Bıçak Sanatı - Forum

Disc zimpara

gokhand

• 1137
  • Meslek: Dış Ticaret
  • Yer: ankara
Ynt: Disc zimpara
« Yanıtla #40 : 26 Ağustos 2016, 13:58:50 »

Bu tip bir zımparalarda yüksek devir tercih edildiğini pek sanmıyorum ::)

Haklisin , yaptırmadan önce çok fazla araştırmadım. Biraz da deneyip görmek istedim. Artık bir şekilde halledeceğiz

orkunaydin350

• *
  • 1994
  • Orkun AYDIN
  • Meslek: Bilişim
  • Yer: Bursa
« Yanıtla #41 : 17 Nisan 2018, 20:00:53 »
Aydın hocam, makinenizin son durumu nedir? Memnun musunuz? Aynı şekilde "gokhand" siz de yapmaya niyetlenmiştiniz sanırım, tamamlayabildiniz mi?
Elimde şu motordan var. Şu da teknik dökümanı. Disk zımpara yapımına uygun mudur?

Ayrıca Emre usta'nın şu videosunda 12. dakikadan sonra anlattığı PSA tam olarak nedir? O alüminyum diskin özelliği mi yoksa alüminyum diske sürülen birşey mi? Ve nerede bulabiliriz? :)

Ekin Karagöz

• 144
  • Ekin Karagöz
  • Meslek: Öğrenci
  • Yer: İstanbul-Avcılar
« Yanıtla #42 : 18 Nisan 2018, 19:01:12 »
Aydın hocam, makinenizin son durumu nedir? Memnun musunuz? Aynı şekilde "gokhand" siz de yapmaya niyetlenmiştiniz sanırım, tamamlayabildiniz mi?
Elimde şu motordan var. Şu da teknik dökümanı. Disk zımpara yapımına uygun mudur?

Ayrıca Emre usta'nın şu videosunda 12. dakikadan sonra anlattığı PSA tam olarak nedir? O alüminyum diskin özelliği mi yoksa alüminyum diske sürülen birşey mi? Ve nerede bulabiliriz? :)
PSA(pressure sensitive adhesive) alüminyum diske sürülen veya yapıştırılan bir bant ya da yapıştırıcı , diskin özelliği değil.
https://www.tesa.com/wikitapia/why-is-it-pressure-sensitive-adhesives-that-work-in-tapes.html
Bu linkte PSA yapıştırıcılarının nasıl çalıştığı yazıyor. Anladığım kadarıyla bu yapıştırıcı madde sürüldükten sonra süreyle donan bir şey değil. Üstüne basınç yapıldıkça güç kazanan ve yapıştırıcı özelliği gören bir madde. Bu yüzden disk zımparanın yüzeyinde taşlama yapıldıkça mukavemeti azalmıyor , hatta artıyor.
Örnek: https://www.youtube.com/watch?v=NbwB_kWmzeU
Amazon'da satılıyor ama daha kolay satın alabileceğiniz bir yer vardır herhalde.
Not only strike while the iron is hot, but make it hot by striking.
~Oliver Cromwell

orkunaydin350

• *
  • 1994
  • Orkun AYDIN
« Yanıtla #43 : 19 Nisan 2018, 09:19:44 »
Cevaplar için çok teşekkürler Ekin hocam.
Sefa hocanın bahsettiği süt miksiyonu yada bu PSA zamanla özelliği kaybeden birşey sanırım, değil mi? Yani belli bir sök-tak kullanımı yaptıktan sonra özelliğini kaybedip artık tutmamaya başlıyor ve yenisi sürülüyor diye tahmin ediyorum. Doğru mudur?

Aydın Karakişi

• 1613
  • Meslek: Elektronik 1973
  • Yer: Ümraniye / 05352793989
« Yanıtla #44 : 19 Nisan 2018, 11:29:51 »
süt hem uygun fiyat hemde pratik.
Geldi ölümlü yalan , gitti ölümsüz gerçek
NFK

« Yanıtla #45 : 19 Nisan 2018, 20:44:06 »
Cevaplar için çok teşekkürler Ekin hocam.
Sefa hocanın bahsettiği süt miksiyonu yada bu PSA zamanla özelliği kaybeden birşey sanırım, değil mi? Yani belli bir sök-tak kullanımı yaptıktan sonra özelliğini kaybedip artık tutmamaya başlıyor ve yenisi sürülüyor diye tahmin ediyorum. Doğru mudur?
Doğrudur, PSA nın belli bir kullanım ömrü var, süt miksiyon da iyi ve ucuz bir alternatif. Ayrıca 3M in "remount" isimli bir spreyi var, aynı işi kusursuz yapıyor ama fena fiyatı var ( ben zamanında almıştım ve hala gerektiğinde kullanıyorum) kişisel olarak, yaptığı işe bakıldığında fiyatını pek önemli bulmuyorum.

orkunaydin350

• *
  • 1994
  • Orkun AYDIN
« Yanıtla #46 : 20 Nisan 2018, 08:51:51 »
Cevabınız için çok teşekkürler hocam. Şu disk meselesini de çözebilirsem daha hızlı perdah yapacağım inşallah. Gerçi motorum 0,18kW 1500d/dak. Ne kadar işe yarayacak bilemiyorum.