Bıçak Sanatı - Forum

İLK BIÇAK PROJEMİZ

sinanbasol

• *
  • 5
  • Meslek: elektrik teknikeri
  • Yer: bursa
İLK BIÇAK PROJEMİZ
« : 24 Kasım 2016, 14:21:45 »
Bawidamann Blades den esinlenerek başladığımız el yapımı bıçak projemizi zafer ustanın yardımlarıyla bitirdik...

« Son Düzenleme: 24 Kasım 2016, 14:23:42 Gönderen: sinanbasol »

Aydın Karakişi

• 1613
  • Meslek: Elektronik 1973
  • Yer: Ümraniye / 05352793989
Ynt: İLK BIÇAK PROJEMİZ
« Yanıtla #1 : 24 Kasım 2016, 14:24:39 »
 ???  maşallah elinize sağlık.  İpin  ucunuda güzel sonlandırdımı tamam.
Geldi ölümlü yalan , gitti ölümsüz gerçek
NFK

trgtylcnky

• 166
  • Meslek: Makine Mühendisi
  • Yer: Ankara
« Yanıtla #2 : 24 Kasım 2016, 14:38:08 »
Modern ve geleneksel öğelerin bir arada kullanıldığı bir bıçak olmuş :) namlu uzay çağı, kabza organik.

Gölge

• 1058
  • Sami
  • Meslek: Emekli
  • Yer: Manisa
« Yanıtla #3 : 24 Kasım 2016, 14:38:46 »
Değişik hoş bir bıçak olmuş.

Şeref Acar

• *
  • 1599
  • Yer: sarıyer
« Yanıtla #4 : 24 Kasım 2016, 14:48:13 »
Elinize sağlık. Böyle bir formda ahşabı çok iyi kullanmışsınız.

seckin.yaman

• **
  • 152
  • Meslek: Teknisyen
« Yanıtla #5 : 24 Kasım 2016, 15:24:30 »
Elinize emeğinize sağlık güzel olmuş

cem eser

• 752
  • Meslek: Öğretmen
  • Yer: Ereğli/KONYA
« Yanıtla #6 : 24 Kasım 2016, 16:09:51 »
Elinize emeğinize  sağlık ilginç ve güzel bir çalışma olmuş.Malzeme sanırım demircilerin profil kesmede kullanmış olduğu daire testerenin bıçağı.Ben de de 1 adet var ama zamanım olup üzerinde çalışamadım.Malzemeden memnun musunuz? su verdikten sonraki sertlik durumu nasıl?
Bir avuç toprak,birazda suyum ben.
Neyimle övüneyim,işte buyum ben.

mustafaramazanoyar

• 808
  • Bende kesin karbon eksikliği var :)
  • Meslek: Arkeolog, Boulderer
  • Yer: manisa/salihli
« Yanıtla #7 : 24 Kasım 2016, 17:38:28 »
Ellerinize sağlım ilginç bi model :)
Hakuna Matata

İhsan24

• 195
  • ihsan
« Yanıtla #8 : 24 Kasım 2016, 18:13:25 »
Elinize sağlık çok güzel olmuş

ibrahim09

• 254
  • İbrahim İşit
  • Meslek: Uzk. Vardiya Zabiti
  • Yer: Aydın
« Yanıtla #9 : 24 Kasım 2016, 20:35:40 »
Orjinal bir fikir olmuş tebrikler.

FATİH YILANCI

• 114
  • Meslek: Teknik ER
  • Yer: Rize / Çayeli (MAPAVRİ)
« Yanıtla #10 : 24 Kasım 2016, 23:03:56 »
Elinize sağlık gerçekten güzel. Fikir söylemek açısından ip sıradan bir ipe benziyor. Bıçak birçok farklı öğeyi taşıdığı için ip te farklı olarak 7 telli yine organik görünümlü bir paracord ip olsaydı daha mı yakışırdı acaba??!
___Çam da bizim kozalak da___

sinanbasol

• *
  • 5
« Yanıtla #11 : 25 Kasım 2016, 01:04:43 »
Elinize emeğinize  sağlık ilginç ve güzel bir çalışma olmuş.Malzeme sanırım demircilerin profil kesmede kullanmış olduğu daire testerenin bıçağı.Ben de de 1 adet var ama zamanım olup üzerinde çalışamadım.Malzemeden memnun musunuz? su verdikten sonraki sertlik durumu nasıl?

teşekkürler kardeşim bahsettiğiniz daire testere kullanılarak yapıldı bıçak daire testerenin dişlerinin olduğu kısım arka kısmına göre daha sert olduğu için ısıl işlem uygulanmadı , keserken de farkediliyor o kısımdan bıçağın ağız kısmını yaptık

sinanbasol

• *
  • 5
« Yanıtla #12 : 25 Kasım 2016, 01:10:12 »
Elinize sağlık gerçekten güzel. Fikir söylemek açısından ip sıradan bir ipe benziyor. Bıçak birçok farklı öğeyi taşıdığı için ip te farklı olarak 7 telli yine organik görünümlü bir paracord ip olsaydı daha mı yakışırdı acaba??!

teşekkürler kardeşim renginden dolayı bu fazla kalmaz üzerinde çabuk kirlenir muhtemelen elime geçerse paracord ip ile de denerim

cem eser

• 752
« Yanıtla #13 : 25 Kasım 2016, 09:29:28 »

teşekkürler kardeşim bahsettiğiniz daire testere kullanılarak yapıldı bıçak daire testerenin dişlerinin olduğu kısım arka kısmına göre daha sert olduğu için ısıl işlem uygulanmadı , keserken de farkediliyor o kısımdan bıçağın ağız kısmını yaptık

Anladım.  Benim  de bu şeklide yapmış olduğum bir bıçak var.Keserken soğutarak kestim ama yine de bıçağın ağzı çabuk köreliyor.Değerli ustalarımın da  bu konuda bana katılacağını düşünerek söylüyorum kesimden ve ağız açımından sonra su verme işlemi uygulanırsa çok daha mükemmel bir sonuç alınabilir. Tekrar söylüyorum bıçağın formu çok güzel olmuş elinize sağlık.

sinanbasol

• *
  • 5
« Yanıtla #14 : 25 Kasım 2016, 14:12:29 »

Anladım.  Benim  de bu şeklide yapmış olduğum bir bıçak var.Keserken soğutarak kestim ama yine de bıçağın ağzı çabuk köreliyor.Değerli ustalarımın da  bu konuda bana katılacağını düşünerek söylüyorum kesimden ve ağız açımından sonra su verme işlemi uygulanırsa çok daha mükemmel bir sonuç alınabilir. Tekrar söylüyorum bıçağın formu çok güzel olmuş elinize sağlık.

sağolun hocam elime malzeme geçerse bir daha ki projeyi daha profesyonelce yapmaya çalışacağım bu şekil itibari ile güzel olsa da üzerinde çizikler ve oyuklar mevcut parlatma konusun dada yetersiz oldu bence

cem eser

• 752
« Yanıtla #15 : 25 Kasım 2016, 15:47:54 »
İlk bıçağa göre kesinlikle çok iyi bir çalışma.Bahsettiğiniz ayrıntılar yeni bıçaklar da daha da iyi olacak inşallah.

Samet göç

• *
  • 24
  • Meslek: Memur
  • Yer: Malatya
« Yanıtla #16 : 25 Kasım 2016, 21:30:23 »
Elinize sağlık, spiriale takılı olan taşın özelliği nedir

sinanbasol

• *
  • 5
« Yanıtla #17 : 26 Kasım 2016, 00:37:25 »
Elinize sağlık, spiriale takılı olan taşın özelliği nedir

sağolun , Flap Disk Zımpara spiraldeki taş

bolge

• *
  • 42
  • Cafer
  • Meslek: Memur
« Yanıtla #18 : 26 Kasım 2016, 01:31:55 »
İlk projeye göre çok güzel bir form çalışmışsınız elinize sağlık.