Bıçak Sanatı - Forum

deri fiyatları

OnurA

• 118
  • Onur
  • Meslek: Biyomedikal
  • Yer: Izmir
Ynt: deri fiyatları
« Yanıtla #20 : 24 Haziran 2016, 00:14:24 »
25dm metrenin çeyreği değil 2.5 metre yapar  ;)
25dm kare ise bir metrekarenin çeyreğidir.

pars1994

• **
  • 155
  • Yer: İstanbul
« Yanıtla #21 : 24 Haziran 2016, 00:41:16 »
25dm metrenin çeyreği değil 2.5 metre yapar  ;)
25dm kare ise bir metrekarenin çeyreğidir.
usta bende tam tersi duydum anlamadım zorları ne cmden versınler gıtsın işte :D

berkozatay

• 70
  • Meslek: Diş Hekimi
  • Yer: Eskişehir
« Yanıtla #22 : 10 Temmuz 2016, 03:56:41 »
Cok ilginc benim hesabim da eylem abininkiyle ayni ancak geçenlerde. Desisi 1 liradan 100 desilik deri tabakasi aldim yaklasik 1metreye 1 metre bir tabaka geldi. Vaketa diye aldim fiyati baya ucuz geldi ne kadar orijinal vaketadır bilmem ama yeterli kalinlikta ve vaketa hissi verdi iş görür. Ama hepinizin dedigi gibi SI sistem ile dericilerin sistemi arasında belirgin bir fark var. Benim aldigim yere desi hesabını sordugumda 1 desi 10cmx10cm dedi. Aynen de oyle zaten. İstediginiz alanı 100 e bölüp o degeri bana soyleyin dedi ben de şu sekilde yaptim 100cm x 100cm / 10x10 = 100 desi dedim. Kalinlik hesaba katılmıyor kalinliga gore fiyati satici belirliyor mesela fiyatı tamamen atıyorum  1 cm kalınlıkta derinin desisi 50 kuruş 2 cm kalınta derinin desisi 90 kuruş gibi. Yani 1mx1m bir deri parcasi 1 desi yaptı derinin kalinligina gore fiyatla desiyi carpıp oyle odeme yaptim.

pars1994

• **
  • 155
« Yanıtla #23 : 10 Temmuz 2016, 16:04:49 »
Cok ilginc benim hesabim da eylem abininkiyle ayni ancak geçenlerde. Desisi 1 liradan 100 desilik deri tabakasi aldim yaklasik 1metreye 1 metre bir tabaka geldi. Vaketa diye aldim fiyati baya ucuz geldi ne kadar orijinal vaketadır bilmem ama yeterli kalinlikta ve vaketa hissi verdi iş görür. Ama hepinizin dedigi gibi SI sistem ile dericilerin sistemi arasında belirgin bir fark var. Benim aldigim yere desi hesabını sordugumda 1 desi 10cmx10cm dedi. Aynen de oyle zaten. İstediginiz alanı 100 e bölüp o degeri bana soyleyin dedi ben de şu sekilde yaptim 100cm x 100cm / 10x10 = 100 desi dedim. Kalinlik hesaba katılmıyor kalinliga gore fiyati satici belirliyor mesela fiyatı tamamen atıyorum  1 cm kalınlıkta derinin desisi 50 kuruş 2 cm kalınta derinin desisi 90 kuruş gibi. Yani 1mx1m bir deri parcasi 1 desi yaptı derinin kalinligina gore fiyatla desiyi carpıp oyle odeme yaptim.
Usta dedigin gibi aslında ama bunlar açıkçası cakallik yapıp o desidende kırpıyorlar daha az gösterip gönderiyorlar deriyi aldığın yeri öğrenebilir miyim siparis vermek isterim deriyi önerirsen

berkozatay

• 70
  • Meslek: Diş Hekimi
  • Yer: Eskişehir
« Yanıtla #24 : 11 Temmuz 2016, 03:34:16 »
Özelden yazdim ben deriden memnun kaldim acikcasi arka kisminda bazi yerler biraz kirli geldi tirasladim cok azicik. Zaten  bicak kilifinda derinin arka yuzu gorsellige katilmadigi icin bi onem arzetmedi. Islatilinca sekil almasinda da bir problem yasamadim. Boyarken de bir sikinti yasamadim. Ne kadar hakiki bilemem cunku forumda kesin okumussunuzdur ; ulkemizde hakiki vaketa deri uretimi yapan tek firmanin Sepiciler olduguna dair bir kac yazi var. Zaten sepicilerdeki derinin fiyatinin pahali olmasinin nedeni de hakiki vaketa olmasina baglanmisti ki benim aldigim yerin fiyatiyla bariz bir fiyat farki var. Bu fiyat farki beni ikileme soktu ve ucuza kactim. Basta 20 desi kadar bir siparis verdim. Sonra memnun kalınca 100 desi daha aldim. Size ayni sekilde ufak miktarda ilk alisveris yapip memnun kalirsaniz buyuk miktarlarda almanizi tavsiye ederim.

pars1994

• **
  • 155
« Yanıtla #25 : 11 Temmuz 2016, 04:13:31 »
Özelden yazdim ben deriden memnun kaldim acikcasi arka kisminda bazi yerler biraz kirli geldi tirasladim cok azicik. Zaten  bicak kilifinda derinin arka yuzu gorsellige katilmadigi icin bi onem arzetmedi. Islatilinca sekil almasinda da bir problem yasamadim. Boyarken de bir sikinti yasamadim. Ne kadar hakiki bilemem cunku forumda kesin okumussunuzdur ; ulkemizde hakiki vaketa deri uretimi yapan tek firmanin Sepiciler olduguna dair bir kac yazi var. Zaten sepicilerdeki derinin fiyatinin pahali olmasinin nedeni de hakiki vaketa olmasina baglanmisti ki benim aldigim yerin fiyatiyla bariz bir fiyat farki var. Bu fiyat farki beni ikileme soktu ve ucuza kactim. Basta 20 desi kadar bir siparis verdim. Sonra memnun kalınca 100 desi daha aldim. Size ayni sekilde ufak miktarda ilk alisveris yapip memnun kalirsaniz buyuk miktarlarda almanizi tavsiye ederim.
dediğiniz gibi iş görücek derecede bir deri ise daha sonrada gereklı olculerde bı sıparıs verırım fıyatıda cok uygun gozukuyor umarım memnun kalırım

halit

• **
  • 90
  • Meslek: p.v.c kapı pencere sistemleri
  • Yer: K.maraş / Elbistan
« Yanıtla #26 : 11 Temmuz 2016, 08:11:21 »
Alıntı
Bende dericilerin desi dedikleri ölçümü anlayamayanlardanim.
EylemHocaya katılıyorum.
Desimetre in ne oldugu malum.
Bir de marangozlarin metretül hesabı var.
Zaten o bu dünyaya ait bir sistem değil.

bizde metretül hesabı çalışıyoruz anlamıcak bi şey yok 1cm lik bir mazleme bile kullansan fiyata dahil ediyorsun  Örneğin 100x100  şeklinde bir pencere kullanılan en boy kanat eni kanat boyu ve kullanılan orta kayıt hesaba dahil ediliyor + aksesuar ve cam
« Son Düzenleme: 11 Temmuz 2016, 08:14:45 Gönderen: halit »

Handandleathercraft

• **
  • 63
  • Deri ve deriden el ile yapılan herşey
    • HAND & LEATHER CRAFT
  • Meslek: Deri ve deri el işleme aletleri
  • Yer: İzmir
« Yanıtla #27 : 18 Eylül 2016, 21:40:20 »
arkadaşlar selam
derideki ölçümler baya bir kafanızı karştırmış, olayı basitleştirmek gerekirse;
herhangi bir gazetenin sayfasını tam açtığınızı düşünün:
56 cm x 70 cm = 3920 cm2
3920 cm2 = 39,20 dm2
tüm hesaplamalarınızı buna göre yaparsanız hepimiz için daha kolay ve avantajlı olur.
ama şunu söylemeliyim ki, helal ekmek kazanmak ve yemek isteyen hiç bir derici, size satacağı malı daha az miktar keserek sizi kandırmak istemez.
saygılarımla
« Son Düzenleme: 18 Eylül 2016, 21:44:27 Gönderen: Handandleathercraft »
Vaketa derilerimiz SEPİCİLER firmasının ürünleridir. satışını yaptığımız bütün el aleti, boya ve craft ürünlerimiz orjinal TANDY LEATHER FACTORY ürünleri olup Amerika'dan ithal edilmektedir. Deriden çeşitli ürünler yaratmak için kullanılan yüzlerce çeşit el aletleri, boyalar, deriler ve daha bir çok ürünü sayfamızda bulabilirsiniz.  Bunun yanında çeşitli egzotik derileri de sipairş üzerine getirebiliriz.

bkaan

• *
  • 4
  • Meslek: grafik tasarım
  • Yer: Sarıyer
« Yanıtla #28 : 19 Eylül 2016, 11:20:32 »
Merhaba arkaşlar az evvel

http://www.genckarakasticaret.com/vaketa-deri/

yukarıdaki linkteki firmayı aradım ve deri sordum vekata olması lazım dedim var dedi parça satmıyormuş yanak gibi bişi söyledi sanırım öyle satıyorlarmış oda ölçüsüne göre değişir lakin 110 tl ila 190 tl arası bir fiyat çıkar dedi 12 tl den kaliteli olanı hesapladı birde 10 tl lik vamış.  bunları silah kılıfları için gönderiyoruz falan dedi.

nederece bir deri dir. bu firmadan alış veriş yapan oldumu acaba.

kolaylıklar.

closek

• 39
  • Meslek: serbest
  • Yer: Kırıkkale
« Yanıtla #29 : 03 Aralık 2016, 23:48:53 »
Bugün ayakkabı malzemesi satan bir yere uğradım . Aslında bir kaç kez alışveris yaptığım bir yer . Parça deri satıyor . her türlü parça deri kilogramı 25 tl . Yani kalın ve iyisini bulmak şans işi . İstanbuldan siparişle geliyormuş bi kaç kılıflık güzel parçalar almıştım 2 hafta önce 10 tl falan tuttu . Bugün vaketa deriyi sordum kösele var dedi o ne dedim  :) tam istediğim parçaları çıkardı . 10-15 derinin birbiri üzere preslenip yapıştırılmasıyla oluşturulan bir deri türü . At eğeri yapmak için alıyorlarmış genellikle . kilogramını sordum 60 tl dedi . 1 kg ile en az 3 kılıf çıkar . Tam işlemelik bir deri çok beğendim . İsteyen olursa buradan alıp gönderebilirim .