Bıçak Sanatı - Forum

Çelik delme işlemi

gurbulak

• 54
  • Yer: Maslak
Çelik delme işlemi
« : 24 Temmuz 2016, 21:47:04 »
Arkadaşlar merhaba, forumda ve bıçakçılıkta çok yeniyim. Bir müddettir üzerinde çalıştığım 440c çeliğini delmek istiyorum kabza pinleri için ama bendeki matkap yeterli olmadı. Bu iş için destek alabileceğim bir yer var mı? Kimler bu işlerle uğraşır? İstanbul Avrupa yakasındayım.

gokhand

• 1137
  • Meslek: Dış Ticaret
  • Yer: ankara
Ynt: Çelik delme işlemi
« Yanıtla #1 : 25 Temmuz 2016, 11:15:23 »
etrafında ufak tefek bi tamirci falan yokmu, sütun matkabı olab birisi. Araba tamircilerinin oldugu yerde kesin vardır. Eline delmek istedigin ölçüde matkap ucunu al rica et . Anahtarcılarda falanda vardır

emin albayrak

• 3909
  • Meslek: grafik tasarımcı - 1979
  • Yer: istanbul / üsküdar
« Yanıtla #2 : 25 Temmuz 2016, 15:09:48 »
matkap yeterli olmadı derken tam olarak neyi kast ettiniz?
testinin içinde ne varsa, dışına da o sızar...

www.instagram.com/mim_emin/

gurbulak

• 54
« Yanıtla #3 : 25 Temmuz 2016, 19:11:30 »
biraz dandik bir matkap, ucu yalpalayarak dönüyor. duvarda ya da tahtada sıkıntı olmuyordu ama çelikte sıkıntı oldu, kayıyor.

gurbulak

• 54
« Yanıtla #4 : 25 Temmuz 2016, 19:12:56 »
etrafında ufak tefek bi tamirci falan yokmu, sütun matkabı olab birisi. Araba tamircilerinin oldugu yerde kesin vardır. Eline delmek istedigin ölçüde matkap ucunu al rica et . Anahtarcılarda falanda vardır

anahtarcılarda vardır belki doğru diyorsunuz. matkap ucu var da matkap sıkıntılı işte biraz.

gurbulak

• 54
« Yanıtla #5 : 25 Temmuz 2016, 23:58:53 »
matkap yeterli olmadı derken tam olarak neyi kast ettiniz?
bosch marka şarjlı vidam vardı, bir de onunla denedim ve işlem tamam 👌 alman kalitesi olunca iş tamamlandı :)

Ert.ozk

• *
  • 13
  • Yer: Kayseri
« Yanıtla #6 : 12 Ağustos 2016, 18:31:47 »
Belkide matkap ucunun kalitesizliğindendir hocam.
Sarı kaplamalı uçlar var, ben hırdavatçıdan 3 liraya normal uç alırken onlara 8.5 lira demişti adam. Onlar işini görmezse gel bundan verelim demişti.
Sertleştirilmiş çeliği bile delebilir dedi adam

erdoğankükrer

• 399
  • Meslek: tcdd işçi
  • Yer: manisa
« Yanıtla #7 : 12 Ağustos 2016, 19:27:35 »
Sarı kaplamalı uçlar var, ben hırdavatçıdan 3 liraya normal uç alırken onlara 8.5 lira demişti adam. Onlar işini görmezse gel bundan verelim demişti.

8 liralık uç yavaş delsin abi deseydin keşke  :D

gokhand

• 1137
  • Meslek: Dış Ticaret
  • Yer: ankara
« Yanıtla #8 : 12 Ağustos 2016, 19:28:38 »
Arkadaslar metale delik delmek ile ilgili cok parametre var. Ayni uc ile birbirinden farkli sutun matkaplarda dahi cok farkli sonuc alabilirsiniz. Hatta ayni matkapta mandrenindeki mm nin %3 kadar bir salgi farki bile cok seyi degistirir. Cok kalitesiz zannettiginiz bir ucu sanaayi tipi bi sanzimanli matkaba takarsaniz sizin en kaliteli diye aldiginiz ve el.matkabi ile delmeyi denediginiz deligi cok daha cabuk açtığını görebilirsiniz ekteki linkte yüksek hassasiyet sahibi bir mandrenin sadece milimetrenin yüzde 5 kadar bir farkla ne kadar yüksek bir performans farkı sağladığını gösteren bir video var.

Osman Kurt

• 6285
  • Yer: İstanbul / Gaziosmanpaşa
« Yanıtla #9 : 12 Ağustos 2016, 20:04:42 »
1 lira farkla sert çelik delen uç alabilirsiniz.  :D Bakınız : Bosch CYL-9 serisi uç 
Bizim silahımız bilgidir, ve mermiler ise sözlerimiz. Lakin kurşun geçirmezmiş, sizin beyinleriniz.
İstanbul / Gaziosmanpaşa
Bütün ümidim gençliktedir.
Mustafa Kemal ATATÜRK
Instagram

gurbulak

• 54
« Yanıtla #10 : 14 Ağustos 2016, 19:31:16 »

bendeki sıkıntı tamamen matkabın kalitesizliğindenmiş. ucu salındığı için bir türlü ilerleyemedi, sağa sola gidiyordu hep. dediğim gibi sonrasında sarjlı vidayla deldim zaten.

Ert.ozk

• *
  • 13
  • Yer: Kayseri
« Yanıtla #11 : 18 Ağustos 2016, 19:51:48 »

bendeki sıkıntı tamamen matkabın kalitesizliğindenmiş. ucu salındığı için bir türlü ilerleyemedi, sağa sola gidiyordu hep. dediğim gibi sonrasında sarjlı vidayla deldim zaten.
İnternette troy'un mini matkap tezgahları var. Müthiş kullanışlı aletler. Çok düzgün ve kolay delik açabilirsin hocam. Bende bir tane var, deliği açıp minik universal küre şeklindeki zımpara taşları ile de kenarları düzeltiyorum.

gurbulak

• 54
« Yanıtla #12 : 19 Ağustos 2016, 19:44:30 »

İnternette troy'un mini matkap tezgahları var. Müthiş kullanışlı aletler. Çok düzgün ve kolay delik açabilirsin hocam. Bende bir tane var, deliği açıp minik universal küre şeklindeki zımpara taşları ile de kenarları düzeltiyorum.

çok teşekkürler hocam. gördüm troy'u.

erdoğankükrer

• 399
  • Meslek: tcdd işçi
  • Yer: manisa
« Yanıtla #13 : 19 Ağustos 2016, 20:00:25 »
1 lira farkla sert çelik delen uç alabilirsiniz.  :D Bakınız : Bosch CYL-9 serisi uç 

osman bu beton ucu sanki ;)

« Yanıtla #14 : 19 Ağustos 2016, 22:17:15 »
Beton delme uçları uygun açıyla yeniden bilenirse eğeyi bile sorunsuz deliyor.

Osman Kurt

• 6285
  • Yer: İstanbul / Gaziosmanpaşa
« Yanıtla #15 : 23 Ağustos 2016, 02:04:11 »

osman bu beton ucu sanki ;)
Bu hazır bilenmiş hali abi alıp direkt kullanıyorsun. :2up
Bizim silahımız bilgidir, ve mermiler ise sözlerimiz. Lakin kurşun geçirmezmiş, sizin beyinleriniz.
İstanbul / Gaziosmanpaşa
Bütün ümidim gençliktedir.
Mustafa Kemal ATATÜRK
Instagram