Kıymetli ustalarım, geçen yıl bıçak yapma konusuna merak sarmış ve ilk deneyim olarak eğeden bir bıçak yapmıştım. Geçen süre zarfında bu işi daha bir ciddi yapmaya karar verdim ve öncelikle kendime kapsamlı bir atölye yaptım. Alet edevat konusunda önemli bir yatırım da yaptım. Daha sonra burada siz değerli arkadaşlarımında fikrini alarak PLYWOOD ile bir bant zımpara makinesi inşa ettim.(Bunu da başka bir konuda paylaşıp sizlerden fikir almak istiyorum.) Tekerleklerinde ufak tefek sorunlar olmasına rağmen şimdilik işimi görüyor ve zamanla eksikleri giderilebilir. Herşeye rağmen çalışan bir bant zımpara makinesi.

Şimdi ise yukarıda resmini paylaştığım bıçağı yapmaya giriştim. Bıçağın formunu çıkardım, sırt kısmındaki ağzı açma işini de hallettim. Düz bir hat olduğu için pek de zor olmadı. Şimdi asıl olan ağzı açmaya başladım. Ancak uç kısma doğru ağızdaki kıvrımdan dolayı istediğim ağız hattını oluşturamıyorum. Yukarıdaki şekilde kırmızı çizgiyle belirttiğim gibi orantısız bir hat oluşuyor.
Ağzı açarken açılı bir kütük kullanıyorum. istediğim açıda bıçağı sabitlemiş durumdayım bu sayede düz hatta mükemmel bir çizgi oluşmasına karşın uca doğru bu hat daralıyor.
Bu sorunu bant zımpara üzerinde nasıl çözebilirim acaba. Cevaplarınız için şimdiden teşekkür ederim...