Bıçak Sanatı - Forum

Aebl ısıl islem uddeholm bohler

osmann.

• 144
  • Meslek: personal trainer
  • Yer: Izmir / Alsancak
Aebl ısıl islem uddeholm bohler
« : 28 Haziran 2016, 20:14:27 »
Selam hobidaslarim,
Aebl celigin ısıl islemi icin daha once uddeholm bohlerden birisinin telefonu yazılmıştı forumda ama onu bulamıyorum, kimin yazdığını da hatırlamıyorum. O numarayi ve beyefendinin ismini alabilirsem sevinirim. Buarada kemalpasa uddeholm a aebl profil gonderdigimde celigi tanimadiklarini soylediler ve 15 20 gun oyalandiktan sonra ısıl işlem yapmadan geri istedim. N695 profilleri kisa surede halledip yolladilar onlarda sorun olmadı. Yollayacak arkadaslarin bilgisine...

Osman Kurt

• 6285
  • Yer: İstanbul / Gaziosmanpaşa
Ynt: Aebl ısıl islem uddeholm bohler
« Yanıtla #1 : 28 Haziran 2016, 20:27:01 »
Böhler uddeholm Kocaeli
Sercan Özdemir bey ile görüşün size yardımcı olur forumdan olduğunuzu söyleyin
Telefonu 0262 658 88 87
Dahili 156
« Son Düzenleme: 28 Haziran 2016, 20:29:07 Gönderen: Osman Kurt »
Bizim silahımız bilgidir, ve mermiler ise sözlerimiz. Lakin kurşun geçirmezmiş, sizin beyinleriniz.
İstanbul / Gaziosmanpaşa
Bütün ümidim gençliktedir.
Mustafa Kemal ATATÜRK
Instagram

osmann.

• 144
  • Meslek: personal trainer
  • Yer: Izmir / Alsancak
« Yanıtla #2 : 29 Haziran 2016, 10:44:47 »
Cok tesekkurler adaş

MURAT BUSHCRAFT

• 757
  • Meslek: inşaat Mühendisi
  • Yer: ANKARA
« Yanıtla #3 : 29 Haziran 2016, 11:37:02 »
böhler-uddeholm AEB-l için ısıl işlem yapacaklarını sanmıyorum.benim yaptığım görüşmede çok yüklü miktardaki siparişler için (yaklaşık 200-300 kg) aeb-l de yardımcı olabileceklerini söylediler.o yüzden siz sorun ve ona göre gönderin. yoksa yine profiliniz yapılmadan geri gelir. aeb-l bizim yaptığımız ısıl işlemde cok iyi sertlik değerlerine ulaştı...meneviş sonucu net 59 hrc oldu.
« Son Düzenleme: 29 Haziran 2016, 11:42:28 Gönderen: MURAT BUSHCRAFT »
TEL: 0532 550 70 68                           FACEBOOK: Murat Bushcraft                                         INSTAGRAM: murat_bushcraft

maxilla

• 264
  • Meslek: diş hekimi
  • Yer: malatya
« Yanıtla #4 : 29 Haziran 2016, 12:41:04 »
Bu arada Murat bey, benim ael-b ler girdi mi fırına...

MURAT BUSHCRAFT

• 757
« Yanıtla #5 : 29 Haziran 2016, 13:23:10 »
Bu arada Murat bey, benim ael-b ler girdi mi fırına...

ısıl işlemleri bitti.diğer siparişinizle birlikte kargoya hazır durumda.özelden bilgilerinizi gönderirseniz bugün akşam kargoya veririm.
TEL: 0532 550 70 68                           FACEBOOK: Murat Bushcraft                                         INSTAGRAM: murat_bushcraft

Erdem Kırca

• 859
  • Meslek: İşçi
  • Yer: Kocaeli
« Yanıtla #6 : 29 Haziran 2016, 13:37:52 »
Sercan beyle bende görüştüm ısıl işlem için kilo vs söylemedi acaba fikirmi değiştirdi artık sadece büyük işlermi yapıyorlar? Yosa bu sadece aebl içinmi?
böhler-uddeholm AEB-l için ısıl işlem yapacaklarını sanmıyorum.benim yaptığım görüşmede çok yüklü miktardaki siparişler için (yaklaşık 200-300 kg) aeb-l de yardımcı olabileceklerini söylediler.o yüzden siz sorun ve ona göre gönderin. yoksa yine profiliniz yapılmadan geri gelir. aeb-l bizim yaptığımız ısıl işlemde cok iyi sertlik değerlerine ulaştı...meneviş sonucu net 59 hrc oldu.
Ne insanlar gördüm üzerinde elbise yok. Ne elbiseler gördüm içinde insan yok. Mevlana

MURAT BUSHCRAFT

• 757
« Yanıtla #7 : 29 Haziran 2016, 13:43:57 »
Sercan beyle bende görüştüm ısıl işlem için kilo vs söylemedi acaba fikirmi değiştirdi artık sadece büyük işlermi yapıyorlar? Yosa bu sadece aebl içinmi?

bu kg işi sadece aeb-l için geçerli.

Erdem Kırca

• 859
  • Meslek: İşçi
  • Yer: Kocaeli
« Yanıtla #8 : 29 Haziran 2016, 15:32:11 »
Teşekkürler

bu kg işi sadece aeb-l için geçerli.
Ne insanlar gördüm üzerinde elbise yok. Ne elbiseler gördüm içinde insan yok. Mevlana

« Yanıtla #9 : 29 Haziran 2016, 23:39:00 »
Benim anlayamadığım, aeb-l 'nin ısıl işlem verileri en 690 ile aynı iken neden bıçağı gönderirken n 690 olarak göndermeyip aeb-l olarak gönderdiğiniz  ::) madem o Çeliğe su vermiyorlar ,Siz de aynı ısıl işlem değerlerine sahip başka bir çelik olarak gönderin (örneğin,d2,n690 gibi ) ;)

Kutsal

• 2124
  • Meslek: Çırak-48
  • Yer: Ankara
« Yanıtla #10 : 29 Haziran 2016, 23:41:41 »
Aeb-l'e neden şu vermiyorlar ki?
https://instagram.com/bulent.kutsal?igshid=viq8lfcnxydl
------------------------------------------------------
Those who do not move, do not notice their chains.Rosa Luxemburg.

« Yanıtla #11 : 29 Haziran 2016, 23:54:19 »
Aeb-l'e neden şu vermiyorlar ki?

Bende anlamadım zaten çok saçma bir durum   ::) çümkü aynı ısıl işlem değerlerine  sahip  çeliklere su veriyorlar, AEB-L   ye özel bir tepkileri mi var acaba . Üstelik kendi ürettikleri çelik.anlamsız olmuş.

Gölge

• 1058
  • Sami
  • Meslek: Emekli
  • Yer: Manisa
« Yanıtla #12 : 05 Temmuz 2016, 14:30:26 »
Ben tel. Görüştüğümde aeb yi tanımadıklarını daha önce hiç çalışmadıklarını, söylediler. Ve biraz araştırma için Zaman istediler.

Gölge

• 1058
  • Sami
  • Meslek: Emekli
  • Yer: Manisa
« Yanıtla #13 : 05 Temmuz 2016, 14:37:52 »
Ama Sefa hocam sizi tanımıyorum ancak zekanıza hayranım.
4-5 aydır formu takip ediyorum Sefa usta, Rasim ustanın, Eylem bey, osman kurt ve Aydın karakişinin pratik zekasını ilgi ile takip ediyorum. Ve insanlara yardımcı olmadaki ilgilerini takdir ediyorum. Herkese iyi Bayram'lar.

merter

• 374
  • Meslek: elk teknikeri
  • Yer: kocaeli
« Yanıtla #14 : 01 Ocak 2017, 00:46:06 »
Aeb-l nin ısıl işlemi 1150 C değilmiydi ?  :(

« Yanıtla #15 : 01 Ocak 2017, 00:49:10 »
1050 Derece.

merter

• 374
  • Meslek: elk teknikeri
  • Yer: kocaeli
« Yanıtla #16 : 01 Ocak 2017, 13:54:45 »
https://www.bicaksanati.com/forum/index.php?topic=33.0  Burda konusu geçmişti onun için sordum.  Birde Sefa Hocam Isıl işlem olayını siz daha önce eriyik tuz içinde denemiştiniz sanırım. İçi tuz dolu çelik bir kutuyu fırından hiç çıkartmadan tuz eridiği zaman uzun bir tutacak ile bıçakları bunun içine koymayı planlıyorum. En fazla 2 bıçak koyucam ve bıçakların enine dik bir şekilde durması için kanal yapmayı planlıyorum.
  Aklımdaki sorular : tuz buhar yaparmı ? Bu buhar bana veya fırına zarar verir mi ? Tuz çeliklerde aşındırma vb. yaparmı ?. Bu yöntem endüstride çokça kullanılıyor diye biliyorum.

« Yanıtla #17 : 01 Ocak 2017, 14:16:56 »
Haklısın orada 1144 dereceler konuşulmuştu zamanında ama hatırladığım kadarıyla o sıcaklık bir makaleden çıkmıştı. Sonuç olarak firma 1050 derece vermiş.  Tuz içerisinde östenizasyon yapılıyor ama ben o zamanlar sofra tuzu içerisinde deneme amacıyla işlemi yapmıştım. İş görüyor ama işlemin sakıncaları var. Öncelikle söyleyeyim ortamı klor kokusu kaplıyor ve genzi yakan bir koku ve gaz. Benim allerjik bir bünyem yoktur ama işlem sırasında gözüm burnum sulanmıştı.  Fırının içine zarar veriyormudur, işlem sık yapılırsa tuz buharlarının en azından rezistanslara zarar vereceğini sanıyorum ( araştırmadım sadece tahmin). Belki işlem ısıl işlem tuzlarıyla yapılsa daha doğru olabilir ama onları da perakende verirler mi bilmem. Sonuç olarak sofra tuzu kullanmanı önermem. Kaya tuzuyla deneme yapmadım belki daha farklı davranıyor olabilir, denemek lazım.

casper73

• 130
  • Meslek: uzman
  • Yer: istanbul
« Yanıtla #18 : 02 Ocak 2017, 09:02:29 »
aeb-l yi şekerpınar böhler ısıl işlemini yapamıyor. benim 3 profilim 56 hrc ile döndü.
şu anki ortam ile ancak bukadar olur dediler. çok hızlı soğuması gerekiyormuş v.s.
ayrıca yine geçen ay yolladığım profillerimi de şekerpınar mahvetmiş . namluya test yapmışlar deli deşik olmuştu. bidaha oraya yollamicam.
izmir ile görüştüm ve aeb-l daha önce yaptıklarını ve 60 hrc çıktığını söyledi bende oraya yolladım.bir bilgi daha o1 ve 01 leride böhler ısıl işlemini yapamıyor.  tuz banyosu yok.
partnerine yolluyor ve ancak aparat ile kabul ediyor . bu şekilde de sertlik değerinin ancak 56 hrc olacağını bazende bu kadar bile olmayacağını söylüyor.
çözümüde akademi ısıl işlemde bulduk. burda sadece sertleştirme ve tuz banyosu yaptırıp  alıp evde falan fırında 200 dercede temperleme yaptırıyorsunuz.

mehmet_

• 1011
« Yanıtla #19 : 30 Eylül 2017, 22:45:45 »
Yakın zaman önce Aebl için ısıl işlem yaptıran oldu mu acaba? Konu ile ilgili gelişme, önereceğiniz ısıl işlem firması var mıdır veya durumlarında değişme olmuş mudur?
I stopped explaining myself when I realized people only understand from their level of perception.

https://www.instagram.com/atolye_dervis/