Bıçak Sanatı - Forum

Kus tuyu damascus gyuto

merttansu

• 114
  • Meslek: Chef
  • Yer: Avustralya
Kus tuyu damascus gyuto
« : 25 Ekim 2015, 14:13:19 »
Yaklasik 1 sene once ,  daha basit bicaklar yaparken bir musterim benden su ana kadar hic yapmadigim zorlukta bir bicak siparis etti. Namlusunda kus tuyu damascus kullandim , namlusu 270mm uzunlugunda ve 55mm yuksekliginde , sirt kalinligi 3mm den basliyor,61-62 hrc sertliginde . Kabzasi 7 parcadan olusuyor ve yaparken soguk terler doktum. Kabzasinda stabilize akcaagac yumrusu , misk okuzu boynuzu , bakir ve mamut disi kullandim . Bicagin agirligi 264 gram , saglak kullanici icin taslandi.
« Son Düzenleme: 25 Ekim 2015, 14:16:16 Gönderen: merttansu »

merttansu

• 114
Ynt: Kus tuyu damascus gyuto
« Yanıtla #1 : 25 Ekim 2015, 14:15:23 »
bir kac resim daha

ASK

• 988
  • alicevik 1984
  • Meslek: memur
  • Yer: Balıkesir
« Yanıtla #2 : 25 Ekim 2015, 17:23:09 »
harika  :2up :2up
Derdi dünya olanın,dünya kadar derdi olur.

Yilmaz Dogan

• 1047
  • Meslek: kaynakci
  • Yer: almanya
« Yanıtla #3 : 25 Ekim 2015, 17:30:38 »
elestirecek bir sey göremiyorum
Harika :2up :2up :2up

Salim Türk

• *
  • 6976
  • 1976
  • Meslek: Web tasarım ve programlama (Makine Öğretmeni)
  • Yer: İzmir-Buca
« Yanıtla #4 : 26 Ekim 2015, 00:18:14 »
Damast renkleri çok iyi görünmüyor gibi, acaba fotoğraf mı aldattı beni. Bu damastı genelde kama türü bıçaklara çok yakıştırıyorum ama bu kadar geniş yüzeyde de gayet güzel oluyormuş. Özellikle damastın konumlandırılması iyi olmuş. Çok güzel malzemeler kullanılmış özellikle  misk öküzü boynuzuna bayıldım ama yine aynı eleştiri bu fotoğraflarda kaliteleri anlaşılmıyor. 

atikmehmet

• 1213
  • Mehmet ATİK - 1984
  • Meslek: Şehir Plancısı
  • Yer: İstanbul
« Yanıtla #5 : 26 Ekim 2015, 01:42:16 »
Hocam ellerinize sağlık. Her eserinize yazayım diyorum ama bir türlü olmuyor :) İşçiliğinize hayranım. Malzeme seçiminiz  bir başka güzel. Tek sıkıntım bıçak formları ben hiç sevmiyorum, burdan da mutfak bıçaklarına olan uzaklığımı anlıyorsunuzdur. Şöyle mutfak bıçağı dışında da bıçak görsek sevinsek :)
Nece yitik biçek erse öz sapın yonumas
www.instagram.com/atik_mehmt/
www.mehmetatik.com

merttansu

• 114
« Yanıtla #6 : 26 Ekim 2015, 13:41:21 »

merttansu

• 114
« Yanıtla #7 : 26 Ekim 2015, 14:21:32 »
Damast renkleri çok iyi görünmüyor gibi, acaba fotoğraf mı aldattı beni. Bu damastı genelde kama türü bıçaklara çok yakıştırıyorum ama bu kadar geniş yüzeyde de gayet güzel oluyormuş. Özellikle damastın konumlandırılması iyi olmuş. Çok güzel malzemeler kullanılmış özellikle  misk öküzü boynuzuna bayıldım ama yine aynı eleştiri bu fotoğraflarda kaliteleri anlaşılmıyor.
Tesekkur ederim , Damascus u asitte biraz daha bekletsem daha guzel cikardi , haklisiniz . Fotograflardan ben de pek memnun degilim , bir cok musterim "fotograflardan cok daha guzel cikti diyor

merttansu

• 114
« Yanıtla #8 : 26 Ekim 2015, 15:26:24 »
Hocam ellerinize sağlık. Her eserinize yazayım diyorum ama bir türlü olmuyor :) İşçiliğinize hayranım. Malzeme seçiminiz  bir başka güzel. Tek sıkıntım bıçak formları ben hiç sevmiyorum, burdan da mutfak bıçaklarına olan uzaklığımı anlıyorsunuzdur. Şöyle mutfak bıçağı dışında da bıçak görsek sevinsek :)
Mehmet , birisi benden av , bushcraft istese yapmam , yapamam , ama konu mutfak bicagi olursa nasil olmasi gerektigini chef oldugumdan dolayi biliyorum. O yuzden su ana kadar mutfak harici bir bicak yapmadim , yakin zamanda kaiken ya da tanto yapabilirim. Mutfak harici bir projem var , yakin zamanda bitecek gibi degil , asagida resmini ekliyorum

atikmehmet

• 1213
  • Mehmet ATİK - 1984
  • Meslek: Şehir Plancısı
  • Yer: İstanbul
« Yanıtla #9 : 26 Ekim 2015, 16:25:24 »
Mehmet , birisi benden av , bushcraft istese yapmam , yapamam , ama konu mutfak bicagi olursa nasil olmasi gerektigini chef oldugumdan dolayi biliyorum. O yuzden su ana kadar mutfak harici bir bicak yapmadim , yakin zamanda kaiken ya da tanto yapabilirim. Mutfak harici bir projem var , yakin zamanda bitecek gibi degil , asagida resmini ekliyorum

Üstad bekleriz biz :)
Nece yitik biçek erse öz sapın yonumas
www.instagram.com/atik_mehmt/
www.mehmetatik.com

setnogrom

• 601
  • Engin temel
    • El yapımı bıçak.
  • Meslek: Veri merkezi teknisyeni-Kesici alet üretim
  • Yer: Eyüp-İstanbul
« Yanıtla #10 : 26 Ekim 2015, 17:25:18 »
Elinize sağlık güzel bıçak olmuş.

xx
Kainatta ölümden keskin birşey yoktur.
www.outdoorurun.com  ++  İnstagram ;  outdoorurun
1983-Kastamonu (A rh +)

bora atalay

• 1515
  • bora atalay 1969 5366888999
  • Meslek: esnaf
  • Yer: samsun
« Yanıtla #11 : 26 Ekim 2015, 23:56:00 »
 :2up :2up :2up :2up

Osman Kurt

• 6285
  • Yer: İstanbul / Gaziosmanpaşa
« Yanıtla #12 : 27 Ekim 2015, 00:04:18 »
Elinize sağlık  :2up
Bizim silahımız bilgidir, ve mermiler ise sözlerimiz. Lakin kurşun geçirmezmiş, sizin beyinleriniz.
İstanbul / Gaziosmanpaşa
Bütün ümidim gençliktedir.
Mustafa Kemal ATATÜRK
Instagram

BUŞGUT

• 329
  • Ahmet Ertan Selen
  • Meslek: Harita mühendisi
  • Yer: Samsun
« Yanıtla #13 : 03 Kasım 2015, 17:10:22 »
Elinize sağlık ustam  :2up
Doğa varsa bende varım. Ahmet Ertan SELEN

merttansu

• 114

alperen

• *
  • 7
  • Mustafa Tanrıkulu
  • Meslek: un üretim ustası
  • Yer: adana
« Yanıtla #15 : 18 Şubat 2016, 23:31:23 »
Yaklasik 1 sene once ,  daha basit bicaklar yaparken bir musterim benden su ana kadar hic yapmadigim zorlukta bir bicak siparis etti. Namlusunda kus tuyu damascus kullandim , namlusu 270mm uzunlugunda ve 55mm yuksekliginde , sirt kalinligi 3mm den basliyor,61-62 hrc sertliginde . Kabzasi 7 parcadan olusuyor ve yaparken soguk terler doktum. Kabzasinda stabilize akcaagac yumrusu , misk okuzu boynuzu , bakir ve mamut disi kullandim . Bicagin agirligi 264 gram , saglak kullanici icin taslandi.
MERT bey forumda aradım bulamayınca size sormak istedim;kuş tüyü damascus nedir?
Harabat ehlini hor görme sakın,defineye malik viraneler var...

alperksv

• *
  • 174
  • Meslek: Dış ticaret
  • Yer: Bursa
« Yanıtla #16 : 19 Şubat 2016, 00:14:14 »
MERT bey forumda aradım bulamayınca size sormak istedim;kuş tüyü damascus nedir?
celigin deseni oluyor