Çok tuhaf bir durum var
Bıçakla aranda ne tür bir sorun oldu anlamadım, tüm işlemler "yanlışlıklar komedyası" olmuş. Neden?
- Tuzlu su nerden çıktı? tuzlu su sudan daha da hızlı soğutan bir ortamdır, tam tersine; madem su kullanacaktın ve risk var, o zaman sıcak su kullanman daha doğru olur. ( yağ daha da doğru olur )
- Menevişi yapmadan bıçağı oraya buraya, (üstelikte bir başka çeliğe) neden vuruyorsun?
- Meneviş işlemi ocakta da yapılabilen bir işlem. Su verme işleminden sonra eğeyle veya zımparayla bıçağın bir tarafını hafifçe temizleyip tekrar ocağa koyup renkleri izlemek lazım, uygun rengi alınca tamamdır.
- Eğenin bir bıçaktan talaş kaldırıyor olması bıçağın sertleşmediği anlamına gelmez ( eğelerin sertliği 64-67 HRC arasında değişiyor ).
- Uygun su verilmiş iyi bir çelik bıçak zaten demiri vs keser, önemli olan geometri ( iyi su verilmiş sert bir usturayı demire vurun bakın ne oluyor) geometri uygun değilse demire vurursanız işte fotoğraftaki olur.
Okumak lazım 
Sefa ustam aslında ilk su verdıkten sonra ege surttum hıc parca kaldırmıyordu sonra sızın kılıctakı taktıgı denedım gordugum kadarıyla hafıf komure tuttum mavımsı renk dalgası oldu son ra ege surtunce o ilk sertlık yoktu.
Bende sızın soyledıgınız ege sertlıgını hesaba katmadım.
Hal boyle olunca bıdaha su verdım.
Kac haftadır ugrastıım ve tek sey ogrendım bı oncekı hatamda malzemeyı fazla havadan korumusum yuzey tertemızdı

)
Bunun yuzunden hasta olmusum.
Haftaya yenı bıcaga baslıyacagım
Pes etmıyorum.
Bide okumak lazım evet ama nekadar okusamda kafada kalmıyor.yaparak daha etkıkı ogrenıyorum.
Bu işi kamıkaze ogrenıp kabasını belkı bircok bıcak cop edecegım.ama asamalar az cok ogrendıkten sonra ilmi ile öğrenmek lazım
Yaww herkes bıcak beklıyor benden ben daha bıtane adam akıllı bısey cıkaramadım.
Cevremde herkese sözde veriyorum baya alacaklı var
Biran önce toparlanmam lazım
Neyse su verme asamasını cozdum cozdum derken elım daha iyi alıstı bı fırınla bu hatadan kurtulayım bugun agız acma makınesıde yaptım cıllop gibi acıyor valla

bosa ugrasmısım acı acı diye
Bıcaga nıye gırıstım facede adam demir kesıyordu dedım buda yaparmı riske girdim hemde kendımı sınamıs oldum kırılınca karızma sıfır tabı bıde kırılmasaydı bak ozaman ne mutlu olacaktım.ama cok sert bıcak bıde agız ınceydı öküzlük yaptım.
Oka da r deri malzemem geldi daha o asamaya gecemedim
Tekrar basa donuyoruz.
1,5 adımda kaldım