Bıçak Sanatı - Forum

damascus yardımı

GökHan35

• **
  • 50
  • Meslek: Memur
  • Yer: izmir
damascus yardımı
« : 13 Mart 2017, 21:51:51 »
Arkadaşlar hepinize merhabalar.sessiz sessiz kendi çapımda ugrasırken damascus denemesine girdim.aslında biara olmadığını görünce bırakmıştım ama insanın ustaların ellerinden çıkanı görünce canı çekiyor :) neyse sonunda bende 1090 , susta çeliği ve içeriğini bilmediğim marangozların şerit testerede kullandığı çeliği karıştırıp dövüp burguladıktan sonra nihayet bıçağı bitirdim tabi ilk amaç sadece desenleri görmekti o yüzden elimde biraz biçimsiz bir bıçak var yanlız sorun şuki desenler pek belirgin değil  bıçağı ilk zımparadan sonra demir klorür içine soktum forumda bazı yerlerde %50 beyaz sirke % 50 demir klorür karışımına daldırıldıgını gördüm okudum sizce desenlerin buşekilde olması onunlamı alakalıdır.yardımlarınız için şimdiden teşekkürler

GökHan35

• **
  • 50
Ynt: damascus yardımı
« Yanıtla #1 : 13 Mart 2017, 21:55:54 »
buda diğer açıdan olan fotograf desenleri daha belirgin etmek için değiştirmem gereken solüsyonmu yok bu çeliklerin doğal görünümü olduğu için mi bu şekilde bir renk var

Erdem Kırca

• 859
  • Meslek: İşçi
  • Yer: Kocaeli
« Yanıtla #2 : 13 Mart 2017, 23:08:23 »
Yüzeyde delikçikler mi var?
Ne insanlar gördüm üzerinde elbise yok. Ne elbiseler gördüm içinde insan yok. Mevlana

vözvölö

• 395
  • Onur Arkut
  • Meslek: esnaf
  • Yer: bolu gerede
« Yanıtla #3 : 14 Mart 2017, 00:40:31 »
Ustalarimiz daha iyisini bilir ama kullandiginiz celik kombinasyonuyla alakali bi durum var. Anladigim kadatiyla siz uc ayri karbon oranina sahip celiklerden bir kombinasyon yapmissiniz. O yuzden de desenler arasindaki renk farki az oluyor. İceriginde nikel bulunduran bir celikle karbon celigini kombine ederseniz daha belirgin desenler ortaya cikacaktir.

GökHan35

• **
  • 50
« Yanıtla #4 : 14 Mart 2017, 07:57:59 »
Hayır erdem bey delik değil bıçak ilk zımparasında daha bu sağlam ilk damascus olduğu için acemilik var biraz daha zımpara egeleme işleminden sonra nihayi halini alacak.vözvölö arkadaşım bende öyle düşünüyorum çelik kombinasyonu ile alaka sanırım ama youtube de gördüm bu kombinasyonu varsa nikel alaşımlı vallahi tavsiyeye çok açığım cevaplarınız için ayrıca teşekkür ederim

GökHan35

• **
  • 50
« Yanıtla #5 : 14 Mart 2017, 08:01:48 »
Sormayı unuttum peki daldırdığımız solüsyon doğrumu %100 demir klorür e devam mı yoksa 50 50 beyazsirke karışımı mı daha uygun

yunus_cbn

• 1147
  • Yer: Manisa
« Yanıtla #6 : 14 Mart 2017, 21:50:53 »
Damascus kombinasyonunu belirgin hale getirmek için bir asit kullanılıyor yanlış hatırlamıyorsam Forumda  bulunan Tarık Haznedar ustanın bununla ilgili bir videosu vardı
Beni bu guzel havalar mahvetti

Gölge

• 1058
  • Sami
  • Meslek: Emekli
  • Yer: Manisa
« Yanıtla #7 : 14 Mart 2017, 22:49:21 »
Bu işin profesörü Rasim usta o size yardımcı olur kanımca.

vözvölö

• 395
  • Onur Arkut
  • Meslek: esnaf
  • Yer: bolu gerede
« Yanıtla #8 : 14 Mart 2017, 23:27:41 »
Demir kloruru su ile %30 seviyelerine seyreltseniz kararma daha yavaslayacagi ocin nerde duracaginiza ne kadar karartacaginiza karar vermek daha kolay olacaktir.

« Yanıtla #9 : 14 Mart 2017, 23:55:31 »
Demir kloruru su ile %30 seviyelerine seyreltseniz kararma daha yavaslayacagi ocin nerde duracaginiza ne kadar karartacaginiza karar vermek daha kolay olacaktir.
+1

GökHan35

• **
  • 50
« Yanıtla #10 : 15 Mart 2017, 09:29:12 »
Ozaman sirke olmadan %30 su seyretme yapsak sanırım yeterli olur birde O2 ve L6 denicem artık bakalım o nasıl olcak cevaplar için teşekkür ederim ayrıca eksik olmayın

« Yanıtla #11 : 16 Mart 2017, 00:16:11 »
O2, siyah rengi en iyi veren çeliklerden biridir, hatta neredeyse başta gelenidir. L6 bulur da ikisini kombine derseniz gerçekten çok iyi kontrast yakalarsınız.

GökHan35

• **
  • 50
« Yanıtla #12 : 25 Mart 2017, 12:06:20 »
sefa ustam L6 yı buldum ankarada bir arkadaşım sağolsun hediye etti :D pazartesi denemelere başlıcam gelişmeler konusunda bilgi veririm

« Yanıtla #13 : 25 Mart 2017, 22:56:48 »
Merakla bekliyoruz, umarım başarılı bir sonuç olur da emeğinize değer.