Benim de elimde kırık bir parça tilki kuyruğu testere var. Kabzasını sevdiğim ancak namlu kalitesini beğenmediğim çin malı bir çakıma kendim namlu yapmak niyetindeyim. Üzerinde S1211K yazıyor internette arattım ancak çeliklerin içeriği hakkında bilgim kısıtlı olduğu için işin içinden çıkamadım. Bu testere bahsettiğim iş için uygun mudur?
Öncelikle forumun mevcut hali ile ilgili bilgilendirme yapma ihtiyacı hissettim.
Forumumuzun 8500'e yakın üyesi olmakla birlikte bu üyelerimizden epey bir kısmının son aktif olma tarihlerinin eskilere gittiği görülmektedir. Eski bir konuda konu sahibine soru sorduğunuzda aktif olan üyelerimizden birinin cevap verme ihtimali olmakta birlikte, konu sahibinin cevap yazma durumu olmayabilmektedir.
Bu nedenle merak ettiğiniz/öğrenmek istediğiniz bir konu olduğunda mevcut verilmiş cevaplardan istifade edebilirsiniz. Yine de yeterli cevap bulamadığınızda ilgili bölümde konu da açabilirsiniz.
Sorduğunuz soruyla ilgili de; Yazdığınız koddan bildiğim kadarıyla bir sonuca ulaşılamaz.
Ama genel olarak testere çeliklerinde umut 80CrV2 olması olmakla birlikte 1075 veya dengi yay çelikleri olmaktadır.
Tavsiyem (bunu yaptığı bıçakların %90'nını hurda malzemeden yapan birisi olarak söylüyorum.) başlangıç olarak bilinen çeliklerle çalışmanızdır.
Sebebini sorarsanız bunun da cevabı forumda mevcuttur.