Bıçak Sanatı - Forum

Köyde boş vaktini değerlendirmek isteyen 16 yaşındaki bir çocuğun soruları

FabelousPenguin

• *
  • 1
  • Meslek: Öğrenci
  • Yer: Üsküdar, İstanbul
Merhabalar. Ben geçen yaz bu bıçakçılık ve demircilik işine bir heveslenmiştim. Biraz araştırma yaptıktan sonra memlekete gitmeden önce mehmet marangoz adresli bi siteden <yanılmıyorsam> 4116 kodlu çeliğimi alıp öyle gittim. Orada uyduruk bi bıçak yapmıştım (eğeleyerek ve taşlayarak) ama paslanmaz çelik olduğu için susuz gene kaldı.

Bir ay içinde yeniden köye gideceğim ama ikilemde kaldım: Eğer yeni yapacağım bıçağa anadolu yakasında su verebilecek biri varsa yeni çelik almadan arta kalan 4116 ile mi yapayım yeni bıçağımı, yoksa karbon çeliği ile mi? Karbon çeliğine daha sıcak bakıyorum ama mehmet marangoz sitesindeki 1060 kodlu çelikten başka türlü bir karbon çeliği nerede bulurum bilmiyorum. Karbon yüzdesi daha fazla (1085-1095) çeliklere İstanbul'da ulaşabileceğim bir yer var mı?

Teşekkürler, iyi forumlar.

deserteagle

• Eylem Cengiz, 49
  • 9533
  • Meslek: elektronik ve hab. müh.
  • Yer: İstanbul, Kırklareli
Döveceksen 9262, (yay çeliği) 100Cr6, (rulman çeliği) 115CRv3 (civa çeliği) gibi çelikleri yuvarlak çubuk halinde çok rahat bulabilirsin. Bunların her birini bu haliyle satın almışlığım var. Bunları DES'te kalyon çelikten alıyorum. Gerçi civa çeliğini çok fazla yerde bulabilirsin, bu çok popüler.

Levha halinde Ck67 ve Ck75 popüler. Birilerinde illa vardır. Atölyeye gidebilirsem Ck67 keserim sana.

1080-1095 bulmaya piyasada ihtimal vermiyorum. Bizden birilerinden (gnücel yada eski üyelerden) bir şekilde belki onlar da bulunabilir.

Sağdan soldan eski eğer bulusan bunlara da girişebilirsin.

Çubuk halinde satın almanın bir güzel tarafı, bir ucundan tutup diğer ucunu döverek kısaç kullanmaya pek ihtiyac duymadan dövmeyi yapabilmek.  ;) Bir çubuk bulayım ucuna kaynaklayayım derdi yok.
« Son Düzenleme: 17 Mayıs 2016, 09:28:42 Gönderen: deserteagle »
Barika-i hakikat müsademe-i efkardan doğar
Namık Kemal
Instagram'da ben