Bıçak Sanatı - Forum

damascus için çelik kombinasyonu

alpaha

• 88
  • Meslek: mobilya dekorasyon
  • Yer: Kastamonu
damascus için çelik kombinasyonu
« : 16 Ekim 2016, 21:28:35 »
Kastamonuluyum burada ve Karabük te araştırma yapmama rağmen 15n20 ve 1080 çelik bulma şansım olmadı.hatta çelik ve demir harici hiçbirşey yok. Kod yok. Araştirmam neticesinde makas çeliği ve dikdörtgen eğe ile damascus yaptım fakat kontrastı istediğim gibi olmadı. Fena olmadı fakat bana kolay temin edilebilecek çelik önerileriniz varmı. Sanayiciyim. Hertürlü bitmiş ürün ve hurdaya ulaşmam çok kolay. Planya bıçağı, demir testeresi, bilye vs.
İlk damascus denemem ve ikinci bıçağım

Erdem Kırca

• 859
  • Meslek: İşçi
  • Yer: Kocaeli
Ynt: damascus için çelik kombinasyonu
« Yanıtla #1 : 16 Ekim 2016, 22:51:21 »
Elinize sağlık desen güzel olmuş.
Ne insanlar gördüm üzerinde elbise yok. Ne elbiseler gördüm içinde insan yok. Mevlana

Tolga Yıldız

• 146
  • Meslek: Öğretmen
  • Yer: Ayvalık
« Yanıtla #2 : 16 Ekim 2016, 22:58:10 »
İkinci bıçakta damascus, kabzada mikarta ( gördüğüm kadarıyla) tebrikler...
"Bir gün mutlaka tüm Türk devletleri ile çin seddinde buluşacağız" Mustafa Kemal ATATÜRK

deserteagle

• Eylem Cengiz, 49
  • 9533
  • Meslek: elektronik ve hab. müh.
  • Yer: İstanbul, Kırklareli
« Yanıtla #3 : 16 Ekim 2016, 23:16:01 »
Elinize sağlık.  :2up
Barika-i hakikat müsademe-i efkardan doğar
Namık Kemal
Instagram'da ben

« Yanıtla #4 : 17 Ekim 2016, 00:02:10 »
15N20 yerine geçebilecek ve Sizi tatmin edebilecek kontrast için hızarların kullandığı şerit testere hurdalarını kullanabilirsiniz. Örneğin Ck75 ve bu söylediğim malzeme gayet güzel kontrast oluşturur. Ayrıca marangozların kullandığı planya bıçaklarının neredeyse tamamı da aynı kontrastı veriyor. Elinize sağlık, gayet güzel bir başlangıç olmuş.

Gölge

• 1058
  • Sami
  • Meslek: Emekli
  • Yer: Manisa
« Yanıtla #5 : 17 Ekim 2016, 00:30:48 »
Elinize sağlık

yunus_cbn

• 1147
  • Yer: Manisa
« Yanıtla #6 : 17 Ekim 2016, 02:16:18 »
Müthiş
Beni bu guzel havalar mahvetti

Ayhan ELKUT

« Yanıtla #7 : 17 Ekim 2016, 08:39:27 »
Güzel çalışma olmuş, elinize sağlık. :2up

gokhand

• 1137
  • Meslek: Dış Ticaret
  • Yer: ankara
« Yanıtla #8 : 17 Ekim 2016, 10:15:14 »
15N20 yerine geçebilecek ve Sizi tatmin edebilecek kontrast için hızarların kullandığı şerit testere hurdalarını kullanabilirsiniz. Örneğin Ck75 ve bu söylediğim malzeme gayet güzel kontrast oluşturur. Ayrıca marangozların kullandığı planya bıçaklarının neredeyse tamamı da aynı kontrastı veriyor. Elinize sağlık, gayet güzel bir başlangıç olmuş.

Ben motorlu el planyalarinda tunsten carbid. Buyuk sanayi tipi masa planyalarda hss ve yine karbur uclularini girdum. Sefa hocam acaba planya derken eski stanleyler falanmi ? Saygilar

alpaha

• 88
« Yanıtla #9 : 17 Ekim 2016, 10:45:41 »
Sefa hocam hızar testeresinin kalınlığı 2mm ince bir malzeme ck75 bulma şansım ise burada yok. Planya bıçağı elimde bol miktarda mevcut. Makas da var. Planya bıçağı ve makas nasıl olur.
Teşekkür ederim arkadaşlar. Elim yatkın olduğu için aletlere benim için çok zor olmadı. İlk bıçağım kukri idi. Oda fena sayılmaz

alpaha

• 88
« Yanıtla #10 : 17 Ekim 2016, 11:00:37 »
ağız bilemesi yapılmadan önceki halinin resmini bulabildim.

« Yanıtla #11 : 17 Ekim 2016, 13:52:17 »
Sefa hocam hızar testeresinin kalınlığı 2mm ince bir malzeme ck75 bulma şansım ise burada yok. Planya bıçağı elimde bol miktarda mevcut. Makas da var. Planya bıçağı ve makas nasıl olur.
Teşekkür ederim arkadaşlar. Elim yatkın olduğu için aletlere benim için çok zor olmadı. İlk bıçağım kukri idi. Oda fena sayılmaz
İkisini üst üste koyarsınız istediğiniz kalınlık oluşur aslında. Makas ve planya bıçağı oluyor, verdiğim linkteki kombinasyon makas+planya bıçağıydı. http://www.bicaksanati.com/forum/index.php?topic=24.msg134#msg134

alpaha

• 88
« Yanıtla #12 : 17 Ekim 2016, 15:15:32 »
teşekkürler ilk fırsatta deneyeceğim