Bıçak Sanatı - Forum

Mandalina bir bıçağı bu hale getirebilir mi ?

ErtuğrulÖzk

• 48
  • Meslek: öğrenci-mühendis
  • Yer: Kayseri
Mandalina bir bıçağı bu hale getirebilir mi ?
« : 28 Kasım 2015, 23:43:52 »
Arkadaşlar bıçağı yeni aldım sayılır
meyve almıştık arabada yiyelim dedik.
Mandalina ve muz kestik bıçakla sonra peçeteyle hafif silip cebime koydum evde yıkayım dedim fotoğraftaki gibi olduğunu farkettim, çıkmıyoda lekeler.
Yanlış birşey mi yaptım yoksa çakma mı diye düşünmeye başladım. 
Spyderco delica 4, vg-10

Mâhir

• 422
  • Mahir Selim KESKİN
  • Meslek: Öğretmen
  • Yer: İstanbul/Beykoz
Ynt: Mandalina bir bıçağı bu hale getirebilir mi ?
« Yanıtla #1 : 29 Kasım 2015, 00:02:08 »
Wd40 ile silmeyi denediniz mi? Onunla çıkar bence. En kötü ihtimal sıfır zımpara ile çıkartırsınız. Şu an farkettim ki hiç bıçakla mandalina soymamışım  :D
Mahir Selim KESKİN

ErtuğrulÖzk

• 48
« Yanıtla #2 : 29 Kasım 2015, 00:11:18 »
Wd40 ile silmeyi denediniz mi? Onunla çıkar bence. En kötü ihtimal sıfır zımpara ile çıkartırsınız. Şu an farkettim ki hiç bıçakla mandalina soymamışım  :D
Havalar soğuyunca mandalina alınıp dağa çıkılır bizde sonra arabada yenir :D ama daha önce hiç böyle birşeyle karşılaşmadım. İlk defa muzla gittik, olay muzda mı acaba dedim ama ph'ı 6.5 falan garibimin.
Yarın bir deneyim wd40'ı
Hanımlar çelik tencerenin içi kararınca cif kullanıyormuş, oda fayda eder sanırım ama öncelik wd40'da  :)
Sanırım ikiside aynı kararma
Hiç beklemezdim vg-10'dan böyle birşey, aside karşı gerçekten bu kadar dayanıksız mı yoksa benim bıçak kurbağa mı çıktı hocam  ::)
« Son Düzenleme: 29 Kasım 2015, 00:13:05 Gönderen: ErtuğrulÖzk »

Kutsal

• 2124
  • Meslek: Çırak-48
  • Yer: Ankara
« Yanıtla #3 : 29 Kasım 2015, 00:14:15 »
VG10 çelik paslanmaz olarak geçiyor.

The VG-10 is a stainless steel with a high carbon content. Its composition contains 1% Carbon, 15% Chromium, 1% Molybdenum, 0.2% Vanadium, 1.5% Cobalt, and 0.5% Manganese. V

Alaşımı da oldukça iyi gibi görünüyor bence, Ustalarımız daha iyi yorumlarlar.
Benim aklıma sahte olma ihtimali geldi açıkçası. Nereden ve kaç liraya aldığınızı söylerseniz bir fikir verebilir.
https://instagram.com/bulent.kutsal?igshid=viq8lfcnxydl
------------------------------------------------------
Those who do not move, do not notice their chains.Rosa Luxemburg.

ErtuğrulÖzk

• 48
« Yanıtla #4 : 29 Kasım 2015, 00:18:13 »

The VG-10 is a stainless steel with a high carbon content. Its composition contains 1% Carbon, 15% Chromium, 1% Molybdenum, 0.2% Vanadium, 1.5% Cobalt, and 0.5% Manganese. V

Benim aklıma sahte olma ihtimali geldi açıkçası. Nereden ve kaç liraya aldığınızı söylerseniz bir fikir verebilir.
Efe av ticaretten aldım
Ağzında güzel bir micro bevel var ama 2 yerinde dönme var bevel'ın. Çeyrek milimlik yer ama ben titiz olduğum için farkettim.
Fabrika keskinliği efsane mekanizma güzel çalışıyor
380 lira gibi bir fiyata aldım
Bıçak bence orjinal (en azından kararmadan önceye kadar öyle düşünüyordum) Türkiyeye gelen her ürün gibi 2. Kalite, ağzını kesin farketmişlerdir, birde kabzasındaki plastik parçalar tam olarak hizalanmamış
Türkiyeden aldığım her bıçak gibi razı oldum ama orjinal diye. Sahteyse çekecekleri var benden
« Son Düzenleme: 29 Kasım 2015, 00:23:34 Gönderen: ErtuğrulÖzk »

Kutsal

• 2124
  • Meslek: Çırak-48
  • Yer: Ankara
« Yanıtla #5 : 29 Kasım 2015, 00:23:10 »

Efe av ticaretten aldım
Ağzında güzel bir micro bevel var ama 2 yerinde dönme var bevel'ın. Çeyrek milimlik yer ama ben titiz olduğum için farkettim.

Hatırladığım kadarıyla bugüne kadar Efe Av ile ilgili yapılan yorumlar hep olumlu.
Forumda aratarak kendiniz de görebilirsiniz. Sahte olma ihtimali yok bence.
İlginç ::)
https://instagram.com/bulent.kutsal?igshid=viq8lfcnxydl
------------------------------------------------------
Those who do not move, do not notice their chains.Rosa Luxemburg.

ErtuğrulÖzk

• 48
« Yanıtla #6 : 29 Kasım 2015, 00:26:40 »

Efe av ticaretten aldım

Hatırladığım kadarıyla bugüne kadar Efe Av ile ilgili yapılan yorumlar hep olumlu.
Forumda aratarak kendiniz de görebilirsiniz. Sahte olma ihtimali yok bence.
İlginç ::)
Benimde birçok alışverişim oldu hiçbir sıkıntı yaşamadım
Acaba yüzeydeki birşeye mi zarar verdim, ne bilyiim birşeye karşı havuza daldırıp kapladıkları birşeye mesela. Şimdi farkettim ışık direk gelince belli olmuyor, gölgede kalınca çıkıyor ortaya, leke gibi sanki
Çünkü çekik böyle olacak bir çelik değil

« Yanıtla #7 : 29 Kasım 2015, 02:16:50 »
Bu çelik veya kullandığımız diğer "paslanmaz" diye geçen çeliklerin bir çoğu ( neredeyse hepsi) aslında "paslanmaya dirençli" çeliklerdir. Bir çok koşulda paslanma dirençlerini korurlar ama kimi zaman öyle koşullar bir araya gelir ki buna direnemeyip bu tür kararmalar yapabilirler, kimi meyve asitleri veya şiddetli bazlar buna neden olabilir. Öyle sanıyorum ki burada da benzer bir durum olmuş, endişelenmeyin Cifle silseniz de olur WD-40 deneyebilirsiniz, diş macunu ile ovabilirsiniz...Kısaca mekanik olarak bir çok temizleme yöntemi var, arada bir kararsa da canınızı sıkmasın, orjinal olmadığını göstermez  ;) .

gokhand

• 1137
  • Meslek: Dış Ticaret
  • Yer: ankara
« Yanıtla #8 : 29 Kasım 2015, 07:35:13 »
Wd40 kullanirsan sonrasinda iyice temizle. Gida ile temasi uygun degil

ErtuğrulÖzk

• 48
« Yanıtla #9 : 29 Kasım 2015, 12:38:50 »
Bu çelik veya kullandığımız diğer "paslanmaz" diye geçen çeliklerin bir çoğu ( neredeyse hepsi) aslında "paslanmaya dirençli" çeliklerdir. Bir çok koşulda paslanma dirençlerini korurlar ama kimi zaman öyle koşullar bir araya gelir ki buna direnemeyip bu tür kararmalar yapabilirler, kimi meyve asitleri veya şiddetli bazlar buna neden olabilir. Öyle sanıyorum ki burada da benzer bir durum olmuş, endişelenmeyin Cifle silseniz de olur WD-40 deneyebilirsiniz, diş macunu ile ovabilirsiniz...Kısaca mekanik olarak bir çok temizleme yöntemi var, arada bir kararsa da canınızı sıkmasın, orjinal olmadığını göstermez  ;) .
Çok teşekkürler hocam  :)

ecorotti

• 2744
  • Deniz - Yaş 38
« Yanıtla #10 : 29 Kasım 2015, 15:18:35 »
Efe av sahte ürün satmıyor. İrtibata da geçebilirsiniz. Murat aynı zamanda forum üyesi yardımcı olacaktır.
Okinawian

ErtuğrulÖzk

• 48
« Yanıtla #11 : 29 Kasım 2015, 17:29:36 »
Efe av sahte ürün satmıyor. İrtibata da geçebilirsiniz. Murat aynı zamanda forum üyesi yardımcı olacaktır.
hocam bıçağı Cif amonyaklı mükro partüküllü kullanarak parmağımla ovdum. 1 dakika sürdü sürmedi tertemiz oldu.
Mandalina'nın ph'ı 4 civarına inebilirmiş, galiba kazığı mandalina yönünden yemişiz, muz da asidin üstünü örtüp kuruyunca olanlar olmuş :) bıçak şu an gayet iyi durumda.
Efe av'ı şuçluyor gibi anlaşıldıysa özür dilerim, sadece lan acaba diye geçti aklımdan
http://i.hizliresim.com/ZQknoG.jpg şimdiki hali bu, ilk aldığım gibi
« Son Düzenleme: 29 Kasım 2015, 18:04:03 Gönderen: ErtuğrulÖzk »

ecorotti

• 2744
  • Deniz - Yaş 38
« Yanıtla #12 : 29 Kasım 2015, 18:51:22 »
Sizden yana sorun yok. Bilinçli bıçak kullanıcısı kadar bilinçli bıçak satıcısı da az. Üzümü yiyelim ama bağcıyı da dövmeyelim.
Okinawian

deserteagle

• Eylem Cengiz, 49
  • 9533
  • Meslek: elektronik ve hab. müh.
  • Yer: İstanbul, Kırklareli
« Yanıtla #13 : 29 Kasım 2015, 20:38:54 »
Emre'nin mandalina'ları iyiydi aslında...

Örnek olarak 440A ile karşılaştıralım. VG-10'un hem krom oranı daha az hem de karbon oranı daha fazla. E, bazı şeylere ağırlık verirken illa başka şeyler geride kalıyor...
Barika-i hakikat müsademe-i efkardan doğar
Namık Kemal
Instagram'da ben