Bıçak Sanatı - Forum

Takım Çalışması

deserteagle

• Eylem Cengiz, 49
  • 9533
  • Meslek: elektronik ve hab. müh.
  • Yer: İstanbul, Kırklareli
Ynt: Takım Çalışması
« Yanıtla #200 : 28 Mayıs 2011, 12:42:08 »
sen bu kalemle hamon çizsene
Barika-i hakikat müsademe-i efkardan doğar
Namık Kemal
Instagram'da ben

emrekipmen

• 6065
    • Seçme Bıçaklar Albümüm
  • Yer: Bodrum
« Yanıtla #201 : 28 Mayıs 2011, 13:06:52 »
sen bu kalemle hamon çizsene
Çakma hamonun yeni tanımı  :))

Kipmen Sanat web sitesi

tarpoon

• 4739
« Yanıtla #202 : 29 Mayıs 2011, 21:50:38 »
bu arada  şu sertleşmeyen çelıkten bır parça kalmıstı kafamada acaip takılıyordu bu gün onunla boğuştum .
Emre ustanın  demesı ıle en ıyı ıhtımal ck30 sanırım  .
“ İnsanları kandırmak, kandırılmış olduklarına ikna etmekten daha kolaydır ”    :)

emrekipmen

• 6065
    • Seçme Bıçaklar Albümüm
« Yanıtla #203 : 29 Mayıs 2011, 22:00:35 »
 ??? Nasıl oldu bu ? 4 kere her değişkeni değiştirerek denedim sertleştiremedim, yıllardır kullanmadığım soğuk suyu bile denedim yine olmadı, sen naaptın da oldu?

Kipmen Sanat web sitesi

meteoravcısı

• 475
  • ORKUN
  • Meslek: işletmeci
  • Yer: izmir
« Yanıtla #204 : 29 Mayıs 2011, 22:10:57 »
Taner yakında çelik seni kesmiyecek, aluminyuma, bakıra filan hamon yapmaya başlıyacaksın :)) :)) :))

tarpoon

• 4739
« Yanıtla #205 : 29 Mayıs 2011, 22:45:22 »
??? Nasıl oldu bu ? 4 kere her değişkeni değiştirerek denedim sertleştiremedim, yıllardır kullanmadığım soğuk suyu bile denedim yine olmadı, sen naaptın da oldu?

valla ben birşey yapmadım  ;D  ıkı kere su verıldı bu arkadaşa,  bırıncısınde kılı normal kalınlıkta surdum tavladım

suda sertleştırdım . eğe rahatça görevını yaptı.
ıkıncı denememde kılı yarım cm.den fazla kullandım her ıkı taraftada 5dk uzerınde tavladım ısıyı kacırmamak ıçın sureklı kontrol ettım ısıl ıslem yağında su verdım .  eğe kayarak  ılerlıyor ancak çok sert bır bıçak olmadı.

menevısı 150c  tuttum 1 saat.
ortaya cıkan bu :) 
ama sankı paslanmazlarda olduğu gıbı kaygan bır yuzeye sahıp . ağzını açtım  demıre ve sarı parçalara vurarak sertlığını görmek ıstedım , fena değil   evde kullandığımız bıçaklardan bırazcık sert.
tahmını olarak 50/54 arasıdır herhalde sertlığı..
“ İnsanları kandırmak, kandırılmış olduklarına ikna etmekten daha kolaydır ”    :)

tarpoon

• 4739
« Yanıtla #206 : 29 Mayıs 2011, 22:51:47 »
Taner yakında çelik seni kesmiyecek, aluminyuma, bakıra filan hamon yapmaya başlıyacaksın :)) :)) :))

52100 bu celığede denedım  , hamonu  yakaladım  ama bıraz daha kontrast ıyı olsun dıye tekrar deneyınce ısıyı kacırdım :(

ılk denememde değil eğe  , zımpara dahı cızemıyordu profılı  yaptık bır eşşeklık  canım profılı heba ettık.
ifrıt oldum resmen . aynısından bır tane daha yapıcam tuttu inadım  ;D
« Son Düzenleme: 29 Mayıs 2011, 23:25:10 Gönderen: Taner Salar »

emrekipmen

• 6065
    • Seçme Bıçaklar Albümüm
« Yanıtla #207 : 30 Mayıs 2011, 09:54:31 »
Hımm, o zaman tespit doğru, 1035-1040 gibi bişey bu çelik, tabii düz karbon olduğu için hamon oluyor ama martensit perlit oranı sert bölgede bile düşük arkadaşın. Vallahi benim denemelerde ulaştığı en yüksek sertlikte olsa olsa marketten alınan şu mutfak bıçakları kadar sertleşmiştir en fazla ama menevişsiz. Yamulan yeri büküp düzeltebildiğim zaman meneviş görmemiş çelikte tepem atmıştı... Keşke çöpe atmasaymışız acaba ?  :-[

Kipmen Sanat web sitesi

Ş.Kaan Eren

• 712
    • Kendini başka bişey ilan edenlere cevap...
  • Meslek: Muhasebe
  • Yer: Marmaris
« Yanıtla #208 : 31 Mayıs 2011, 07:15:28 »
Kaan,pinleri gondermekte biraz gec kaldim , farkindayim. Kusura bakmayin . Ama hazirlar  ..Adresi gondermistin zaten, cumaya kadar yollarim mutlaka.
Üstad pimler hala gelmedi. Göndermedinmi yoksa kargomu zırvaladı. Adresi özelden tekrar atıyorum.Yeni işyerimin adresi garanti olsun.
Cehalet Mutluluktur...

meteoravcısı

• 475
  • ORKUN
« Yanıtla #209 : 01 Haziran 2011, 23:21:56 »
Arkadaşlar bıçakların 2 si bitti gibi. 600 kuma kadar zımparalandı. Hafta sonuna kadar diğerinide bitirip pazartesi salı Kaan' a göndermeye çalışacağım.

orhanbilgin

• 660
  • Orhan Bilgin
  • Yer: İstanbul
« Yanıtla #210 : 02 Haziran 2011, 00:09:16 »
ne kadar çabuk olursa o kadar iyi çünkü finallerim başlamak üzere

Ş.Kaan Eren

• 712
« Yanıtla #211 : 02 Haziran 2011, 07:10:53 »
Kaan,pinleri gondermekte biraz gec kaldim , farkindayim. Kusura bakmayin . Ama hazirlar  ..Adresi gondermistin zaten, cumaya kadar yollarim mutlaka.
Üstad pimler hala gelmedi. Göndermedinmi yoksa kargomu zırvaladı. Adresi özelden tekrar atıyorum.Yeni işyerimin adresi garanti olsun.
Burak bey ordamısın ? Pimler hakkında bilgi verirsen bende planlamamı yapayım.
Cehalet Mutluluktur...

meteoravcısı

• 475
  • ORKUN
« Yanıtla #212 : 04 Haziran 2011, 00:43:51 »
Son durum aşağıdaki gibi. Üç bıçağıda 600 kuma kadar getirdim. Sırtını, sapını filan biraz daha detaylı zımparalayıp Kaan' a göndericem.

Orhan hiç acele etme. Muhtemelen senin finallerden önce yetişmeyecek ama olsun acelemiz yok. Senin finaller hatta bütünlemeler bitene kadar bekleriz.

Ş.Kaan Eren

• 712
« Yanıtla #213 : 04 Haziran 2011, 07:23:33 »
Orkun eline sağlık çok güzel gözüküyorlar. Orhan ne acele et nede kafana tak. Önce sınavların sağ salim bitsin.
Muhtemelen orkunda bana katılacaktır , sınavların bitinceye kadar bıçaklar bende. Hem bende rahat rahat çalışmış olurum. Bittiği zaman yazarsın ,ertesi gün kargoya veririm. :2up
Cehalet Mutluluktur...

Ş.Kaan Eren

• 712
« Yanıtla #214 : 06 Haziran 2011, 15:53:38 »
Burak bey ordamısın ? Pimler hakkında bilgi verirsen bende planlamamı yapayım.

Burak Bey Pimler geldi. 2 Adet 10,5 cm'lik gayet hoş pirinç borulardan yapılma siyah dolgulu pim geldi. Akşama burda resimlerini paylaşırım. Ben ve ortak arkadaşlarım adına teşekkür ederim.
Cehalet Mutluluktur...

Ş.Kaan Eren

• 712
« Yanıtla #215 : 08 Haziran 2011, 07:37:04 »
Pim resimleri aşağıda.
Orkun arkadaşım farkındayım bu ara baya yoğunsun ama bıçakları bu gün yarın gönderirsen cumartesi elimde olur bende pazar uğraşabilirim. Teşekkürler.
Cehalet Mutluluktur...

Ş.Kaan Eren

• 712
« Yanıtla #216 : 09 Haziran 2011, 17:20:53 »
Orkun gönderebildinmi bıçakları ?
Cehalet Mutluluktur...

meteoravcısı

• 475
  • ORKUN
« Yanıtla #217 : 09 Haziran 2011, 18:55:31 »
Gönderdim. Yarın sana ulaşır.

tarpoon

• 4739
« Yanıtla #218 : 09 Haziran 2011, 21:05:38 »
hadı arkadaşlar çatladık yaa ;D  görelım artık şunları.

« Yanıtla #219 : 09 Haziran 2011, 21:30:38 »
Valla önümüzdeki dönemde bu işi en çok kargocular destekleyecek haberiniz olsun :))