:17:47 »
Çok teşekkürler,  yöntem çok güzelmiş  :2up

:( Ama sanırım ben umutsuz vakayım. Bunu bu yöntemle bile ezberleyemem herhalde.

Gerçi herkesin ilk bileceği şey var. Bereket onu biliyorum.  Bunu bence herkes bilmeli:

. . . _ _ _ . . .

S.O.S.

Siz ihtiyac duymasanız bile belki de o anda başkası ihtiyaç duymuştur. Çevrenizi takip etmeniz, radyodaki tıklamalara, dışarda duyduğunuz seslere, gündüz yada gece göreceğiniz uzak ışıklara belki hayat kurtarabilir.

Barika-i hakikat müsademe-i efkardan doğar
Namık Kemal
Instagram'da ben

Erdem Kırca

• 859
« Yanıtla #3 : 29 Mart 2017, 10:33:20 »
Eylem ustam temel şeyleri bilmek lazım hayatın ne getireceği belli olmuyor  :)

Ta2aet

• *
  • 40
  • MERAK-İLGİ-BİLGİ-BAŞARI
« Yanıtla #4 : 29 Mart 2017, 21:09:43 »
Bir amatör telsizci olarak mors alfabesini bilmek bizim için çok önemli. Yarışmalarda ve normal haberleşmemizde bir mod olarak kullanırız.
Günlük yaşamda belki hiç bir işimize yaramayacak ama dağcılık, kampçılık, denizcilik vs aktivitelerle uğraşan arkadaşlarımızının en azından ayna, ışık vs..araçlarla en azından S.O.S ... --- ... gönderecek kadar öğrenmeleri bence hayati önem taşımaktadır. Ayrıca yine doğa ile iç içe yaşamayı seven dostlarımızın en azından lisans gerektirmeyen CB (27 mhz AM/FM) veya PMR (446 mhz) el telsizi bulundurmaları iyi olur diye düşünüyorum.
Arama/kurtarma ekiplerinde genel olarak telsiz kullanılır ve genel olarak kullanılan frekansları tararlar.

saygılarımla.
Ertugrul*
TA2AET  BRh+

Erdem Kırca

• 859
« Yanıtla #5 : 29 Mart 2017, 21:32:39 »
Kesinlikle haklısınız. 👍👍
Bir amatör telsizci olarak mors alfabesini bilmek bizim için çok önemli. Yarışmalarda ve normal haberleşmemizde bir mod olarak kullanırız.
Günlük yaşamda belki hiç bir işimize yaramayacak ama dağcılık, kampçılık, denizcilik vs aktivitelerle uğraşan arkadaşlarımızının en azından ayna, ışık vs..araçlarla en azından S.O.S ... --- ... gönderecek kadar öğrenmeleri bence hayati önem taşımaktadır. Ayrıca yine doğa ile iç içe yaşamayı seven dostlarımızın en azından lisans gerektirmeyen CB (27 mhz AM/FM) veya PMR (446 mhz) el telsizi bulundurmaları iyi olur diye düşünüyorum.
Arama/kurtarma ekiplerinde genel olarak telsiz kullanılır ve genel olarak kullanılan frekansları tararlar.

saygılarımla.

Soytürk Dönmez

• 4198
  • Meslek: Dövme Bıçak
  • Yer: İstanbul-Büyükçekmece
« Yanıtla #6 : 30 Mart 2017, 00:37:05 »

Hep kafama takılmıştır, bu nokta çizgiler peş peşe olunca harfler bir birine karışmıyor mu  ::)

Hüseyin ÖKSÜZ

• *
  • 8
  • Meslek: Askeri Personel
« Yanıtla #7 : 19 Kasım 2017, 23:04:12 »

Hep kafama takılmıştır, bu nokta çizgiler peş peşe olunca harfler bir birine karışmıyor mu  ::)

Mesajı göndermeye ( düdük, elektrik, lamba vs. ) başladığımızda harflerin arasında biraz boşluk bırakmak zorundayız. Karşı taraf bunları analiz ederken, kağıda dökerken bunu göz önünde bulunduruyor.
Tabii karşı taraftaki personel tecrübeli ve başarılı ise bunları takır takır söylüyor. Tabii biraz zahmetli ve yorucu olabiliyor. Düşünsenize sürekli dıt-dıdıt-dıt-dıdıt-dıııııt :D