Bıçak Sanatı - Forum

Kendin Yap Mini Top

okavas

Kendin Yap Mini Top
« : 06 Aralık 2015, 04:44:13 »
Arkadaşlar merhaba!
Başlıktan da anlaşılacağı gibi geçtiğimiz günlerde bir tane minyatür bir top yapma projesine giriştim. Forumda da daha önce paylaşılmadığını görünce sizlerle paylaşmak istedim. Bir tane bulduğum prinç askı parçası ve bir tane bronz burç ile projemi tamamladım. Bence güzel ve keyifli bir proje oldu. Projemin detaylarını burada uzun uzun yazmayacağım çünkü video her şeyi en ince ayrıntısına kadar anlatıyor. Ben Projeyi yaparken çok eğlendim umarım sizde izlerken iyi vakit geçirirsiniz. Aklınıza takılan bir nokta olursa sormaktan çekinmeyin, dilim döndüğünce cevaplamaya çalışırım.

Gerçekleştirdiğim top projesinde model aldığım top; 1900'lü yılların başında kullanılan namludan doldurmalı bir top, ateşleme pirimeri kullanılmayan bu toplarda, fitil deliği bulunmakta. Ateşleme yapmak için bu delik ya barutla doldurulmakta yada fitil kullanılmakta. Yakılan bir meşale bu deliğe yaklaştırılarak top ateşlenmekteydi.

Hepinize keyifli seyirler

https://www.youtube.com/watch?v=w4EfJjrtFIA

mehmet_

• 1011
Ynt: Kendin Yap Mini Top
« Yanıtla #1 : 06 Aralık 2015, 11:45:49 »
Kanal size ait sanırım. Hoş videolar var, elinize sağlık.
I stopped explaining myself when I realized people only understand from their level of perception.

https://www.instagram.com/atolye_dervis/

okavas

« Yanıtla #2 : 06 Aralık 2015, 20:05:23 »
Evet benim kanalım teşekkürler, genellikle bisiklet ve doğa sporları üzerine bir kanal ancak aralara bazı çeşitli konularda kendin yap projeleri de koyuyorum. Örneğin bu projede, top yapmıştım, daha önce  Minyatür bir kılıç yapmıştım (Long Sword - Scottish Claymore) elimden geldiği kadar ilgimi çeken konularda kendimi ve kanalımı geliştirmeye çalışıyorum

Ali Yiğit Özkan

• *
  • 1294
  • Meslek: Tıp Yayıncılığı
  • Yer: Antalya
« Yanıtla #3 : 06 Aralık 2015, 23:20:54 »
Keyifli bir paylaşım olmuş, teşekkürler.

okavas

« Yanıtla #4 : 07 Aralık 2015, 03:41:59 »
Teşekkür ederim sağolun