Eline sağlık Sefa Ağabey.Bıçağın formu da, Kuyruktaki ayrıntı da çok kullanışlı olmuş.Ben de sapta bu tip bir cam kesici tasarladım ama daire testerenin ucunu işleyemediğim için faaliyete geçiremedim.Haddim olmadan bir şey eklemek isterim.Bu bıçağa daha işlevsel bir kılıf olsa daha iyi olurdu.Eğer izin verirsen seve seve ikinci bir kılıf yapabilirim.
Teklifin için çok teşekkürler Cem, sağolasın. Madem yaptık kılıfı bu olsun

. Karbür ucu işlemek için zımpara taşları var ama spirale takılmış elmas granit kesicilerle de işlenebilir.
Abi bu cok guzell yaa. Masallah
Aydın teşekkürler.
acaba yaptığınız bıçakları nasıl kullanmaya kıyıyorsunuz.Bu bıçakları ben yapsam cam fanus içinde muhafaza ederdim galiba
.elinize sağlık ustam harika olmuş
Sağolasın Hüseyin, artık kullanıcısının bileceği iş

Hocam bıçağın rengi modeli sapla bütünlüğü çok iyi olmuş .Kılıfta uyguladığınız boya işlemi çok üretici olmuş
kamuflaj deseni düşünüyordum , çöl ,orman ,Alman ordusunun kullandığı siz önce davranmışsınız harika olmuş ellerinize sağlık
Sağol Armağan, valla farkındayım bu kamuflaj olmadı ama Senden görsek bayılırız eminim.
Çok güzel olmuş elinize sağlık
kılıfta renk katmış maşallah ben çok beğendim

Çok teşekkürler sağolasın.
Eline sağlık Sefa Hocam yine harika bir çalışma 
Sağolasın Tarık.
Bıçak hakkında ne söylesem eksik. Cam çizici çok çarpıcı bir fikir; eminim birçoğumuza ilham verecektir. Vida başlarına düz tornavida için ağız açmak da yine aynı şekilde hem işlevsellik hem de görsel olarak değer katmış.
Kılıf ise... Çok iddialı olmuş
Kılıf değil mi

farkındayım

teşekkürler.
Elinize sağlık ustam
Teşekkürler.
Eline sağlık ustam.
Sap başında bu şekilde bir karbür parça kullanmak hep yapmak istediğim bir çalışmadır. Sayende işlerliğini görmek için zahmete bile girmeyeceğim. 
Sağol Ustam, bakalım göreceğiz hep beraber, benim de deneyimim yoktu.
Sefa ustam bıçak ve formu harika
Ama micarta daki rengin ve kılıfın rengi işçiliği renk kombinasyonu fevkalade Ellerinize sağlık.
Valla biraz daha söylenirse kılıfı sevmeye başlayacağım

Sağolasın.
Bence çok kullanışlı ve güzel bir bıçak, ayrıca her detayında bir dünya işçilik ve bilgi birikimi var.
Karbür çok akıllıca ve çok güzel bir şekilde hayata geçirilmiş bir iş. Kında ki doğal boya olayına ve arkasındaki bilgiye ise bittim. 
Elinize sağlık hocam... 
Her şeyin hazırının ve çabuk - hızlı ulaşılanının rağbet gördüğü bir dünyadayız. Bir bıçakta bir dünya işçilik ve bilgi birikimi ile karşılaşınca insan pek çok şeyi sorguluyor.
Sağol Gökhan ustam, ne güzel şeyler söylemişsin, tüketim dünyasıyla ilgili aynı fikirdeyim.
Elinize emeğinize sağlık ustam.çok güzel olmuş ayrıca kılıf ve sap birbirini çok güzel tamamlamış.üstelik hem atık malzeme hem de doğal boya daha ne olsun
Çok teşekkür ederim, atık malzemeleri değerlendirmek acayip hoşuma gidiyor. Sizin kutular da gözümüzden kaçıyor sanmayın

Sefa Hocam sizin bir eser paylaştığınızı görünce büyük bir heyecanla ve merakla koşturuyorum. Eseriniz çok güzel ve çok kullanışlı olmuş, ellerinize sağlık. Sapını ayrıca beğendim.
Her yönteminizi ve bilginizi de paylaştığınız için size minnettarım.
Çok teşekkürler Bora, elimizden geldiğince bilgiyi saklamamaya özen gösteriyoruz ( veya göstermeliyiz).
bu çalışmanız da adeta bir ders.. teşekkür ederiz..
Çok teşekkürler, sağolasın.
valla hocam bu bıçak çok güzel olmuş ya formuna renklerine hasta oldum yemin ederim.. Ayrıca bu deri boyaları halt etmiş ya kahvenin tonu çok iyi oturmuş eğer atma yapmazsa tamamdır yani.. bıçağın rengine gelince çok canlı bi rengi var hocam ya bunun nitrik asitte kararttınız sanırım nekadar bekletiyosunuz ve asitten çıktıktan sonra böyle kalması icin bi işlem yapıyomusunuz ?
Sağolasın Erdoğan, doğal boyalar sentetiklerden daha dayanıklı ve kesinlikle atmaz çünkü deriye sıvı olarak nüfuz ediyor. Evet nitrik asitle karartma, % 8 lik nitrik asit kullandım. Yüzey iyice yağdan arındırıldıktan sonra 3-5 sn nitrik asit ardından suyla durulama ve yüzeyi silme işlemi ve bu işlemi on kere tekrar. Yüzey istenilen siyahlığı alınca yüzeye camsil püskürtülüyor ve siliniyor. En son ince bir yağla yağlanıyor ve tekrar siliniyor. İşlem bu.
Hocam bu Harika
ozenmediginizi belirtmişsiniz ama benim ozendiklerimden bile on kat daha güzel olmuş. Ustalık bambaşka birşey, buna bir kez daha canlı şahit oldum sayenizde. Hem işlevsellik hem estetik... hepsi bir arada. Ayrıca kılıf da ayrı bir güzel olmuş ellerinize emeğinize sağlık üstadım 
Sağolasın Yunus, aslında bu bıçağa özendim valla

çok teşekkürler.
Elinize sağlık çok güzel olmuş, sapta ki karbür ucu gerçekten orjinal bir fikir olmuş, karbür ucunun nasıl temin edilebilir ve nasıl lehimleme yapıldığıyla ilgili bilgi verirseniz sevinirim.
Buradaki karbür çekirdek, ağaç kesme testerelerinden çıkardığım karbürlerden. Atmayıp saklamıştım, bir testereden bir dünya çıkıyor. Yuvası açıldıktan sonra gümüş kaynağı da denilen sert lehimlemeyle yerine sabitleniyor. Sert lehimleme yazarsanız forumda çok konuşmuştuk zamanında. Çok teşekkürler.