Bıçak Sanatı - Forum

Çalışma Tezgahı

deserteagle

• Eylem Cengiz, 49
  • 9533
  • Meslek: elektronik ve hab. müh.
  • Yer: İstanbul, Kırklareli
Ynt: Çalışma Tezgahı
« Yanıtla #20 : 15 Ağustos 2016, 08:59:12 »
Elinize sağlık. Güle güle kullanın.

Dar zamanda ilk olarak tek bir öneri yazayım. Sonra başka yorumlar da yaparım.

Masayı alttan destekleyen dikdörtgendeki bir tahtayı dıştan ayakların içine almakla işkence gibi aletler bağlamak için yer kazanmak mümkün. Ben bunu çok eskiden lehim vb. hafif işler için yaptığım bir masamda uygulamıştım. Küçük mengeneleri bağlamak böylece mümkün oldu.

Ne kastettiğimi çizerek de gösterdim
Barika-i hakikat müsademe-i efkardan doğar
Namık Kemal
Instagram'da ben

emin albayrak

• 3909
  • Meslek: grafik tasarımcı - 1979
  • Yer: istanbul / üsküdar
« Yanıtla #21 : 15 Ağustos 2016, 10:38:28 »
Soytürk ün bahsettiği ve Sefa hocamın uyguladığı malzemeyi ben de kendi tezgahımda kullandım.

masayı da bu vesile ile paylaşmış olayım ve atelyemin son halini. masanın yapımını yeti kadar açıklayıcı fotoğraflayamadım maalesef. fakat üstte yaklaşık 50 cm ara ile destekler var. haliyle esneme en aza indirildi. ayaklar 10 x 10, diğer parçalar 5 x 10. ben genelde oturarak çalıştığım için (yaşlılıktan olsa gerek  :D ) yüksekliği 73 cm masanın ve boyu da 2,5 m. derinliği de yanılmıyorsam 70 cm gibi olmalı. ön ve yanlardan yaklaşık 5 cm çıkıntısı var üst tablanın.  masa kendi ağırlığıyla sallantısız duruyor. süreçte bana yol gösteren Sefa hocama da tekrar teşekkür ediyorum.

testinin içinde ne varsa, dışına da o sızar...

www.instagram.com/mim_emin/

deserteagle

• Eylem Cengiz, 49
  • 9533
« Yanıtla #22 : 15 Ağustos 2016, 13:21:33 »
+ Ayaklar ile kasa arasında ve ayakların arasında kirişler olursa esneme ve sallanmaya karşı masanın direnci büyük ölçüde artar.

Namık Kemal
Instagram'da ben

alkanlı

• *
  • 7
  • Seyit Ali
  • Meslek: öğrenci
  • Yer: Sincan
« Yanıtla #23 : 15 Ağustos 2016, 20:42:31 »
Sağolun hocam, en kısa zamanda çalışma tezgahı ile ilgili bir başlık hazırlanması fikrini destekliyorum.  :2up

deserteagle

• Eylem Cengiz, 49
  • 9533
« Yanıtla #24 : 15 Ağustos 2016, 21:24:23 »
Sağolun hocam, en kısa zamanda çalışma tezgahı ile ilgili bir başlık hazırlanması fikrini destekliyorum.  :2up

?

... Forumda tatmin edici bi proje göremedim.  ...

İlk mesajda bunu görünce olanları gördünüz de tatmin edici değillerdi diye düşünmüştüm. Ancak yukardakini de okuyunca acaba gözünüzden mi kaçtı diye düşünmeye başladım.

Altta linki verili olan konu altında iyi kötü, biri benimki olmak üzere çeşitli tezgah projeleri var:

Tezgah yapımı - http://www.bicaksanati.com/forum/index.php?topic=21.0

Sabitlenmiş bazı konularda ilgili bir çok projenin linkini vermeye çalışıyoruz. Siz de bu bahsettiğim, sabitlenmiş konuya tezgahınızın bitmiş halinin fotoğrafını ve konunuzun linkini vererek konuyu zenginleştirebilirsiniz.
Namık Kemal
Instagram'da ben

Erdem Kırca

• 859
  • Meslek: İşçi
  • Yer: Kocaeli
« Yanıtla #25 : 15 Ağustos 2016, 22:36:46 »
Çok önemli bir detay... :2up
Elinize sağlık. Güle güle kullanın.

Dar zamanda ilk olarak tek bir öneri yazayım. Sonra başka yorumlar da yaparım.

Masayı alttan destekleyen dikdörtgendeki bir tahtayı dıştan ayakların içine almakla işkence gibi aletler bağlamak için yer kazanmak mümkün. Ben bunu çok eskiden lehim vb. hafif işler için yaptığım bir masamda uygulamıştım. Küçük mengeneleri bağlamak böylece mümkün oldu.

Ne kastettiğimi çizerek de gösterdim
Ne insanlar gördüm üzerinde elbise yok. Ne elbiseler gördüm içinde insan yok. Mevlana