Bıçak Sanatı - Forum

İzmir'de çelik sorunu

Osman Kurt

• 6285
  • Yer: İstanbul / Gaziosmanpaşa
Ynt: İzmir'de çelik sorunu
« Yanıtla #20 : 27 Mayıs 2015, 16:21:18 »
71 kilo 1600 lira civarı ediyor.
16x50 cm lik bir parça kargo hariç 80 TL. bi para
Bundan da 8 ürün çıkar.
Firma plakayı satıyor.Plakayı alıp parçalamak gerekiyor talibi olacak mı acaba.  ::)
Bizim silahımız bilgidir, ve mermiler ise sözlerimiz. Lakin kurşun geçirmezmiş, sizin beyinleriniz.
İstanbul / Gaziosmanpaşa
Bütün ümidim gençliktedir.
Mustafa Kemal ATATÜRK
Instagram

egeleme_rampasi

• *
  • 1570
  • Mustafa Ünal
  • Meslek: Memur
  • Yer: Merzifon
« Yanıtla #21 : 27 Mayıs 2015, 17:09:17 »
71 kilo 1600 lira civarı ediyor.

16x50 cm lik bir parça kargo hariç 80 TL. bi para
Bundan da 8 ürün çıkar.

24 tane 16x50 cm'lik plaka çıkar. Birim parça maliyeti böldürtme ve kargo hariç: 70 TL.

Ha, "16x50 cm'lik plakadan 8 profil/ürün çıkar" derseniz, o profiline bağlıdır derim.

Yanlış anlaşılmasın; organizasyon vs düzenleme niyetinde değilim. Dövme olayına girmek istemeyenlere hitap edebilecek, iyi kalite bir karbon çeliğinin fiyatı hakkında fikir vermesi için yazdım bunu.

Özetle: kaliteli çelik tedarik etmek -salt fiyat olarak düşünülse bile- külfetlidir.
« Son Düzenleme: 27 Mayıs 2015, 17:16:43 Gönderen: egeleme_rampasi »

damasscus(Ömer Yüksel GÜNER)

• 1805
  • Ömer Yüksel GÜNER-Yaş 40
  • Meslek: Kamu-Teknisyen
  • Yer: Ankara-Ordu
« Yanıtla #22 : 27 Mayıs 2015, 17:34:16 »
+1
"Aklınıza sürekli bıçak veya keskin olan bir şey geliyorsa, Bıçak Hastalığı'na yakalanmışsınız demektir..."

KUDU

• *
  • 34
  • Meslek: öğrenci
  • Yer: izmir
« Yanıtla #23 : 27 Eylül 2015, 20:31:38 »
Geçen hafta Uddeholmun depolarına gittim. Elmax için kg fiyat 65€+kdv. Vanadis 4 için de haturladığım kadarıyla 58€+kdv. Türkiyedeki Böhler-Uddeholm'ün depolarında 5cm kalınlık altında plaka yada levha bulmak zor, ufak parçalar halinde var. Kalıp sanayisine yönelik mal getiriyorlar. Genellikle kocaeli ya da istanbuldan getirdiklerini söylüyorlar. Çelik özellikleri ve ölçüler aşağıdadır.

http://www.uddeholm.com/files/PB_Uddeholm_elmax_english.pdf
http://www.uddeholm.com/files/ELMAX_pm.pdf

3mmx40mmx200mm bir bıçak yapmak istediğinizde kdvsi ile birlikte lama bize 120 tl civarına geliyor.  Ancak depoda mal bulmak gerekiyor. İsveçten sipariş kabul ediyorlar. En uygunu istediğimiz uzunlukta 200mm 20,25,32,40,50 kalınlıkta mal siparişi verebiliyoruz. Kendi istediğimiz ölçülerde de sipariş verebiliyoruz ancak fabrika tek üretim yapmıyor onlarca plaka sipariş etmek gerekiyor. Bu sadece elmax için değil bir çok konvansiyonel ve PM çelik için geçerli. Elmax, Sleipner, Vanadis, Vanax, Viking gibi ürünleri özellikle önerdiler. Toplu alım yapmak yeni bir çelik denemek isteyen ustalarımın ve abilerimin bilgisine sunarım. Saygılarımla