Bıçak Sanatı - Forum

2 tekerli bant zımparayı yaptık fakat motor konusunda sıkıntılıyım.

sbarutcu40

s.a abilerim arkadaşlarım ben bu işe yeni başladım bi abimle beraber zımpara makinası yaptık şuan için gayet iyi çalışıyor işimi çok iyi şekilde rahatça hallediyorum paylaştığım videodaki 2 tekerli sonradan daha rahat bıçak bilmek için 3. tekeri ilave ettik en kıs zamanda onuda paylaşacağım fakat aklımda olan soru herkesin takıldığı mevzuda bu galiba motor gücü ve devre  zımpara makinalarında kaç olması gerektiği bu konu hakkında motorun deviri gücü ne olması gerekiyor ben profesyonel değilim bu yaptığımız zımaparayada maliyet olarak aldığım parçlar 30 veya 40 lirayı geçmez fakat ben çamaşır makinası motoru kullanıyorum ve sesi çok rahatsız ediyor beni onun  için almam gereken motorun devri ve gücü ne olucak ? Bu konu hakkında birisi video çekip yayınasa anlatarak daha iyiolurki herkesin aklına yatar diye düşünüyorum abilerim buda sizin üstünüze düşüyor siz profesyonel olarak iş yapıyorsunuz biz amatörüz saygılarım yardımcı olursanız çok sevinirim.   

https://www.youtube.com/watch?v=d72MsUJMIGk

Erdem Kırca

• 859
  • Meslek: İşçi
  • Yer: Kocaeli
Öncelikle foruma hoşgeldiniz. Merhaba kısmında kendinizi tanıtırsanız daha iyi olur.
Bendede 2 teker zımpara var. Motor konusu daha önce birçok kez tartışılmış bir konudur forumda bolca vardır biraz araştırma ile herşeyi bulabilirsiniz. Zımpara makinesinde birkaç seçenek mevcut önemli olan size hangisinin lazım olduğudur. Ama çamaşır makinesi motoru işinizi görmez....
Ne insanlar gördüm üzerinde elbise yok. Ne elbiseler gördüm içinde insan yok. Mevlana

sbarutcu40

kusura bakmayın daha ilk günüm olduğu için acemilik işte daha önceki konulara baktım ama motor devri konusunda herhangi işime yarayacak bir şey bulmadım o yüzden yeni konu açtım tabi birazda forumdaki kişilerden görüş ve düşünceleri hakkında bilgi almak için.

deserteagle

• Eylem Cengiz, 49
  • 9533
  • Meslek: elektronik ve hab. müh.
  • Yer: İstanbul, Kırklareli
Sorunuzda motorun devrini gücünü sormuşsunuz ama meseleyi ses ile ilişkilendirdiğinizden dolayı bir yorum gelmemiş olabilir.

Hız konusundaki hesaplar için bu konuyu okumanızı öneririm:
http://www.bicaksanati.com/forum/index.php?topic=771.0
Barika-i hakikat müsademe-i efkardan doğar
Namık Kemal
Instagram'da ben

Osman Kurt

• 6285
  • Yer: İstanbul / Gaziosmanpaşa
Arka dayamayıda bantla aynı genişlikte yapmalısınız.Şuanki şekilde düzgün bir ağız açmak imkansız olacaktır.
Bizim silahımız bilgidir, ve mermiler ise sözlerimiz. Lakin kurşun geçirmezmiş, sizin beyinleriniz.
İstanbul / Gaziosmanpaşa
Bütün ümidim gençliktedir.
Mustafa Kemal ATATÜRK
Instagram

deserteagle

• Eylem Cengiz, 49
  • 9533
  • Meslek: elektronik ve hab. müh.
  • Yer: İstanbul, Kırklareli
Arka dayamayıda bantla aynı genişlikte yapmalısınız.Şuanki şekilde düzgün bir ağız açmak imkansız olacaktır.

+1

Arka dayama şerit eninde olmalıdır ve arka dayamanın sağı solunda mümkün mertebe bir şeyler olmamalıdır. Aksi halde çok durumda sizi engeller.
Barika-i hakikat müsademe-i efkardan doğar
Namık Kemal
Instagram'da ben

sbarutcu40

arka dayama evet geçen gün dikkatimi çekti biraz geniş olmuş o zaman ki acemiliğimizden kaynaklandı ama yakın bir zaman içerisinde komple bakıma sokup biraz daha değişiklikler yapmam gerekiyor çok teşekkür ederim sağolun abilerim yaptığım zamanki değişiklikleri inşallah atarım sizlere :)