Bıçak Sanatı - Forum

Liner Lock Çakılar

ugurcan_20

• 1232
  • Uğurcan Köylü 1995
  • Meslek: Öğrenci
  • Yer: Denizli
Liner Lock Çakılar
« : 25 Nisan 2011, 01:37:11 »
Şu aralar içten kilitli çakılara takmış durumdayım. :) Elimde çin işi bir çakı vardı söktüm bütün parçaların şablonunu çıkardım.

Tek sorun kalıyor;Lineri 2 mm pirinçten yapmayı düşünüyorum ama internette gördüğüm bütün örneklerde çelik kullanmışlar acaba pirinçden olur mu?  ::)  Kilitlenmeyi sağlayan kesiği kıl testeresi ile keseceğim.Fotoğrafda küçük bir delik var orada küçük bir bilye oluyor onu yapmasak nasıl olur? Yaparsak nasıl yapabiliriz?

Biraz çok soru oldu ama  :-[  düşüncelerinizi ve tecrübelerinizi paylaşırsanız sevinirim.

Saygılar...

emrekipmen

• 6065
    • Seçme Bıçaklar Albümüm
  • Yer: Bodrum
Ynt: Liner Lock Çakılar
« Yanıtla #1 : 25 Nisan 2011, 09:46:08 »
Şu aralar içten kilitli çakılara takmış durumdayım. :) Elimde çin işi bir çakı vardı söktüm bütün parçaların şablonunu çıkardım.

Tek sorun kalıyor;Lineri 2 mm pirinçten yapmayı düşünüyorum ama internette gördüğüm bütün örneklerde çelik kullanmışlar acaba pirinçden olur mu?  ::)  Kilitlenmeyi sağlayan kesiği kıl testeresi ile keseceğim.Fotoğrafda küçük bir delik var orada küçük bir bilye oluyor onu yapmasak nasıl olur? Yaparsak nasıl yapabiliriz?

Biraz çok soru oldu ama  :-[  düşüncelerinizi ve tecrübelerinizi paylaşırsanız sevinirim.

Saygılar...
Bilyesiz çakının açılıp kapanması biraz problemli olabilir. Liner lock'larda yük liner'da olduğu için ayrıca o kesik parçanın yaylanma  (deforme olmadan eski yerine dönme) becerisi istendiğinden fazla sünek malzeme liner'da kullanılmaz. Titanyum veya çelik kullanıldığını gördüm hep, pirinç pek iş görmeyecektir, açıldıktan sonra çakıyla bişeyi abanarak kestiğinde liner'a güvenmen gerek...

Kipmen Sanat web sitesi

muratkucuk

• 483
  • Meslek: Serbest
  • Yer: Kütahya
« Yanıtla #2 : 25 Nisan 2011, 19:24:38 »
Bildiğiniz çakı sistemlerini gösterir ölçülü krokileri bulabileceğimiz kaynak var mı?

ugurcan_20

• 1232
  • Uğurcan Köylü 1995
  • Meslek: Öğrenci
  • Yer: Denizli
« Yanıtla #3 : 25 Nisan 2011, 19:39:19 »
http://www.mediafire.com/?bvr7nnmcc88sh5g

Verdiğim linkdeki dosyayı indirin.İçinde "folders" adında bir klasör var orada çakı sistemlerini gösteriyor.

Saygılar...

muratkucuk

• 483
  • Meslek: Serbest
  • Yer: Kütahya
« Yanıtla #4 : 05 Mayıs 2011, 02:03:59 »
Teşekkürler Uğurcan.

fatihaydın

• 779
  • Meslek: SATIŞ
  • Yer: İstanbul Kayaşehir
« Yanıtla #5 : 07 Mayıs 2011, 14:10:27 »
o bilya sistemi dediniz şey çakı kapalı iken kilitli gibi durmasını sağlıyor,yapmadan olur ama kapalı vaziyette iken açılma problemini başka bir şekilde çözmeniz gerekir,çünkü cepte  veya çantada açılması hiç hoş olmayacak sonuçlar çıkarabilir.bence linerden olmaz çelikten yapılıp su verilmesi ve menvişlenmesi gerekir diye düşünüyorum.ayrıca o sistemde çalışan bir çakım var bende aynısından kendim yapmak için biraz kafa patlatmıştım,sonra vaz geçtim bıçak yapmaktan hayli zor geldi bana teferruat oldukça fazla.ama hala ileriki zamanlarda bu tip çakılardan yapma niyetimden vazgeçmiş değilim.bir gün bu iş için kafamda tasarladığım modelden yapmak için doğru zamanı bekliyorum.