Bıçak Sanatı - Forum

Forumun Motorcuları :)

Yıldöner Aykurt

• *
  • 11
  • Komutan arkadan gelirse, asla lider olamaz. Attila
  • Meslek: Muhasebeci
  • Yer: Fethiye / MUĞLA
Ynt: Forumun Motorcuları :)
« Yanıtla #40 : 10 Şubat 2017, 16:47:27 »
Selam,
Lise yıllarında Peugeot 154 LVS moped, daha sonra Jawa, MZ, Rus IZH, Falcon NX400, Yamaha TDM 900 A, Yamaha YBR125 ESD sahibi oldum, kullandım. İki yıl çok keyif ile TDM 900 ü kullandıktan sonra, maddi olarak sıkışınca sattım. Şuan elimde sadece YBR125 ESD kaldı. 2013 yılında sıfır almıştım hala kullanmaktayım. Satarsam tekrar alacağım bir motosiklet, o derece seviyorum. Hız hariç her yola geliyor ve acımadan kullanıyorum.
5~6 kişilik samimi bir arkadaş gurubumuzla gezmeyi, kamp yapmayı çok seviyorum. Durumum biraz düzelince MT07 yada 09 Tracer almayı planlıyorum. Bakalım zaman ne gösterecek.

Saygılar..
Ufka bakıyorum, iyi şeyler her zaman yakınımda olmuyor..

Yilmaz Dogan

• 1047
  • Meslek: kaynakci
  • Yer: almanya
« Yanıtla #41 : 10 Şubat 2017, 22:56:14 »
valla bütün ustalar motorcuymus massallah aman arkadaslar motor seytan isi ALLAH
kazalardan belalardan korusun yarabbi motorun sakasi cok aci olur
hepinizi ALLAH korusun :)

ibrahim09

• 254
  • İbrahim İşit
  • Meslek: Uzk. Vardiya Zabiti
  • Yer: Aydın
« Yanıtla #42 : 10 Şubat 2017, 23:07:24 »
O kadar çok istiyorum ki motor almak. Yaşarsam bir terslik olmassa, paramı da tamamlarsam seneye motora başlayacağım. Cbf150 - tvs apache 150 ve 180 arasında gidip geliyorum sürekli videolarını izliyorum . Kazasız belasız hayırlı yolculuklar dilerim.

taner çiçek

• 823
  • Meslek: makina imalati
  • Yer: gaziantep
« Yanıtla #43 : 17 Şubat 2017, 05:42:22 »
Bi türlü resim atmayı öğrenemedim.öğrenirsen resim atacam işallah eski günlerden. Tam bi motor yapacakken forumla tanışdım 300 tabanlı teker getşrttim 3 sene evel , motordan vazgeçdim teker boşa çıkdı kontak teker olurmu acaba ;D

deserteagle

• Eylem Cengiz, 49
  • 9533
  • Meslek: elektronik ve hab. müh.
  • Yer: İstanbul, Kırklareli
« Yanıtla #44 : 17 Şubat 2017, 10:41:14 »
Abi ben de atölyemi kurarken burda rüzgar enerjisi için de bir şeyler yaparım diyordum. Sonra o mıknatısları bıçak tutucu yaptım. :)
Barika-i hakikat müsademe-i efkardan doğar
Namık Kemal
Instagram'da ben

tolunaysenturk

• *
  • 10
  • Meslek: finans
  • Yer: istanbul
« Yanıtla #45 : 17 Şubat 2017, 12:16:12 »
Ben de 20' li yaşlarımda bir kaç model mobylette, MZ 251 ve CBR 600 kullandıktan sonra ara vermek mecburiyetinde kaldım. 15 yıl sonra yeniden başladım. İyi ki başlamışım :)  Allah herkese kazasız belasız ve keyifle sürmeyi nasip etsin. ben de katılıyorum " Motorcuları sevin" :) Bu da benden gelsin.

Serkoçak82

• *
  • 10
  • Meslek: Büro elemanı
  • Yer: İzmir
« Yanıtla #46 : 23 Şubat 2017, 12:58:39 »
Izmir Gaziemir den selamlar Adım Serhat Koçak kanuni seyhan 150 kullanıcısıyım hafta sonları en ücra, yeşil, dağ başı, dere kenarı keyif sürüşü yaparım birlikte sürmek dileğiyle saygılar

SErkişi

• 109
  • Meslek: Sağlık Sektörü
  • Yer: Ataşehir-İstanbul
« Yanıtla #47 : 23 Şubat 2017, 14:58:30 »
Çokça motor sevdalısı varmış , ne güzel. Ben de uzun yıllardır farklı motorsikletler kullandım. 3-4 yıl önce asfalt motorlarından vazgeçerek enduro ya yöneldim. KTM  250 exc-f sixdays aldım. (4 yılda 2 defa elimi kırdım ama vazgeçemedim.) Şimdilerde hemen her haftasonu ormanlarda geziyoruz, bol düşmeli ve adrenalinli gazlamaya devam...İki foto da benden. Selamlar...

armagan baran

• 659
  • Instagram #brnleatherart
  • Yer: Balıkesir/Kırklareli
« Yanıtla #48 : 23 Şubat 2017, 15:27:29 »
 Çamurun rengi bu kadar mı güzel olur .Hocam ,motor  ve ekipman da 10 numara  :2up

deserteagle

• Eylem Cengiz, 49
  • 9533
« Yanıtla #49 : 23 Şubat 2017, 15:46:02 »
O çamurun çok incesi ile kesin cila da yapılır.
Namık Kemal
Instagram'da ben

armagan baran

• 659
  • Instagram #brnleatherart
  • Yer: Balıkesir/Kırklareli
« Yanıtla #50 : 23 Şubat 2017, 16:08:57 »
O çamurun çok incesi ile kesin cila da yapılır.
. Demirköy'deki eski Dökümhane bölgesindeki toprakla aynı gibi .Gerekirse temin edebiliriz

deserteagle

• Eylem Cengiz, 49
  • 9533
« Yanıtla #51 : 23 Şubat 2017, 16:24:22 »
Aynı olacağını sanmıyorum. İstanbul'un toprağı nedir, hangi cevherler çıkarılabilir diye bakmıştım. Tabi fazla detaylı bakmadım ama İstanbul'daki boksit alüminyum olabilir gibime geliyor. Demirköy'deki benzer renkteki topraksa muhtemelen demir oksit içeriyor olabilir. Bu arada ayrıca Demirköy'de grafit gördüğümü hatırlıyorum.
« Son Düzenleme: 23 Şubat 2017, 16:32:40 Gönderen: Eylem Cengiz »
Namık Kemal
Instagram'da ben

deserteagle

• Eylem Cengiz, 49
  • 9533
« Yanıtla #52 : 23 Şubat 2017, 16:38:05 »
Hımm, bakıyorum. Motorun geçtiğini tahmin ettiğim yerlerde büyük oranda Al2O3 bulunabiliyor ama bunda düşük oranda da Fe2O3 çıkıyormuş.

Evet, Al2O3 gördüğümüze göre demek ki tozun en incesini eleyip biraz da iç yağı ile cila malzemesi bedavaya getirilebilir.
Namık Kemal
Instagram'da ben

deserteagle

• Eylem Cengiz, 49
  • 9533
« Yanıtla #53 : 23 Şubat 2017, 16:44:21 »
Ref.: http://www.mta.gov.tr/v3.0/sayfalar/bilgi-merkezi/maden_potansiyel_2010/Istanbul_Madenler.pdf
Alıntı
Boğazın doğusunda ise Ömerli köyü ile Şile arasında bulunan bölge gerek seramik kili gerek silis kumu açısından Türkiye'nin seramik ve döküm sanayisinin hammaddesi açısından kalbi durumundadır. Bu malzemeler bitinceye kadar bu alanlarda madencilik devam etmelidir. Bununla birlikte istifin en altında bulunan kaba taneli kumlar yıkanarak inşaat kumu olarak İstanbul'a sunulmaktadır. Aynı istifte yer alan bu işletmelerinde korunarak hammadde temini sağlanmalıdır. Şile – Karakiraz – Avcıkoru – Üveyli seramik kili sahasında % 26 – 40 Al2O3ve %1.4 – 6.19 Fe2O3 tenörlü 193.942.435 ton görünür, 85.564.166 ton muhtemel ve 57.789.393 ton mümkün rezerv mevcuttur. Kartal, Paşaköy, Samandıra, Sultanbeyli sahasındaki % 93.19 – 93.98 SiO2, %2,2 – 3,3 Al2O3 ve %1.8 – 2.6 Fe2O3 tenörlü 16.465.884 ton görünür ve 31.881.768 ton muhtemel rezerve sahip kuvarsitler yerleşim altında kalmıştır. Bununla birlikte Ömerli, Büyükdere ve Sarıyer sahalarında da iyi kalitede 15.175.000 ton jeolojik rezerve sahip tuğla - kiremit toprağı belirlenmiştir.

Bu aşağıdaki de Dudullu'daki iş yerinin çevresinde bulduğum ve bıçak bilemede kullandığım bir taş parçası:

« Son Düzenleme: 23 Şubat 2017, 16:51:32 Gönderen: Eylem Cengiz »
Namık Kemal
Instagram'da ben

SErkişi

• 109
  • Meslek: Sağlık Sektörü
  • Yer: Ataşehir-İstanbul
« Yanıtla #54 : 23 Şubat 2017, 16:49:26 »
Çamurun rengi bu kadar mı güzel olur .Hocam ,motor  ve ekipman da 10 numara  :2up
Çok teşekkür ederim.

Hımm, bakıyorum. Motorun geçtiğini tahmin ettiğim yerlerde büyük oranda Al2O3 bulunabiliyor ama bunda düşük oranda da Fe2O3 çıkıyormuş.

Evet, Al2O3 gördüğümüze göre demek ki tozun en incesini eleyip biraz da iç yağı ile cila malzemesi bedavaya getirilebilir.
Daha kırmızı ve yapışkan topraklar da var dolaştığımız bölgelerde. Yapışkanlık incellikle de ilgili olabilir. Bu güne kadar batmamaya çalıştığım toprağa ayrı gözle bakmamı sağladınız Eylem ustam.  :)
Bu arada gezdiğim kırmızı topraklı bölge Ömerli Hüseyinli bölgesi!
« Son Düzenleme: 23 Şubat 2017, 16:52:18 Gönderen: SErkişi »

deserteagle

• Eylem Cengiz, 49
  • 9533
« Yanıtla #55 : 23 Şubat 2017, 16:55:03 »
Yıllar önce Formula1 izledikten sonra dönüşte trafikten kaçmak için köy yoluna girmiştim ve kendimi yeni açılmış, oturmayıp sertleşmemiş, pudra gibi uçan tozlu bir yolda bulmuştum. Gazladım tabii. Yolun sonuna varmadan tekerlek rulmanlarından ses gelmeye başlamıştı. Sonra rulmanlar değişti tabii. O toz en dar yerlere girmiş ve gayet başarılı bir biçimde de aşındırmıştı.
Namık Kemal
Instagram'da ben

eran0707

• *
  • 35
  • Meslek: Öğrenci
  • Yer: Antalya
« Yanıtla #56 : 23 Şubat 2017, 20:34:37 »
Motor kullanmayı çok seviyorum ancak kendime ait bir motorum yok babamın motoruyla idare ediyorum memlekette😀 Antalyada öğrenciyim, arkadaşımın babasının sürücü kursu var ehliyetimi de ordan aldım. Sırf motor sürebilmek için bu haftasonu motor ehliyeti çalışmalarına gideceğim😀

orkunaydin350

• *
  • 1994
  • Orkun AYDIN
  • Meslek: Bilişim
  • Yer: Bursa
« Yanıtla #57 : 21 Mart 2017, 17:28:18 »
Ben de forumdaki motorculardanım. İlk motor tecrübem 1900'lü yıllara dayanıyor:)

1998:

Şu an şehir içi kolaylığı, pratikliği, ekonomisi ve park yeri avantajlarından dolayı scooter kullanıyorum.

mustafaramazanoyar

• 808
  • Bende kesin karbon eksikliği var :)
  • Meslek: Arkeolog, Boulderer
  • Yer: manisa/salihli
« Yanıtla #58 : 10 Mayıs 2017, 19:38:49 »
Herkesin bilgisi olsun istedim keşke daha önceden duyursaydım bu cuma dan başlayarak pazar gecesi bitecek olan SETMOG var hem kamp hem gezi hem konser hepsi bir arada çok güzel coğrafyası olan Adala kasabasının hemen çıkışındaki kanyonda yapılacak yanlış hatırlamıyorsam 4000 kişi gelmesi bekleniyor bende doğa sever abilerimle  , dostlarımla ve forumdan olan Yunus Çoban abi ile katılıcam  gelmek isteyen olursa Facebook etkinlik duyurusu linki : https://www.facebook.com/Salihli-Setmog-Motosiklet-Festivali-1579299739049196/?fref=ts
 Bu sene galiba 2. yapılıyor geçen seneden katılıp ta tatmin olmayan duymadım Necati ve Saykoları , Pamela gibi isimlerin konserleri var  :)
Hakuna Matata

gokhand

• 1137
  • Meslek: Dış Ticaret
  • Yer: ankara
« Yanıtla #59 : 10 Mayıs 2017, 19:46:13 »
Bu motorcular kirmizi isikta beklerken niye ara gazi verir. Teknik bi aciklamasi varmi. Birde kalabalik trafikte aralardan gecme hakki resmi bir kural falanmi. Omru hayatimda tek bir defa benimle beraber sirada bekleyen saygili bir motorcu gurubu gordum onlarda yabanci plakali bir harleycilerdi :)