Hafta içi Ankara Gölbaşında bulunan Mogan bıçağa gittim, Turhan ustayla da tanışma fırsatını yakalamış oldum. Güzel bir atölyesi ve yanında ürünlerini sergilediği bir bölümü var, sergide internet sitelerinde yer almayan tamamı el yapımı pek çok model gördüm ayrıca Turhan ustanın bıçak ve kılıçlar üzerinde yaptığı işlemeleri görmenizi tavsiye ederim beni en çok etkileyen onlar oldu, baktığınzda işte bu sanat dersiniz. Ustaya gelince; işi yoğun olmasına rağmen yüzündeki tebessümü hiç düşürmeden gidene kadar benimle ilgilendi. samimiyeti, içtenliği eşsizdi.
Aldığım bıçak 440c çelikten, sapı gül ağacından. Çok fazla kullanamadan verdiğim söz üzerine asker olan yakınıma hediye ettim; bıçakta kılıfın uyumsuzluğu dışında bir sorun yoktu, ele oturuşu iyiydi, ahşap üzerinde ufak tefek başarılı denemeler yaptım, çeliği ayna gibi parlaktı buna çok alışamadım sanırım bir daha ki sefere daha mat bir bıçak bıçak temin edeceğim. Değerli vaktinizi ayırıp okuduğunuz için teşekkür ederim. Fotoğrafı eklemeye çalıştım umarım eklenmiştir