Bıçak Sanatı - Forum

Taşlama yöntemleri

fatihsali

  • *
  • 8
  • Meslek: Devlet memuru
  • Yer: İstanbul-1987
Taşlama yöntemleri
« : 28 Şubat 2016, 03:06:30 »
Bıçağın kullanılış amacına göre hangi taşlama yönteminin kullanılması gerektiğine dair forumda bi araştırma yaptım, "Ara" bölümünde çeşitli aramalar yaptım "Bıçakçılık " bölümünü de iyi bir şekilde taradım ama  bulduklarım da tam olmadı. belki yorgunluktandır gözümden kaçtı onu da bilmiyorum. :( Kıymetli ustalar,forumdaşlar; bu taşlama yöntemini belirlerken  örneğin "dağ-bayırda kullanılacak bir bıçak için scandi taşlama, günlük kullanıma uygun bir bıçak veya mutfak bıçağı için tam taşlama yapılır gibi net bir sınıflandırma mı var?
ya da yöntem belirlerken kullanım amacından ziyade kullanılacak lamanın kalınlığı,eni mi göz önünde bulundurulur?

Erdem GÖZ

  • ***
  • 352
  • Meslek: Makina Teknikeri
  • Yer: KIRKLARELİ
Ynt: Taşlama yöntemleri
« Yanıtla #1 : 28 Şubat 2016, 22:07:25 »
Öncelikle iyi akşamlar bence profilin kalınlığı genişliği taşlaması bile önemli etken ornegin 3 mm kalın 30mm geniş bir profilde tam taşlama bir bıçağın keskinliği çok iyi olur fakat darbelerde sıkıntı olur diye düşünüyorum
Akıl Yaşta Değil Baştadır.

fatihsali

  • *
  • 8
  • Meslek: Devlet memuru
  • Yer: İstanbul-1987
Ynt: Taşlama yöntemleri
« Yanıtla #2 : 29 Şubat 2016, 15:39:36 »
Teşekkür ederim Erdem; bu durumda dayanıklılık ve keskinlik tercihi yapmak gerekiyor anladığım kadarıyla. Ya da ismini hatırlayamadığım bir ustanın profilinde yazdığı gibi "Scandi herşeyi keser" deyip devam edeyim  :)